אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בארי שקד: "היתה לי אפשרות להישאר בריטליקס" צילום: צביקה טישלר

בארי שקד: "היתה לי אפשרות להישאר בריטליקס"

בהתבטאות ראשונה מאז נודע על פרישתו מניהול ריטליקס, אומר שקד כי הוא עוזב את החברה בתחושה טובה: "אני משאיר את החברה בידיים טובות, ומעתה אתמקד בדבר שאהוב עליי מכל - גולף"

03.11.2009, 12:39 | אסף גלעד

בארי שקד, מייסד ומנכ"ל ריטליקס ב-28 השנים האחרונות, אומר ל"כלכליסט" כי הוא עוזב את ריטליקס בתחושה טובה. שקד, שדיבר הבוקר (ג') במסיבת העיתונאים של איגוד תעשיית ההייטק החדש, יפרוש סופית מן החברה ב-31 בדצמבר הקרוב.

שקד אמר בהתבטאות ראשונה לאחר שאסיפת בעלי המניות של ריטליקס אישרה את הצטרפותם של יוצאי אמדוקס לחברה, כי "היתה לי האפשרות להישאר. ההחלטה בידי מי להשאיר את החברה היתה בידי, ואחת הסיבות שבגללן בחרתי להכניס את פורשי אמדוקס לחברה היתה הרצון ליצור המשכיות של ריטליקס כחברה ישראלית, שמבוססת בישראל ושתגדיל את פעילותה אל מעבר למיליארד דולר".

לפני כשבועים אישרה האסיפה הכללית של בעלי המניות של ריטליקס, המפתחת תוכנות לתעשיית הקמעונאות, את הצטרפותם של יוצאי אמדוקס - בועז דותן, אלי גלמן, נחמיה למלבאום, אבי נאור ומריו סגל - לחברה, באמצעות הקצאת מניות פרטית לקבוצה. כעת, לאחר השינויים בבעלות, צפויות להחזיק קרן פימי וקבוצת המשקיעים כל אחת כ-20% ממניות ריטליקס, כאשר בין שתי הקבוצות קיים הסכם שליטה משותף.

שקד (שלישי משמאל), במסיבת העיתונאים של איגוד קרנות ההון סיכון, צילום: אסף גלעד שקד (שלישי משמאל), במסיבת העיתונאים של איגוד קרנות ההון סיכון | צילום: אסף גלעד שקד (שלישי משמאל), במסיבת העיתונאים של איגוד קרנות ההון סיכון, צילום: אסף גלעד

"אני משאיר את החברה בידיים טובות", אומר שקד ל"כלכליסט". "מעתה אתמקד בשנתיים הקרובות בדבר שאהוב עלי מכל: גולף. אין לי כל כוונה להקים חברה נוספת בקרוב".

על השינוי במדיניות איגוד תעשיית ההייטק (לשעבר איגוד קרנות ההון סיכון), ששותף לו שקד, אמר: "כל מי שעסק במכירה של טכנולוגיה ישראלית נתקל בקשיים, כך שמה שהצלחנו להצמיח כאן בשנים האחרונות בתעשיית ההייטק הישראלית הוא דבר יפה. אבל צריך להכיר בבעיה שיצרנו לעצמינו: קרנות ההון סיכון הישראליות הזרימו כסף רב לחברות הסטארט-אפ ויצרו כאן שכר עבודה גבוה. עלינו להחזיר את ההיגיון לעלות כוח העבודה בהייטק הישראלי, ולהשתמש גם במיקור חוץ להודו ולסין כשצריך. בטווח הארוך זה ייטיב עם שימור מרכזי הפיתוח בישראל".

תגיות