אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכת חשמל: הגאדג'טים של 2010

מכת חשמל: הגאדג'טים של 2010

בכל הקשור לחידושים אלקטרוניים הבשורה תמיד מגיעה מיפן. "כלכליסט" חזר מתערוכת קיטק בטוקיו עם מסכי תלת־ממד, לפטופ בעל זוג מסכים ואפילו סלולרי סולרי

22.10.2009, 23:09 | נילי אורן

בתחילת החודש התקיימה בטוקיו תערוכת קיטק (Ceatec) השנתית, שבה מציגות היצרניות היפניות המככבות גם בשוק הבינלאומי את מיטב חידושיהן הטכנולוגיים. "כלכליסט" סוקר את המגמות החדשות באלקטרוניקה הביתית.

מסך תלת־ממד

טושיבה, פנסוניק, סוני, היטאצ'י, שארפ ומיצובישי הציגו מסכי טלוויזיה עתידיים בטכנולוגיית תלת־ממד. פנסוניק, למשל, שהציגה בעבר אבטיפוס של מסך פלזמה HD תלת־ממד 103 אינץ', הציגה השנה פלזמה HD תלת־ממד בגודל ביתי, 50 אינץ', שעליה תוכלו לנגן סרטי די.וי.די ובלו־ריי. המסך עתיד להגיע לשוק בסתיו 2010, ועדיין לא הוצמד לו תג מחיר, אבל בחברה הבטיחו שהוא יהיה פחות מכפול מזה של מסך HD רגיל באותו גודל.

מסך 65 אינץ מסך 65 אינץ' תלת-ממדי של מיצובישי מסך 65 אינץ

כידוע, כדי לצפות בסרטים תלת־ממדיים יש צורך במשקפיים מיוחדים, ופנסוניק הציגה גם זוג שבעלי משקפיים רגילים יכולים להרכיב. עם זאת, החברה הצהירה שהיא מחפשת כרגע פתרון שיגמול מהצורך במשקפיים המיוחדים. בינתיים היא הציגה גם מצלמת וידיאו מקצועית לתלת־ממד. היטאצ'י, לעומתה, הציגה שלושה מסכים: מסך LCD בגודל 10 אינץ' שאפשר לצפות בו בתלת־ממד ללא משקפיים מיוחדים; מסך הנשלט על ידי תנועות ידיו של הצופה (כמו בסרט "דו"ח מיוחד"); ומסך LCD "ירוק" הצורך רק 32 וולט.

היטאצ'י הציגה גם מסך פלזמה שנוי במחלוקת, שהמצלמה הקטנה המותקנת עליו מזהה את פני הצופה ומכבה את המסך בכל פעם שהוא מסובב את ראשו. זה אמנם עשוי לסייע בחיסכון בחשמל, אבל גם יכול לגרום ללא מעט עצבים בבית, בעיקר אם צופה בטלוויזיה יותר מאדם אחד בכל פעם.

סוני הציגה מסך LCD תלת־ממד שייצא כנראה בסתיו 2010, ומצלמת וידיאו מקצועית המנציחה פריימים תלת־ממדיים בעזרת עדשה אחת בלבד. החברה גם עובדת כעת על הדור הבא של הפלייסטיישן 3, שיושק במחצית השנייה של 2010 ויאפשר הצגת משחקים בתלת־ממד.

מסך LCD בתלת-ממד של סוני מסך LCD בתלת-ממד של סוני מסך LCD בתלת-ממד של סוני

טושיבה הציגה דגמים עתידיים של טלוויזיות רגילות ותלת־ממדיות המבוססות על הצ'יפ הנמצא בפלייסטיישן 3, המאפשר הקלטה וצפייה בשמונה ערוצים במקביל. בחברה עדיין לא בטוחים שהמסכים הביתיים התלת־ממדיים יגיעו לפס הייצור. מיצובישי, לעומתה, כבר מוכרת ביפן מסך בגודל 65 אינץ' ב־2,199 דולר.

צליל שטוח

הבולט מבין חידושי הסאונד בתערוכה שייך לימאהה, שהציגה מקרן קול שטוח שעוביו 1 מ"מ. המקרן נתלה על הקיר כפוסטר

צמיד וידאו של סוני צמיד וידאו של סוני צמיד וידאו של סוני

המשמיע את הצלילים רק לעומד מולו (העיקרון פועל גם כשתולים שני מקרנים ויותר זה לצד זה). המקרן עשוי מבד קליל נטול תפרים שמשקלו 250 גרם למ"ר, ואפשר להדפיס עליו מסרים ויזואלים - אידיאלי לחברות פרסום. בימאהה עדיין לא החליטו אם המקרנים הללו יגיעו לייצור מסחרי. זה יקרה מן הסתם כשעלות ייצורם תהיה נמוכה מהמחיר שמפרסמים יהיו מוכנים לשלם עבורם.

