אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש הורה לסגור אתרי שיתוף קבצים

ביהמ"ש הורה לסגור אתרי שיתוף קבצים

בית המשפט המחוזי בפתח תקווה חייב את מפעיל האתרים Horadot ו-Moviesdot, שסיפקו קישורים לאתרים חיצוניים שבהם אוחסנו הסרטים, לפצות את חברות הסרטים ב-200 אלף שקל

04.11.2009, 16:24 | עומר כביר

בית המשפט המחוזי בפתח תקווה חייב מפעיל שני אתרי שיתוף קבצים לשלם פיצויים בסך 200 אלף שקל לחברות סרטים מארה"ב ומישראל. בנוסף, חויב מפעיל האתר לשלם את אגרת בית המשפט ושכר טרחת עורכי הדין של התובעים, בסך 32,500 שקל, ולהפסיק את פעילות האתרים.

התביעה הוגשה על ידי אגודת א.ל.י.ס, (אגודה להגנת יצירות סינמטוגרפיות) שאחראית על זכויות היוצרים בישראל של חברות הסרטים, בשיתוף עם חברות סרטים בינלאומיות, בהן פוקס, האחים וורנר, יוניברסל, דיסני ופרמאונט. הנתבע אחראי להפעלת האתרים Horadot ו-Moviesdot. אתר Horadot הוא למעשה אינדקס הכולל תקציר סרטים וסדרות, המספק קישורים להורדתם מאתרים ומשירותי שיתוף קבצים חיצוניים, לעתים בלוויית קובצי כתוביות בעברית. אתר Moviesdot מאפשר לצפות בסרטים בסטרימינג, ואולם גם במקרה זה הקבצים עצמם לא מאוחסנים על שרתיו.

גם נושא התרגומים בעייתי

 

בפסק הדין, שניתן לפני כשבועיים, קבעה השופטת ורדה פלאוס שקישור לקבצים באתר מרוחק, גם אם הקבצים לא אוחסנו על שרתי האתר, אינו פוטר את מפעיליו מאחריות. פלאוס אוסרת על מפעיל האתר להפיץ קבצים המוגנים בזכויות יוצרים "בין היתר באמצעות אתרי האינטרנט המפרים.. או קישורים מפרים המסייעים להפצת הקבצים המפרים בין משתמשי האינטרנט". השופטת גם אוסרת על הנתבע לפתח ולהפיץ תוכנות המשמשות לשיתוף קבצים, בלי להתייחס לסוגיית השימוש הלגיטימי האפשרי של תוכנות אלו.

בא.ל.י.ס ברכו היום על פסק הדין. "בית המשפט קבע שאתרים שמציגים את עצמם כסוג של אינדקס, אבל כוללים קישורים להורדת סרטים ושמות סרטים שניתן להוריד באופן פיראטי באמצעים אחרים, לא עומדים בדרישות החוק", אומר ל"כלכליסט" ניר פסי, חוקר אינטרנט באגודה. "באתרים ניתן למצוא גם קובצי תרגומים, שמותאמים לגרסאות פיראטיות של סרטים מסוימים, ובית המשפט מצא שגם הנושא הזה הוא בעייתי".

מנכ"ל א.ל.י.ס, איציק כהן, אמר ל"כלכליסט" שהאגודה מתכוונת להמשיך במדיניות האכיפה שלה: "אנחנו פועלים ונמשיך לפעול נגד כל האתרים המפרים. לא הרפנו, ואין לנו כוונה להרפות. אנחנו מצליחים לעלות גם על אתרים שמנסים להתחמק מזיהוי, או לבצע את הפעולות שלהם בכל מיני שיטות או דרכים מתוחכמות".

נכון לשעת כתיבה הידיעה, שני האתרים עדיין פעילים, למרות החלטת בית המשפט. הנתבע סירב להגיב לפניית "כלכליסט".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
who the fuck is ALICE?
לא לכולם יש 70 שקל לקנות דיסק או 90 שקל לקנות דיוידי או 250 שקל למשחק מחשב!!! תתביישו! מה הקטע? הרי אם זה לא יהיה חינם אז לא נקנה את זה בכלל ולא נכיר את המוצרים ולא נדבר עליהם ולא נזמין אנשים לראות משמע = לא יהיה באזזז סביב המוצרים האלה, וגם אלה שיכלו לקנות לא ישמעו עליהם בכלל. פשוט הם חופרים בור לעצמם.
לא לכולם יש 70 שקל לקנות דיסק  |  05.11.09
10.
אליס שובי הביתה לעשות שיעורי בית.... אין לכם שום תשובה הולמת לאינטרנט !!!
אליס עוד חברה של כמה יוצרים שהחושבים במושגים של עבר. במקום לעשות שיעורי בית ולחשוב כיצד ניתן להתפנס באמצעות האינטרנט ולקדם את תחום הקולנוע בארץ. פונים לבתי משפט למצוא תשובה עבור משהו שלא מחזיק "מים" כלל. הורדתם אתר אחד. .. מחר כבר יש עוד שניים..... אם לא ידעתם כך זה האינטרנט.
קובי , פתח תקווה  |  05.11.09
לכל התגובות