אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לייזר דטקט: הקופה התרוקנה

לייזר דטקט: הקופה התרוקנה

ללא הזרמת הון מיידית, לייזר דטקט לא תוכל לשלם את משכורות אוקטובר או לפרוע חובות. המנכ"ל רון משלי מאיים להתפטר אם בעלת השליטה, חברת צ'פטר 11 של דוד שיינין, לא תזרים מזומנים לקופה עד סוף השבוע: "אני לא יכול לנהל חברה ללא יכולת פירעון"

29.10.2009, 09:46 | רחלי בינדמן

חברת לייזר דטקט, העוסקת בפיתוח וייצור מכשירים לגילוי וזיהוי חומרים מרחוק על ידי לייזר, לא תוכל לשלם לעובדיה את משכורות חודש אוקטובר. לאחר שעל דו"חותיה הכספיים התנוססה זה שישה רבעונים רצופים הערת "עסק חי", הודיעה החברה שלשום בלילה כי בעקבות קשיים תזרימיים שאליהם נקלעה התקיימה ישיבת חירום של הדירקטוריון שלשום בערב כדי לדון במצבה.

בדיווח מובהר כי הקשיים התזרימיים מקורם בעיקר באי־קבלת הכנסות שציפתה החברה לקבל במהלך אוקטובר 2009. מדובר בהסכם שעליו חתמה החברה בסוף אפריל מול רותם, חברה־בת של כימיקלים לישראל, שבו הוסכם על מכירה מותנית באבני דרך למערכת שהחברה מייצרת וזאת בתמורה ל־280 אלף דולר. עד כה טרם החליטה רותם אם לרכוש את המערכת.

במסגרת ישיבת הדירקטוריון עדכנה הנהלת החברה כי במצב הנוכחי אין די מזומנים לשלם את המשכורות או כדי לפרוע חובות לצדדים שלישיים. בעלי השליטה בחברה, חברת צ'פטר 11 של איש העסקים דוד שיינין, עדכנו את הדירקטוריון בנוגע לניסיונות שנעשים וייעשו עד לסוף השבוע הקרוב להזרים לחברה מזומנים. חרף הדברים הודיע מנכ"ל החברה רון משלי, המכהן בחברה מאז יולי 2008, כי אם בעיית התזרים לא תיפתר עד סוף השבוע, הוא יתפטר מתפקידו.

הדירקטוריון החליט לקיים ישיבה נוספת ביום ראשון הקרוב כדי לקבל עדכון מבעלי השליטה בדבר ניסיונות גיוס הכסף, ובהתאם יחליט אם החברה תוכל לעמוד בהתחייבויותיה ומה עליה לעשות אם לא תצליח לעשות זאת.

"היינו במשא ומתן עם החברה שקיבלה את הציוד שאנחנו מייצרים ובחנה אותו במשך ארבעה חודשים. אנחנו הנחנו שהיא תרכוש, אך בינתיים זה לא יצא לפועל", הסביר משלי ל"כלכליסט". "הארכה שניתנה עד לסוף החודש מקורה, בין השאר, גם בסיכוי שהחברה תחליט לרכוש את המערכת. מדובר בשוק זהיר שדרוש בו אורך נשימה אך הוא בעל פוטנציאל. התזרים החסר לנו אינו גבוה. הוא דרוש כדי לאפשר לחברה לממש את יכולת השיווק והמכירות שלה עד השלב הבא, אך לצערנו טרם נמצא פתרון".

ובעל הבית שלך לא מתכנן לשים יד בכיס?

"דוד שיינין ושותפיו לא נכנסו לחברה כדי להזרים לה עוד כסף. בנינו מראש תוכנית עסקית שהתבססה על חוסר בתזרים והנחנו שאם ייכנסו תקבולים בזמן, נצליח לגשר על הפערים. הבעלים מנסים לגייס כסף מגורמים בשוק ההון וגם בשוק העסקי. הסיכוי אינו גדול אבל קיים. יש שיחות מתקדמות עם כמה גורמים. אם יימצא פתרון, אני אמשיך בתפקיד. אם לא, האחריות מחייבת אותי להתפטר, אני לא יכול לנהל חברה ללא יכולת פרעון".

לייזר דטקט הוקמה ב־2004 על ידי חברת ITL הציבורית שבשליטת (64%) סולתם. במרץ האחרון מכרה ITL את השליטה בלייזר דטקט (71.3%) לחברת צ'פטר 11 ניהול נכסים בתמורה ל־20 אלף שקל בלבד עם מנגנון תשלומים נוסף הכפוף ליעדי מכירות מסויימים.

עם בעלי המניות של לייזר דטקט נמנית גם חברת הביטוח מנורה מבטחים המחזיקה עבור עמיתיה כ־8% מהון החברה. במאי 2007, עת נהפכה החברה לציבורית, היא אף הנפיקה אג"ח להמרה וגייסה 32 מיליון שקל. קרן האג"ח עומדת לפירעון בשלושה תשלומים בסוף מאי של כל אחת מהשנים 2010–2012 (שני תשלומים של 1.1 מיליון שקל ב־2010–2011 ותשלום אחד של 2.5 מיליון שקל ב־2012). הריבית על האג"ח בהיקף כולל של 770 אלף שקל משולמת אחת לשנה במאי. במאי הודיעה החברה כי קיבלה הזמנה מיצרנית דשנים גדולה בצפון אמריקה לרכישת מערכת לייזר בתמורה ל־295 אלף דולר שנרשמו כהכנסה ברבעון השני של 2009.

את המחצית הראשונה של 2009 סיימה לייזר דטקט עם הפסד של 902 אלף שקל וגירעון בהון של 3.9 מיליון שקל. תזרים המזומנים לאותה תקופה היה שלילי והסתכם ב־883 אלף שקל. כיום נסחרת החברה לפי שווי של כ־5 מיליון שקל בלבד.

תגיות