צמיד וידיאו

הגאדג'ט המסקרן ביותר בתערוכה היה צמיד וידיאו של סוני, שהוא למעשה מסך OLED דקיק. מדובר בטכנולוגיה ירוקה מאוד, שכן עלות ייצור מסך OLED נמוכה באופן משמעותי מייצור מסכי LCD או פלזמה, הוא צורך פחות אנרגיה והתצוגה שלו איכותית יותר. בעתיד אפשר יהיה לייצר בטכנולוגיה הזו מסכים בעומק של פחות משערה (!). באותה הרוח הציגה סוני לפטופ דקיק בעל שני מסכי OLED המופעלים בנגיעה, שמחליפים את המקלדת והמסך המסורתיים. למרבה הצער למוצרים הללו עדיין אין מחיר או תאריך יציאה לשוק.

מחשב מעניין נוסף שהוצג בתערוכה היה לפטופ של קוג'ינשה, בעל שני מסכי LCD בגודל 10 אינץ', שלפני פתיחתם מתחבאים זה מאחורי זה מעל המקלדת, ועם פתיחתם אפשר להציגם זה לצד זה. המחשב יימכר ביפן כבר בחודש הבא ב־800 דולר.

לפטופ של קוג לפטופ של קוג'ינשה לפטופ של קוג

סלולר סולרי

טלפון סלולרי של שארפ טלפון סלולרי של שארפ טלפון סלולרי של שארפ

באגף הסלולר הציגה חברת דוקומו צ'יפ שיאפשר הורדות לטלפון במהירות 100 מגה־בייט בשנייה. הצ'יפ יושק בסוף 2010. חברת פוג'יטסו קיימה השנה תחרות ראשונה לעיצוב טלפונים סלולריים, ובין הזוכים בפרסים היו מודלים של טלפון זיקית, המשנה את הטקסטורה שלו בהתאם למשטח שהוא מונח עליו, וטלפון בעל מסך מגע, המשנה ייעוד לפי תנוחת החזקתו.

טושיבה הציגה טלפון הנטען מתא דלק ביתי המייצר אנרגיה מגז טבעי, שנחשב ליותר ידידותי לסביבה. שארפ הציגה סלולר הנטען על ידי פאנלים סולריים, שכנראה ישמש רק את מי שיישא את הסלולר שלו על הראש. חידוש נוסף בתחום הסלולרי הוא מעגן טעינה של חברת KDDI המאפשר חיבור בין הנייד לטלוויזיה, כלומר אפשר לצפות בסרטים שמאוחסנים בטלפון. סלולר דו־מסכי של שארפ בשם "מירומו" זכה בפרס ה"גרנד פרי" שהעניקו עיתונאים אמריקאים למוצר שלדעתם הכי ישפיע על השוק בשנים הבאות, בזכות מה שהם כינו "רמה חדשה של טכנולוגיה".

בקרוב אצלנו?

האם נראה חלק מהחידושים האלו גם על המדפים בישראל? אפשר לשער שמוצריהן החדשים של הענקיות היפניות שיש להן זכיינים מקומיים, כמו פנסוניק, סוני, טושיבה ושארפ, יגיעו בשלב כלשהו.

בתחום הסלולר סביר להניח שניאלץ להסתפק בתמונות מהתערוכה, שכן השוק הישראלי נשלט בידי האירופיים (נוקיה), הקוריאנים (סמסונג) והאמריקאים (מוטורולה, ומתישהו גם אפל). בכל הנוגע למוצרים הירוקים, אף שרדיוס התפוצה שלהם יהיה תלוי בעיקר במידת יעילותם, יש לשער שלישראל הם יגיעו באיחור משמעותי, כמו כל טרנד עולמי.

עתיד ירוק

מציגים רבים בתערוכה השתדלו להיות ירוקים ברוח השעה. שני מוצרים שבלטו במיוחד הם המכונית החשמלית של מיצובישי, שצפויה להימכר מ־2010 ב־17 אלף דולר, ודגם תא הדלק הביתי של פנסוניק, המייצר חשמל ואנרגיה מגז טבעי, ואמור להפחית את התלות בחשמל מזוהם המיוצר מפחם, למשל.

כמו כן, פנסוניק ושארפ מפתחות כיום טכנולוגיות נוספות שיאפשרו לבתים לספק לעצמם בעזרת חומרים טבעיים את כל האנרגיה שהם זקוקים לה.

תגיות