אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: מלחמות הסלולר צילום: בלומברג

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: מלחמות הסלולר

נוקיה תובעת את אפל בסמיכות מחשידה לפרסום הדו"חות הגרועים בתולדותיה; שוק הספרים האלקטרוניים בישראל מתחיל להתעורר; והביקורות מגדירות את חלונות 7 כמערכת ההפעלה הטובה ביותר שהוציאה מיקרוסופט אי פעם

30.10.2009, 10:34 | רוני שני

מלחמות הסלולר

בתחום הסלולר המצב שונה ואפל לא צריכה לפתות; הצרכנים חושקים באייפון שלה באופן בלתי נשלט. השבוע הוסר המכשול הרגולטורי, שלכאורה מנע את הבאת המכשיר לישראל, והממונה על ההגבלים העסקיים אישרה לשלוש המפעילות לשווקו בארץ. מתישהו.

אייפון. המכשול הרגולטורי הוסר, צילום: בלומברג אייפון. המכשול הרגולטורי הוסר | צילום: בלומברג אייפון. המכשול הרגולטורי הוסר, צילום: בלומברג

אחת העדויות לכך שאפל אמנם שינתה מן היסוד את מערך הכוחות בשוק הסלולר היא התביעה שהגישה נגדה נוקיה, בטענה שהאייפון מפר פטנטים הרשומים על שמה. לטענת נוקיה, אפל משתמשת בכ-10 פטנטים, ביניהם השימוש בתקן GSM, בלי לשלם תמורת השימוש בהם, וההערכות הן שאם תתקבל תביעתה, היא תוכל לדרוש עד 15% מההכנסות שמייצר הסלולרי של אפל. מצד שני, מדובר בטקטיקה ידועה למדי, שמפרנסת היטב תאגידים שהיו חלוצים בשוק מסוים, כך שסביר להניח שהדבר יסתיים בפשרה. מזל שאת האחריות על כישלון שירות המוזיקה שלה נוקיה לא מטילה על המתחרים.

מחקר שערך ארגון הבריאות העולמי קובע חד משמעית כי הסיכון לחלות במיני סוגים של סרטן גבוה באופן ניכר בקרב משתמשי הסלולר. ב-Wired ביקרו במעבדה המודדת את רמות הקרינה שמפיקים מכשירים שונים - מסלולריים ועד מחשבים ניידים - וחזרו עם הסברים ותמונות של התהליך.

בזמן שהן ממתינות לבוא האייפון, מפעילות הסלולר הישראליות ממשיכות להעניק משמעות חדשה למילה תחרות: פרטנר, סלקום ופלאפון מנהלות משא ומתן עם חברת Bookware, על מנת להציע ללקוחותיהן את הספר האלקטרוני תומך העברית שתשווק החברה בישראל. על פי דיווחים, פלאפון מקיימת במקביל דיונים גם עם רשת סטימצקי, הוצאות ספרים ועיתון ידיעות אחרונות. שחקנית נוספת בזירת הספרים האלקטרוניים בישראל היא רשת "אקדמון", שתחל לשווק בקרוב eSlick, המציע ממשק ותמיכה בעברית.

הבלוגר ג'ייסון קוטקי אינו מתלהב מההיצע הנוכחי ומחכה לדור הבא.

השקת חלונות 7

אחרי ששברה את שיאי ההזמנות המוקדמות של אמזון, חלונות 7 הושקה ברחבי העולם, ותמורת 599 שקל תוכלו ליהנות ממנה גם אתם. רבים סבורים שזוהי מערכת ההפעלה הכי טובה שמיקרוסופט הוציאה אי פעם, והעיתונאי פארחד מאנג'ו אפילו מכתיר אותה בתואר "מערכת ההפעלה הטובה בשוק". בהנחה שהמחשב שלכם עומד בדרישות והחלטתם לשדרג, הנה כמה טיפים לשימוש, אתר שיקל עליכם למצוא דרייברים חסרים ומדריך להתקנה במחשבים מאותגרי CD.

