אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך מטפחים את הכישרונות בברצלונה צילום: איי פי

כך מטפחים את הכישרונות בברצלונה

כבר 30 שנה שבארסה מטפחת כישרונות "בחווה". פפ גווארדיולה, שנכנס לבית המגורים שליד אצטדיון הקאמפ נואו, מוסיף: "זו ההשקעה הטובה ביותר בטווח הארוך ומשהו שהמועדון חייב להמשיך ולטפח"

22.10.2009, 15:55 | איאן רוג'רס, רויטרס

ברצלונה, 22 באוקטובר – מאחוריי קאמפ נואו, אצטדיונה של ברצלונה, עומד מבנה בן המאה ה-18. המבנה, בית חווה קאטלני עשוי מאבן, כנראה משמעותי הרבה יותר להיסטוריה של המועדון מאשר האצטדיון הקולוסאלי שעומד לצידו.

בארסה החלה להשתמש במבנה - "לה מאסיה דה קאן פלאנס", שנבנה ב-1702 - ב-20 באוקטובר, 1979. במבנה, שמכונה "החווה" השתמש המועדון כמגורים לשחקנים הצעירים שעברו בשערי הברזל המעוצבים בדרכם לפסגת הכדורגל העולמית. הרשימה של אותם שחקנים היא ארוכה ומרשימה.

פפ גווארדיולה, אלוף אירופה כשחקן בארסה ב-1992 ובשנתו הראשונה כמאמן בארסה בעונה שעברה, נכנס לחווה ב-1984, בגיל 13 לאחר שעזב את הכפר בו גדל, סאנטפדור, כ-70 ק"מ מברצלונה. הקבוצה הנוכחית של בארסה מלאה במספר שחקנים שגדלו בחווה – הקפטן, קרלס פויול, אנדרס אינייסטה, השוער ויקטור ואלדס, השחקן הצעיר המבטיח, פדרו ועוד.

כ-450 שחקנים צעירים עזבו את ביתם ואת משפחותיהם כדי לחיות בחווה בשלושת העשורים האחרונים – כחצי מהם היו מקטלוניה והשאר מאזורים בספרד וגם מחוץ לאי האיברי, ארגנטינה, ברזיל, הונגריה, גיאורגיה, קמרון, סנגל וישראל.

יותר מ-40 הגיעו להרכב הראשון של ברצלונה ו-40 אחרים הגיעו לרמה הגבוהה ביותר בספרד – קבוצות הליגה הראשונות.

שחקני ברצלונה חוגגים. "החווה היא חלק חשוב מאוד מהמועדון – אחד מהדברים הכי חשובים שאנחנו עושים כאן", צילום: איי פי שחקני ברצלונה חוגגים. "החווה היא חלק חשוב מאוד מהמועדון – אחד מהדברים הכי חשובים שאנחנו עושים כאן" | צילום: איי פי שחקני ברצלונה חוגגים. "החווה היא חלק חשוב מאוד מהמועדון – אחד מהדברים הכי חשובים שאנחנו עושים כאן", צילום: איי פי

יש שם גם כדורסלנים

 

החווה היתה חלק חשוב מבית הספר לכדורגל עטור התהילה של ברצלונה אולם לא כל השחקנים שעברו באקדמיה של ברצלונה חיו בחווה. שחקנים כגון צ'אבי, ליאונל מסי, ג'רארד פיקה וססק פאברגאס שיחקו וגדלו בברצלונה אבל לא חיו בחווה.

סוד ההצלחה של החווה, לפי קרלס פולגרה, מנהל החווה מאז 2002, היא הלימודים והשיעורים שעוברים שחקני בארסה. לפי פולגרה דיירי החווה לא לומדים רק את סגנון המשחק המיוחד, ההתקפי והמסוגנן של בארסה, הם גם עוברים במערכת חינוך נרחבת.

"מה שמייחד את החווה זה שהלימודים בה נערכים 24 שעות היום, שבעה ימים בשבוע", אומר פולגרה, לשעבר שוער קבוצת הוקי גלגליות של בארסה. "הכל בפרטים הקטנים. כולנו מקצוענים שיכולים לענות לכל צורך של הצעירים שבאים לכאן עם תשוקה אדירה להצליח בספורט שהם עושים. אנחנו עושים הכל כדי שהם יתפחו כמו ילדים נורמליים".

כרגע יש כ-60 חניכים בחווה. 10 חיים במבנה עצמו והשאר בחדרים באצטדיון הסמוך. חוץ מכדורגלנים חיים בחווה 11 כדורסלנים ושחקן הוקי גלגליות אחד.

איך מטפחים אלופים?

יום רגיל מתחיל בשבע בבוקר והילדים מבלים בלימודים על ארוחת הצהריים באחת בצהריים. אחרי הפסקה קצרה הם לומדים עוד שעה וחצי ואז ב-6 בערב עוברים אימון בת שעתיים וחצי במתקנים של המועדון.

ארוחת הערב ב-9 ורבע וב-11 וחצי בלילה כולם הולכים לישון.

השבוע, בו חוגגת החווה את יום השנה ה-30 שלה כמקום המגורים לתלמידי האקדמיה של בארסה, נשאל גווארדיולה במסיבת העיתונאים מה המשמעות של החווה בחייו.

הוא אמר שיש לו הרבה זכרונות מאושרים מהתקופה הזו והניסיון בחווה עזר לו לגדול כשחקן וכאדם. "החווה היא חלק חשוב מאוד מהמועדון – אחד מהדברים הכי חשובים שאנחנו עושים כאן זה למצוא כישרונות מחוץ לברצלונה, לקבל את הכישרונות שלא יכולים לחיות בברצלונה לחווה ולחנך ולאמן אותם".

גווארדיולה מוסיף: "זו ההשקעה הטובה ביותר בטווח הארוך ומשהו שהמועדון חייב להמשיך ולטפח".

הימים של "החווה" כמקום מגורים עשויים להגיע לסיום מאחר שהמועדון בונה מתקן חדש למחלקת הנוער. הפרויקט נעצר כרגע בגלל בעיות תקציביות.

תודה, תודה, תודה

 

אחד מהשחקנים החדשים בהרכב הקבוצה הראשונה, שבילה ב"חווה" זה פדרו – שעזב את ביתו באיים הקנאריים וחי בחווה בין השנים 2004 ל-2006. פולגרה והמורה רון בונאסטרה היו אלו שחיכו וקיבלו אותו לחווה. לאחרונה אמר לאתר של ברצלונה ( www.fcbarcelona.com): "מהיום הראשון עד היום האחרון שלי בחווה הם היו שם כדי לעזור לי בהכל. בלימודים שלי, בעמידה שלי בזמנים, בהכל. בזכות העזרה שלהם והעמיתים שלהם הייתי יכול להתרגל למקום במהירות ולהתחבר עם אנשים".

אחד מהשחקנים הראשונים של החווה, גיימרו אמור (קשר ברצלונה בעבר שחי בחווה בין השנים 1980 ל-1988) אמר: "אפילו אם אתה לא מצליח להגיע להרכב הקבוצה הראשונה, הזמן בחווה עוזר לך להיות מוכן גם אם החיים שלך תופסים כיוון אחר. החווה מלמדת אותך להרוויח גם לא מכדורגל".

אמור, בן ה-41 ששיחקו גם בפיורנטינה, ויאריאל וליבינגסטון אמר: "זה בלתי אפשרי עבורי לעבור ליד החווה היום ולא להסתכל עלייה. היא היתה הבית שלי".

תגיות