אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": סולל בדרך לשת"פ עם IDE הישראלית צילום: גיא אסיאג

בלעדי ל"כלכליסט": סולל בדרך לשת"פ עם IDE הישראלית

שתי החברות מנהלות משא ומתן לשיתוף פעולה במיזם דסרטק הבינלאומי. ינצלו את המים שמשמשים בתהליך הפקת האנרגיה סולארית להתפלה

26.10.2009, 06:52 | רויטל חובל

חברת האנרגיה התרמו־סולארית סולל מנהלת משא ומתן עם חברת IDE הישראלית (לשעבר הנדסת התפלה), שבבעלות כיל ודלק, לשיתוף פעולה לטובת התפלת מי ים. המשא ומתן בין שתי החברות עוסק בניצול המים שמשמשים בתהליך הפקת האנרגיה הסולארית גם להתפלת מי ים בשיטה התרמית.

- - -

ל"כלכליסט" נודע כי סולל פנתה לחברת IDE בהצעה לשיתוף פעולה, בין השאר בפרויקט דסרטק, פרויקט האנרגיה המתחדשת הגדול בעולם. במסגרת המגעים בין שתי החברות נבחן נושא המיקום של תחנות הכוח בפרויקט ומקור המים להתפלה. ההערכה היא שרכישת סולל על ידי קונצרן הטכנולוגיה הגרמני סימנס, שצפוי לקחת חלק משמעותי בפרויקט דסרטק, מעלה את הסיכויים להצלחת המשא ומתן.

פרויקט דסרטק הוא פרי שיתוף פעולה של 12 קונצרנים, רובם גרמניים, להפקת אנרגיה סולארית והתפלת מים במדבר סהרה. בפרויקט מתוכננות לקום 100 תחנות כוח סולאריות ב־20 אתרים שייפרסו ממרוקו ועד סעודיה ויספקו 100 גיגה־ואט בהשקעה כוללת של כ־400 מיליארד יורו.

החשמל שיופק בפרויקט יסופק למדינות אירופה, צפון אפריקה והמזרח התיכון. בשל עלויות ההובלה הגבוהות, ישמשו המים המותפלים בפרויקט דסרטק את המדינות השכנות באזור צפון אפריקה בלבד.

הטכנולוגיה התרמית להתפלה - שבה אדי קיטור מעבים את מי הים ומזקקים אותם בתהליך של רתיחה - נחשבת ליקרה יותר, אך איכות המים המותפלים גבוהה יותר. המים המותפלים בשיטה זו משמשים בעיקר את התעשייה הצורכת מים מזוקקים. על פי הערכה שנעשתה בסולל, מחיר מים מותפלים בשיטה התרמית יהיה 80–90 סנט למ"ק מים לעומת מחיר מים המותפלים בשיטה הממברנית שעומד כיום על 50–60 סנט למ"ק מים.

תגיות