אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שכונה של כ-1,500 צמודי קרקע תוקם בבאר-שבע צילום: מאיר אזולאי

שכונה של כ-1,500 צמודי קרקע תוקם בבאר-שבע

מדובר בתחליף לתוכנית ישנה לפיה היו אמורות להיבנות במקום 3,400 דירות, וזאת בשל הביקוש הגדול לנכסים מסוג זה בעיר. בעירייה מספרים כי לפני שלושה חודשים ניגשו 500 מתמודדים למכרז על 50 מגרשים צמודי קרקע

21.10.2009, 15:12 | אורי חודי

עיריית באר שבע, יחד עם משרד השיכון והבינוי, החליטו  לשנות ייעוד של שכונה בעיר מבנייה רוויה לבניית צמודי קרקע. זאת, בעקבות ביקוש שנרשם בחודשים האחרונים לצמודי קרקע בבאר שבע.

מדובר בשלב השני של שכונת נווה מנחם הנמצאת במערב העיר. מעיריית באר שבע נמסר, כי על השטח המשתרע על פני 1,200 דונם היו אמורות להיבנות 3,400 דירות בבניינים בני 6 עד 8 קומות, וכעת פועלת העירייה לשינויי התב"ע (תוכנית בניין עיר) במקום כדי שתוכל לשווק מגרשים לבנייה צמודת קרקע.

על פי התוכנית החדשה המקודמת כעת על ידי העירייה, תכלול השכונה כ-1,500 מגרשים בני 300-400 מ"ר כל אחד שישווקו על ידי מינהל מקרקעי ישראל כשכונת בנה ביתך.  לאחר שהעירייה תסיים את הכנת התוכנית היא צפוייה לעבור לוועדה המחוזית כדי שזו תאשרה.

עוד נמסר מעיריית באר שבע, כי הביקוש לבתים צמודי קרקע בבאר-שבע גבר באופן משמעותי לאחרונה. "לפני כשלושה חודשים הוציא מינהל מקרקעי ישראל מכרז ל-50 מגרשים של בני ביתך בשכונה החדשה "נאות אילן" בעיר. למכרז זה ניגשו כ-500 מתמודדים".

אבי חיון, זכיין רימקס בבאר שבע מספר כי קיים ביקוש למגרשים לבנייה עצמית בעיר: "יש בעצם שני סוגים של מגרשים בעיר, מגרשים שיהיה ניתן לבנות עלייהם רק בעוד כשנה ומגרשים לבנייה מיידית. מחיר מגרש בגודל 480 מ"ר לבנייה מיידית עומד על כ-620 אלף שקל. מגרש בגודל דומה אבל שלא תתאפשר בו בנייה מיידית עולה כ-540 אלף שקל". חיון מוסיף ואומר כי בגלל המחסור במגרשים דורשים לאחרונה בעלי הקרקע מחירים גבוהים יותר.

"היוזמה להקמת השכונה החדשה, מצטרפת להחלטות נוספות שהתקבלו על ידי ראש העיר ובתאום עם שר הבינוי והשיכון הממונה על מינהל מקרקעי ישראל, אריאל אטיאס, ובכירי משרדו", ציינו בעירייה. "במסגרת החלטות אלו יושלמו שיווקי קרקעות לבנייה צמודת קרקע בשכונות נווה נוי, רמות, נאות לון ונווה טל בנחל עשן. בסך הכל מדובר על כ- 460 מגרשים שייצאו לשיווק בתקופה הקרובה, והם ישמרו על הצביון הייחודי של שכונות צמודות קרקע, בהתאם למדיניותו של ראש העיר".

רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר-שבע, אמר: "בחודשים האחרונים קיימתי דיונים אינטנסיביים עם בכירי מינהל מקרקעי ישראל ומשרד הבינוי והשיכון. אני מאוד מעריך את הנכונות של השר אטיאס ובכירי משרדו, להכיר בצרכים של באר-שבע כעיר מטרופולין, שמעוניינת להשאיר אוכלוסייה צעירה ולמשוך אוכלוסיות חזקות. אני משוכנע שהחלטות אלו יתרמו להתבססותה של העיר באר-שבע וישליכו על עתידה וצביונה הייחודי. אני מאמין שעם תכנון אסטרטגי לטווח הארוך ועם חלון ההזדמנויות שמגיע בדמות מעבר צה"ל דרומה, ניתן ליצור שינוי מהותי בבאר-שבע".

