אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עתיד סקייפ הובטח: נחתם הסכם בין מייסדי החברה ואיביי צילום: בלומברג

עתיד סקייפ הובטח: נחתם הסכם בין מייסדי החברה ואיביי

ההסכם יביא לסיומו את הסכסוך בין איביי, בעלת חברת סקייפ, לבין מקימי החברה המקוריים המחזיקים בבעלות על הטכנולוגיה. מקימי החברה יקבלו 14% מהבעלות על סקייפ ושני מקומות בחבר המנהלים. מארק אנדריסון, הרוכש חלק מסקייפ: "כל התביעות יושבו, והחברה יכולה לממש את הפוטנציאל שלה"

06.11.2009, 17:36 | אבנר קשתן
הסכסוך בין חברת איביי, המפעילה את שירות שיחות ה-VoIP סקייפ, לבין חברת JoltID, הנמצאת בבעלות מייסדי סקייפ ניקלס זסטרום ויאנוס פריס, הסתיים היום עם חתימת הסכם ביניהם לבין סקייפ, לפיו זסטרום ופריס יבטלו את התביעות אותן הגישו כנגד איביי, ובתמורה יקבלו אחוזי שליטה בחברת סקייפ, כך מדווח בלוג הטכנולוגיה טקראנץ'.

על פי הדיווחים, ההסכם יעביר את הבעלות על טכנולוגיות ה-VoIP שבבסיס המוצר לידי סקייפ. בתמורה, יקבלו זסטרום ופריס מושב כל אחד בחבר המנהלים של סקייפ, המונה 23 איש. בנוסף, הם יקבלו 14% מהבעלות על סקייפ, כשחלקו ימסר בעבור הזכות על הטכנולוגיה וחלקו תמורת השקעה כספית של JoltID.

בתחילת ספטמבר חתמה איביי על הסכם מכירה של 65% ממניות סקייפ לשורה של משקיעים, ביניהם קרן ההשקעות Index Ventures, אשר בראשה עומד מייק וולפי, שעמד בראש חברת Joost, חברה קודמת שהקימו זסטרום ופריס שכשלה, ושלה סכסוך עם זסטרום ופריס. רק לאחר שנודע ש-Index Ventures תחזיק במניות סקייפ הגישו זסטרום ופריס את התביעות שלהם. ביום שלישי דווח כי Index Ventures משכה את מעורבותה בסקייפ, צעד שיתכן ואפשר את הסכם הפשרה. חברת JoltID נכנסה במקום Index Ventures כשותפה ברכישה.

מארק אנדריסן, מייסד חברת נטסקייפ בעבר וכיום מקים קרן ההשקעות אנדריסן-הורוביץ אשר רוכשת גם היא חלק מסקייפ, מסר כי "כל העניינים יושבו - כל התביעות, כל הקניין הרוחני. הקניין הרוחני של JoltID נמצא עכשיו בבעלות סקייפ, והיא יכולה לממש את מלוא הפוטנציאל שלה".

התביעות של זסטרום ופריס כנגד סקייפ נסבו סביב רישוי הטכנולוגיות העומדות בבסיס המוצר, אשר לא נמכרו לאיביי כאשר רכשה את חברת סקייפ ב-2006 בעבור 2.6 מיליארד דולר אלא רק הורשו לשימוש. התביעות של JoltID העמידו בסכנה את עתיד השירות, המשרת מאות מיליוני משתמשים, עם הכנסות המוערכות בכ-170 מיליון דולר בשנה.

תגיות