אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ימי בנימינה צילום: ערן יופי כהן

ימי בנימינה

ממש כמו בשיר, הכל עוד זורם די לאט ולא ממהר במושבה שבאמצע הדרך, אבל הארוחה העסקית בגאיה בהחלט הולכת בכיוון הנכון

26.10.2009, 10:15 | גלי וולוצקי

הנער זהוב הבלורית שכיוון אותנו למסעדת גאיה בבנימינה הוסיף בלוקאל פטריוטיות מופגנת שהאוכל בה מצוין. אין פלא, אם כן, שנכנסנו למסעדה במצב רוח אופטימי, שקיבל משנה תוקף אחרי עלעול בתפריט העסקיות, המציע סלט או מרק ומנה עיקרית במחיר הצנוע של 49 שקל, ותוספת של 19 שקל לרעבים במיוחד שרוצים גם מנה ראשונה. המעוניינים לבסס את הארוחה על מבחר בשרים מהגריל יוכלו לבחור במנות שמחירן 74–129 שקל.

התיבול של קלמרי שנצלה על הגריל והוגש למנה ראשונה עם תרד וג'ינג'ר היה מדויק ועוקצני, אך מנה של פטה כפרי היתה קצת מאכזבת. היינו מעדיפים את הפטה טחון גס יותר, עם חתיכות עסיסיות של בשר ושומן, כדי לזכות אותו בתואר "כפרי". השזיף המתוק שעיטר את המנה הוא זיווג בהחלט הולם.

בורי וירקות שורש בגאיה, צילום: ערן יופי כהן   בורי וירקות שורש בגאיה | צילום: ערן יופי כהן בורי וירקות שורש בגאיה, צילום: ערן יופי כהן

הארוחה זיכתה אותנו גם בסלט, ובחרנו באחד ירוק חביב שעוטר בגרגירי רימון, ובשני שנקרא בלאדי והכיל עגבניות, מלפפונים, בצל ירוק וצנוניות שנחתכו זה עתה.

העיקר העיקריות

 

החלק המשובח יותר של הארוחה היה המנות העיקריות. מנה של נקניקיות מתוצרת הבית כללה נקניקייה מבשר לבן בתיבול אגוז מוסקט וג'ינג'ר שהיתה טובה, ונקניקייה שמנמנה נוספת מבשר לבן ובשר בקר, בתיבול פלפל צ'יפוטלי, שהיתה חביבה בטעמה, אבל התפרקה בחיתוך. הן הוגשו עם כרוב צלוי ותפוחי אדמה אפויים.

העיקרית הנוספת היתה דג בורי, שבגאיה הצליחו לייצר ממנו מנה משכנעת. הוא נצלה בעדינות ותובל רק במעט לימון, מלח ופלפל, והוגש על מצע מצוין של ירקות שורש צלויים. היו שם כרישה, ארטישוק ירושלמי, בצלים שלמים שהפכו שקופים ומתקתקים ועלי בייבי שתרמו רעננות. המנה היתה טעימה ומספקת כשלעצמה, ולכן הפירה שהוגש לצדה היה מיותר.

הבורי הוא שהוכיח שיש במטבח של גאיה יד טובה. אם אותה יד תהדק מעט יותר את האחיזה על שאר ההיצע, אפשר יהיה לומר כי גאיה מציעה את אחד מהדילים המשתלמים באזור שסובל מיבשושיות במישור הקולינרי, וכי היא מצדיקה עצירה בדרך לצפון לא רק בגלל המיקום המעולה.

שם: גאיה.

ז'אנר: מטבח כפרי באוריינטציה צרפתית ים־תיכונית.

מיקום: האומן פינת הטחנה, בנימינה. טל': 04-6181818.

מחירי העסקית: 49–129 שקל. א'־ה', 12:00–17:00.

התחככות: תושבי המקום שמחפשים יותר ממסעדת פועלים.

שירות: חביב.

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים.

חניה: ממש ליד.

שורה תחתונה: מקום די טוב באמצע הדרך.

תגיות