תגיות

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
1500 צמודי קרקע זה נחמד אבל מה קורה עם הדירות??
אין ספק שכל הקצעת שטחי בניה למגורים בב"ש תתקבל בברכה ותוריד את מחירי הדיור בעיר, אבל האם פשר הדברים שהחליטו לוותר לגמרי על בניית כמות משמעותית כלשהי של דירות (אני לא מדבר על 4-5 מגדלים). אומנם לפי דבריו של ראש העיר "צעירי ב"ש" רוצים עוד בתים צמודי קרקע, אני לא משוכנע שלצעירים רבים יש אפשרות לקנות קרקע ולהשקיע בבניה סכום של כמליון ש"ח ומעלה. אני גר בעיר 20 שנה (מגיל 8) ורוב הצעירים שאני מכיר (גילאים 25-35) משתכרים בשכר של כ5000-6000 ש"ח, גם האקדמיים שביניהם (חלקם אף בעלי תואר שני). לא ברור לי בדיוק איך יאפשרו לעצמם לקנות בתים צמודי קרקע, גם עם ירצו. בעיר שבה השכר הממוצע נע בסביבות ה5500 ש"ח ושוק העבודה מציע בד"כ עבודות כגון, מפעילי מכונות במפעלי אלקטרוניקה, שרות לקוחות, אבטחה וכד', הן לאוכלוסיה הלא מקצועית והן לאקדמאים צעירים, צריכים לחשוב על דיור גם לצעירים האלו (שמהווים את הרוב). כלומר בניית בנייני דירות נוספים במטרה לספק די דירות ולהוריד את המחירי מ650-800 אלף ש"ח לדירת 4 חדרים סטנדרטית ל400-500 אלף (או לחילופין להעלות את מגוון ההצעות בשוק העבודה ואת השכר הממוצע, אבל לא נראה לי שזה יקרה בעתיד הקרוב). אז אומנם מר דנילוביץ יוזם מהלך מבורך ומנסה להביא אוכלוסיה עשירה וחזקה לב"ש, אוכלוסיה שתעזור לפתח את העיר, יש צורך לדאוג לדיור במחירים סבירים גם לזוגות צעירים מן השורה, כאלו שלא יכולים להרשות לעצמם להוציא מעל מליון ש"ח על בית קרקע. הפיטרון נחוץ לנו עכשיו ולא בעתיד, עם בניית עיר הבה"דים וכדומה.
רמי , ב"ש  |  30.10.10
29.
אדוני ראש העיר מדוע אגרות הבניה בבאר שבע .פי 5 יותר יקר מעומר להבים ומיתר
שטויות במיץ עגבניות תראו מה קורק בעומר מיתר ולהבים מגרש נמכר במליון שקל ואילו אגרות הבניה כ130000 אלף שקל ובבאר שבע 50.000 או 60.00000 יתרה מזאת הארנוננה יותר זולה ,מה שכן השרותים בעירית באר שבע והנקיון יותר טובים מישיובי הלוין חחחחחחחחחחחחחחחחח
מדי פרץ , בדרום  |  05.06.10
28.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
ל7 חחחחחח אתה חי בסרטט הבית שלי עולה הרבה יותר חחחחחחח קרעת אותיי ומה יש לכם? תאמינו לי שבאר שבע שווה הרבה יותר מתל אביב יש לנו שקט יש לנו הכל קניונים הביג והוואן וכל שאר הדברים ואנחנו רוצים שבאר שבע תמשיך להיות מיוחדת ולא שהיא תהיה מיני תל אביב תאמינו לי סבלנו הרבה מהרקטות ואנחנו יודעים מזה אז שתל אביבים שחצנים ומפונקים לא יבואו ויגידו אז מה אפשר לחשוב בוא נראה אותכם חווים משהו כזה לרוביקק כל הכבודדד אנחנו אוהבים אותך ותמשיך לפתח את העיר אני לא יעזוב בחיים!! יומטווב D:
09.11.09
27.
כך זה כאשר המדינה מספסרת בקרקעות. משחררים רק כאשר סיר הלחץ עומד להתפוצץ. כך לא בונים מדינה!
לא מספיק שעם ישראל משלם עבור 2 דירות ומקבל אחת- כי אנחנו לא פראיירים, וברור ש- 50% ממחיר הדירה מס. מי בכלל העלה בדעתו שמשהו לא בסדר? בנוסף, המדינה, שמחזיקה ב- 97.2% מקרקעות הלאום מטפטפת אותם לאט,לאט בכוונה לקבל מקסימום תמורה עבור "המדינה". מי בדיוק "המדינה " הזאת? משהו מחוץ למערכת הבירוקרטית ראה אגורה מהכסף הזה?
פראייר תמיד  |  24.10.09
לכל התגובות