אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראש סניף יוניצ"ף בישראל: הכוונה לגרש ילדי הזרים - בושה צילום: אוראל כהן

ראש סניף יוניצ"ף בישראל: הכוונה לגרש ילדי הזרים - בושה

אחרי עשור ארגון יוניצ"ף מחדש את פעילותו בישראל. עו"ד מוריאל מטלון ממשרד גורניצקי ושות', שעומד בראש הסניף הישראלי, מספר לכלכליסט על מטרות הארגון, ובראשן - פעילות נגד גירוש ילדי העובדים הזרים

11.11.2009, 21:17 | רונית צין-קרסנטי

בחודש שבו התפרסם כי אחד מכל שלושה ילדים בישראל נמצא מתחת לקו העוני, ונוכח העלייה הדרמטית במקרי האלימות כלפי ילדים ונושא גירושם של ילדי העובדים הזרים, לא יכול היה ארגון יוניצ"ף העולמי למצוא זמן טוב יותר לחדש את פעילותו בישראל. עו"ד מוריאל מטלון, שותף בכיר במשרד עורכי הדין גורניצקי ושות', המטפל בצמרת המגזר העסקי, פעל לחידוש פעילות הארגון ויעמוד בראשו.

"אני רוצה להתחיל דווקא מהרצון של המדינה לגרש 1,200 ילדים שנולדו וגדלו בישראל, שזו המדינה שלהם והחטא היחידי שלהם הוא שהם נולדו להורים לא יהודים. כל אותם עובדים זרים הגיעו לכאן ברשות ובסמכות, הגיעו כי אנחנו מתביישים לטפל בזקנים שלנו, ואנחנו מוסיפים חטא על פשע: לא די בבושה בכך שאנחנו לא מטפלים בזקנים שלנו, אלא גם את צאצאי המטפלים שהגיעו ברישיון אנחנו רוצים לגרש. כשהאנשים האלה רוצים לקיים את הזכות של להביא ילדים לעולם אנחנו לא מאפשרים להם, ואם הם עושים זאת אז הילדים האלה לא חוקיים וצריכים לברוח מהמשטרה. לילדים האלה יוניצ"ף תדאג. אני יודע שיש הרבה ארגונים תומכים, אבל זה הארגון שאמון על אכיפת האמנה לזכויות הילד שישראל חתומה עליה, וכשאנחנו באים מטעם האו"ם, אני חושב שזה יוסיף עוד קול ועוד גוון לפעילות פה".

עזר גם לישראל

ארגון יוניצ"ף הוקם בידי העצרת הכללית של האו"ם בדצמבר 1946, ומטרתו לסייע לילדים ברחבי העולם במגוון תחומים. עם הקמת המדינה, יוניצ"ף נמנה עם סוכנויות הסיוע הבינלאומיות הראשונות שסייעו למדינה באספקת מזון, שמיכות, תרופות וחיסונים. בשנות הצנע סיפק הארגון חלב לילדי ישראל ותמך בפיתוח משק החלב הישראלי. צמיחתה של מדינת ישראל כמדינה מתועשת ייתר את הסיוע של יוניצ"ף, וישראל הפכה לתומכת ותורמת לילדי העולם דרך הארגון. לאורך השנים נהנה הארגון מרשימה נוצצת של שגרירים של רצון טוב שקידמו את פעילותו ברחבי העולם, כמו דני קיי, סר רוג'ר מור, אנג'לינה ג'ולי, דיוויד בקהאם, המלכה ראניה, ג'סיקה לאנג, סוזן סרנדון, וופי גולדברג, מיה פארו וקבוצת הכדורגל של ברצלונה.

איך תתנהל הפעילות בארץ?

"הפעילות תתחלק לשניים: בכל מקום שבו יש ילד שזכויותיו נפגעות, יוניצ"ף תשמש כשופר שלו ותקים קול צעקה. כמו כן, יחד עם הגורמים שיש להם עניין נשתדל לגייס כספים כדי לעזור לילדים באשר הם. בכל מקום שבו ילד צריך עזרה, אנחנו נהיה שם - לחיסונים, מזון, עזרה לילדות שמשתמשים בהן למטרות מין, ילדים בעזה וכו'. נשתדל לקחת חלק ולפעול ולהראות את הצד היפה של העם היהודי ושל מדינת ישראל, שדואגת לילדים באשר הם. אנחנו לא עוסקים בצד הפוליטי או מחפשים אשמים. אני חייב להדגיש שיוניצ"ף תמיד היה מחובר לערכים היהודיים, ומעולם לא התקבלו בו החלטות אנטי־ישראליות. ביחס לארגונים בינלאומיים אחרים אנחנו יכולים להרגיש בו נוח מאוד".

איך תשתלבו עם מגוון פעילויות המגזר השלישי שמתקיימות בישראל?

"אנחנו לא מתכוונים להתחרות בפעילויות של ארגונים מקומיים, אלא להיות מעין מטרייה. בסופו של דבר אנחנו מייצגים את הארגון העולמי למען הילד ותמיד נפעל עם הארגונים המקומיים וניתן חסות בינלאומית. ניתן את התמיכה הבינלאומית, ובד בבד נאתר פרויקטים בארץ ובחו"ל ונשתדל לרתום אליהם את המגזר העסקי בישראל, הידוע במעורבות החברתית שלו. וכמובן במסגרת המסורת של יוניצ"ף נגייס שגרירים של רצון טוב מכאן".

איך הגעת לעמוד בראש הארגון הישראלי?

"שאלו אותי אם אני מוכן לעזור בעניינים המשפטיים. עזרתי בהתחלה להקים את העמותה, ותוך כדי עבודה נדלקתי ומצאתי את עצמי לא רק עוזר בעניינים המשפטיים אלא גם מוביל את הנושא. במשך 30 שנה רק קיבלתי מהחברה ועשיתי לביתי, ואני מרגיש שהגיע הזמן שגם אתן מעצמי לטובת החברה. אף על פי שאשתי חושבת שכדאי שאתחיל להקדיש זמן גם לנכדותיי".

תגיות