אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב: שתי הצעות חוק נגד ניטרליות הרשת צילום: בלומברג

ארה"ב: שתי הצעות חוק נגד ניטרליות הרשת

על פי הצעות החוק של סנטור ג'ון מק'יין וחברת הקונגרס מרשה בלקבורן נאסר על המדינה להפעיל רגולציה כנגד ספקיות האינטרנט

31.10.2009, 20:08 | איתמר שאלתיאל
סנטור ג'ון מק'יין וחברת הקונגרס מרשה בלקבורן, שניהם מהמפלגה הרפובליקנית בארה"ב, הציגו לאחרונה שתי הצעות חוק שונות כנגד ניטרליות רשת. הצעת החוק של מק'יין נקראת "חוק חופש האינטרנט ל-2009", ואילו זו של בלקבורן נקראת "חוק התמריצים האמיתי של 2009".

בשתי הצעות החוק נכתב כי "הוועדה הפדרלית לתקשורת (FCC) לא תציע, תפיץ ברבים, או תיצור אף תקנה בנוגע לאינטרנט לשירותים מבוססים IP", ומוצע כי לא ניתן יהיה לחוקק רגולציה כנגד ספקיות האינטרנט. בשנים האחרונות מתנהל ויכוח בארה"ב אודות מה שמכונה "ניטרליות הרשת". מתנגדי ניטרליות הרשת מוכנים לאפשר לספקיות האינטרנט להחליט באיזו מהירות ניתן יהיה לגלוש לאתרים שונים או לבצע שירותים שונים. כך, למשל, קיוו בעבר בחברת הטלקום AT&T כי הם יוכלו לבקש מספקיות התוכן תשלום עבור גישה מהירה יותר לאתרים שלהם.

מק'יין ובלקבורן מתנגדים לניסיונו של ראש ה-FCC , יוליוס גנשובסקי, להפוך את ניטרליות הרשת לחוק. לדברי בלקבורן, ניטרליות רשת "תהפוך את האינטרנט, באופן אירוני, לניטרלית פחות, משום שהיא תאפשר ל-FCC לפקח עליה בדומה לאופן שבו היא מפקחת על שידורי הרדיו והטלוויזיה".

מק'יין אמר כי "הממשל לא יכול להתאפק מלהוסיף לרשת תקנות - בעיקר מאז שהובטח לחברת גוגל וספקיות תוכן מקוונות אחרות לכפות רגולציה כזו, כדי לאפשר לחברות אלו לשלוט על מה שהצרכנים רואים ולא רואים ברשת". מק'יין כינה עוד את ניטרליות הרשת "השתלטות ממשלתית על האינטרנט".

מק'יין, שהתמודד כנגד ברק אובמה לנשיאות ארה"ב בבחירות האחרונות, שיבח את "הגישה הרגולטורית הקלה כלפי האינטרנט, כפי שננקטה על ידי ממשלים קודמים". זאת למרות שתחת ממשלים קודמים יצאה הצהרת "ארבע החירויות", שתומכת בניטרליות רשת, וזכתה לתמיכה רפובליקנית, ושאותה גנשובסקי מנסה כעת לקודד בחוק.

תגיות