אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כצפוי: בעלי האג"ח של דפי זהב יהפכו לבעלי מניות צילום: בועז אופנהיים

כצפוי: בעלי האג"ח של דפי זהב יהפכו לבעלי מניות

זאת במטרה לאפשר לחברה לפעול להכנסת משקיע חיצוני. איום כינוס הנכסים בידי בנק הפועלים טרם הוסר

22.10.2009, 18:32 | גילעד נס

סאגת דפי זהב מתקרבת ככל הנראה לסיומה. כפי שפורסם בעבר, מחזיקי האג"ח של החברה הסכימו להפוך לבעלי מניות בחברה, ולאפשר לה להוציא לפועל את התוכנית העסקית שגיבשה הנהלתה, בראשות המנכ"ל ניר למפרט. ההסכמה על המהלך בוצעה במהלך ישיבה שהתכנסה בשבוע שעבר, ואושררה היום.

על פי ההסכם המסתמן בין הצדדים, המהלך אמור להסתמך על המשך נסיונותיה של הקבוצה להכניס משקיע חיצוני שיאפשר לה להמשיך ולממש את אסטרטגיית הצמיחה שבה החלה החברה בשנים האחרונות, בטרם קרסה בעלת השליטה בחברה, חברת Eircom Holdings (לשעבר הקרן האוסטרלית בבקוק אנד בראון). בשונה מההצעה המקורית של למפרט, רק בעלי האג"ח יהפכו לבעלי מניות בחברה בתקופה הנוכחית, ולא ההנהלה ועובדי החברה, אולם מבנה זה עשוי להשתנות בעתיד. בין בעלי האג"ח הגדולים של החברה מצויים מנורה, פסגות, דש וכלל, המחזיקים בנתח של כ-120 מיליון שקל מבין כלל מחזיקי האג"ח, ששווי אחזקתם כ-355 מיליון שקל.

למרות הסכמת מחזיקי האג"ח על מתווה העברת השליטה בחברה לידיהם, בדפי זהב עדיין לא יכולים להיות רגועים. GPM, הישות שתחת כנפיה מתנהלת פעילות דפי זהב והחברות הבנות, חייבת לבנק הפועלים כ-160 מיליון שקל, והבנק, שהינו הנושה המובטח היחיד של GPM, עשוי לפנות לבית המשפט ולבקש למנות כונס לנכסי החברה. עו"ד פיני רובין ממשרד י. גורניצקי מטפל בהכנת בקשת הבנק, אך במקביל נעשים עדיין נסיונות להידבר עם החברה עצמה ונציגי בעלי האג"ח על מנת להגיע להסדר חלופי. לבנק שמורה הזכות לדרוש את כינוס נכסי החברה לא רק עקב אירועים שהתרחשו בעבר, אלא גם בעקבות העברת השליטה הנוכחית, אולם נכון לעכשיו לא יבוצעו הליכים שיקדמו את בקשת כינוס הנכסים, כיוון שגם בבנק יודעים כי לדפי זהב אינטרס להכניס משקיע חיצוני, שבין השאר אמור להיות הכתובת להחזר החוב של הבנק.

כזכור, דפי זהב מצויה בחובות כלפי בעלי האג"ח ובנק הפועלים בעקבות שורה של הלוואות, גיוסי אג"ח והעברת חובות שביצעה בעלת השליטה לשעבר, קרן מרקסטון, בעת שהחזיקה בחברה, ושהועברו לבעלת השליטה הרשמית ב-GPM, בבקוק אנד בראון.

הקרן האוסטרלית נפגעה קשות מהמשבר הפיננסי בעולם ונכנסה להליך הנזלה. בינתיים, בעקבות מעבר לרישום לפי IFRS של דפי זהב, נוצר פער חשבונאי בין התחייבויות שניתנו למחזיקי האג"ח באשר למרווחים מסוימים בתוצאות החברה, לבין העובדות בשטח לפי הרישום החשבונאי החדש. פעולה זו אפשרה למעשה למחזיקי האג"ח לדרוש את פירוק החברה וחלוקת ערכה ביניהם, אולם מנכ"ל דפי זהב ניר למפרט הצליח להגיע להסכמה עם נציגי מחזיקי האג"ח על ניסיונות להגעה להסדר כלשהו בין הצדדים, ולדפי זהב ניתנה תקופת חסד שמועד סיומה המתוכנן הוא 30 בספטמבר. למפרט נאלץ להשתלב בדיונים מול בעלי האג"ח והמלווים כיוון שבעלי האחזקות המקוריים, BCM, למעשה משכו ידם מהחברה ואינם פעילים בה כלל.

תגיות