אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי לכלכליסט: המשטרה בוחנת קשר בין מוני פנאן לבין "מלך השוק האפור" שלי נרקיס צילום: טל שחר

בלעדי לכלכליסט: המשטרה בוחנת קשר בין מוני פנאן לבין "מלך השוק האפור" שלי נרקיס

מקורביו של נרקיס מודים שהתקבלה פנייה מפנאן - אך היא נדחתה על הסף. נגבתה עדות גם ממנכ"ל הקבוצה אלי דריקס, ממאמנה לשעבר צביקה שרף וכן משחקן העבר נדב הנפלד

27.10.2009, 06:58 | הדר קנה

פרשת חקירת ה"בנק" של מוני פנאן יוצאת מגבולות רשות המסים ומגיעה למשטרה: ל"כלכליסט" נודע שמשטרת ישראל בוחנת בימים אלו מידע מודיעיני, שלפיו כספים שניתנו לפנאן זלגו לפעילים בשוק האפור ולמשפחות עבריינים.

פעילות המשטרה מסתכמת בינתיים במישור המודיעיני בלבד, אם כי ייתכן שבעתיד תתפתח חקירה אופרטיבית בנושא. ל"כלכליסט" נודע שהמשטרה בוחנת קשר בין פנאן לבין שלי נרקיס, הידוע בכינוי "מלך השוק האפור".

גורמים בסביבתו של נרקיס מסרו בתגובה: "לפני כמה שנים קיבל נרקיס פנייה מצד פנאן, בניסיון לשתף עמו פעולה. הפנייה נדחתה על הסף, ומאז לא היה קשר בין השניים".

מהמשטרה נמסר בתגובה: "נכון להיום לא מתנהלת חקירה בפרשת מוני פנאן".

בתוך כך, רשות המסים ממשיכה בפעילותה בחקירת הפרשה, והזמינה אתמול לחקירה את נדב הנפלד, לשעבר קפטן מכבי תל אביב, ואת צביקה שרף, לשעבר מאמן הקבוצה ומאמנה הנוכחי של נבחרת ישראל. שרף גם נחשב חבר קרוב של מוני פנאן. השניים נחקרו אתמול במשרדי פקיד שומה חקירות תל אביב.

ביום ראשון תפסה החקירה תאוצה עם פשיטת אנשי הרשות על משרדי מכבי תל אביב ברחוב הירקון בתל אביב. בתום הפשיטה נחקרו מנהל משק הבית של הקבוצה עמי ביטון, חשב הקבוצה לשעבר ציון נתן, ומנהל הכספים הנוכחי שלה דורון לב.

ל"כלכליסט" נודע עוד כי במהלך הפשיטה שלשום נגבתה עדות גם מאלי דריקס, כדורגלן העבר שמונה בינואר 2008 למנכ"ל מכבי תל אביב בכדורסל. בניגוד ללב ונתן, דריקס לא זומן לחקירה, והעדות נגבתה בזמן הפשיטה עצמה.

רשות המסים תמשיך לזמן בימים הקרובים עוד נחקרים שעשויים להיות קשורים בפרשה במישרין או בעקיפין. החקירה תתמקד עתה בעדויות של אנשים שידעו על קיומו של הבנק והיו מעורבים בפרשה, נוסף על רישומים של פנאן בנוגע לסכומים שלכאורה הועברו מיד ליד - אם היו כאלה. מנהל רשות המסים יהודה נסרדישי אמר שעלולים להתגלות קשיים אם לא יתגלה תיעוד למסלול הכסף שעבר דרך פנאן. לדבריו, אם הכסף עבר במעטפות מזומנים ללא כל תיעוד מסודר - יהיה קשה יותר לחקור את הפרשה.

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
מזדהה עם 3 הוא לא מתבכיין
יש פה מציאות קשה גובלת בשחיתות בה כל מי שקרוב לשיבר הראשי מרשה לעצמו לשתות דרך צינור עוקף והטיפות מגיעות אל השאר .בבתי המשפט הנפוטיזם (העסקת קרובי משפחה) חוגג ויש במקרים רבים אפילו רבים מאוד ניגודי עניינים מהותיים (קרובי משפחה של שופטים יושבים בכונס וביועץ המשפטי ובפרקליטות מכאן הדרך להעברת עבודות עם שכר טרחה במליוני שקלים על גבם של הלקוחות המאמינים בצדק ).הבנקים נמצאו על ידי הרשות להיגבליים עסקיים כאשמים בתיאום עמלות ונקנסו ב290 מיליון שקל(לעג לרש),עורכי הדין של הזוכים בהוצאה לפועל במקרים רבים בניגוד לחוק אינם מעבירים כספים שהופקדו על ידי חייבים (סעיף 17 א' הוצאה לפועל).(גוגל גביית יתר מחייבים,גזל הפרט בחסות החוק). ומעניין איך עורכי דין מהמכובדים ביותר (בניהם שר משפטים לשעבר) מייצגים אנשים עבריינים הכל בשביל תאוות הממון. כאשר כל זה קורה לא פלא שיש 3.8 מיליון הוצאות לפועל (הצוברים ריביות שערורייתיות),,לא פלא שהפערים מתרחבים וההזדהות עם בתי המשפט הולכת ונשחקת
דוד  |  01.11.09
17.
ל-3, העולם שייך לעשירים, מעמדות מתחת לזה לא סופרים אותם, ככה זה בכל מקום.
למה אתה חושב שאנשים, שואפים וחשוב להם להתעשר, זה בשביל להיות בין אלה שסופרים אותם. לעושר יש תפקיד חשוב מאוד, בפיתוח הכלכלה ומהווה קטר לצמיחה ולשגשוג בשוק המקומי והבינלאומי. במרבית המקרים, אנשים עשירים באו מאשפתות, עם עבודה קשה, יוזמה.,התמדה ונחישות להגשים את שאיפותיהם. עם רחמים עצמיים, לא מגיעים רחוק, עשה מה שנכון לך לעשות והתאם את עצמך לשוק. היו שנסעו לרעות בשדות זרים, וחזרו עם הזנב בין הרגליים והיו שעשו חיל. המדינה עושה ככול יכולתה, להשתלב בגוש הבינלאומי וחייבת לשחק, לפי הכללים אשר מכתיבים השווקים בעולם. אחרת המדינה תהיה מחוץ למשחק, ותישאר מבודדת.
27.10.09
לכל התגובות