ואפרופו מחשבים חסרי כונני CD, הבלוגר ג'ון גרובר מאשים את מיקרוסופט במה שהוא מכנה "מנטליות העדר" של יצרניות החומרה, לא מבין למה מצפים מאפל לייצר נטבוק רק כי כל השאר עושים זאת ומפנטז על עולם יפה יותר, שבו כולם מעזים להיות שונים, גם HP.

מיקרוסופט שוב נסוגה ממסע פרסום מתוכנן - אם כי בניגוד להורדת התשדירים בכיכובם של ג'רי סיינפלד וביל גייטס, הפעם הוקדמה תרופה למחלוקת: החברה ביטלה את החסות שהעניקה לפרק ממומן בסדרת האנימציה "איש משפחה", בעוון הומור בוטה מדי. ב-Techdirt מעלים השערה שמדובר בביטול מתוכנן מראש, בבחינת ליהנות מהפרסום בלי להוציא את הכסף.   

מנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר בהשקת חלונות 7, צילום: בלומברג מנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר בהשקת חלונות 7 | צילום: בלומברג מנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר בהשקת חלונות 7, צילום: בלומברג

אפל, להבדיל, נשארת נאמנה למסע הפרסום המוכר שלה, וממשיכה להתנגח בחברה מרדמונד. גם אם זה לא יעבוד על אנשי PC, אולי זה יגרום קצת רגשות אשמה למי שיבחרו לעקוב אחרי המדריך הזה, ולהתקין את חלונות 7 על המק שלהם.

בפינצטה

בפינת ה"למה לי דמוקרטיה עכשיו" מתארח ח"כ דני דנון מהליכוד, שממשיך את מסורת הצעות החוק המופרכות שהוא וחבריו למשכן עמלים עליהן יומם ולילה, והפעם: הקמת רשות ממשלתית לניהול האינטרנט, ש-15 חבריה יאחזו בשלל סמכויות - מניהול רישום הדומיינים ועד חסימת אתרים. מי שמתקשה להבין את הסכנות הטמונות בהצעה בעצמו יכול להיעזר בהסברים של עו"ד יהונתן קלינגר. ועו"ד אביב אילון, בהקשר אחר אבל עם מסקנה דומה, קורא למחוקק הישראלי לעסוק בעיקר ולא בטפל.

בועז דולב, מנהל רשת אתרי ממשל זמין, פרש מתפקידו. לכביסה המלוכלכת שלום.

הממשל האמריקאי העביר את אתר הבית הלבן ל-Drupal, מערכת ניהול תוכן מבוססת קוד פתוח. יש מי שמתחלחל מההחלטה וחש שהיא מייצגת את ממשל אובמה בכללותו.

היזם והמשקיע פול גרהאם שאל כמה עשרות סטארטאפיסטים מה חשוב לדעת על עסקי האוויר הללו, וניסח 19 חוקים.

סרט ה-CC הראשון בשבדיה מוצע להורדה (חינם כמובן). ניאו נאצים, קשישים גבוליים וניסיונות לשנות את העולם מחכים לכם בפנים.

פוסט מרתק על הדיסוננס שבין תוכניות ריאליטי לרשתות חברתיות: הראשונות מעודדות מיזנתרופיה וניכור, האחרונות מציפות אותנו בחביבות מזויפת. האם באמת יש הבדל?

כתבה ארוכה אבל שווה בניו יורקר, בוחנת את הרובוטים המשמשים לטיפול בחולים וקשישים, שמציעים מבט אחר על רגשות ואנושיות.

עומס מידע הוא לא פעם מכשול בדרך אל הידע; או במילים אחרות: הניתוק יביא לכם שלווה.

ובאותו עניין, אתר ההומור Cracked ערך תחרות פוטושופ בין הגולשים: כיצד ייראה העולם יום אחרי שהאינטרנט ייעלם?

תגיות