אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעלות לא צופה התאוששות קרובה של הנדל"ן המניב צילום: גלעד קוולרציק

מעלות לא צופה התאוששות קרובה של הנדל"ן המניב

חברת הדירוג: ירידה במקורות המימון של החברות בשל התכווצות שוק גיוסי אג"ח, מימון בנקאי מוגבל בחו"ל וירידה בדמי השכירות עשויים לגרור חלק מהן לחדלות פרעון ו/או הסדרים על בעלי החוב

10.11.2009, 18:49 | אורי חודי

"ירידה במקורות המימון של החברות בשל התכווצות שוק גיוסי אגרות החוב ומימון בנקאי מוגבל בחו"ל, גידול במינוף של חברות החשופות לפעילות בחו"ל, צרכי מימון מחדש כנגד הלוואות ממונפות בנכסים בחו"ל וירידה חדה בדמי השכירות בחלק מן הסקטורים ממשיכים לאתגר את חברות הנדל"ן המניב הישראליות ואף עשויים לגרור, להערכתנו, חלק מהן לחדלות פרעון ו/או הסדרים עם בעלי החוב". בתחזית לא מעודדת זו נפתח דו"ח P&S מעלות המיועד למשקיעים ומתוכנן להתפרסם מחר (ד').

על פי הדו"ח סבורים בחברת הדירוג כי העתיד הוורוד שהמשקיעים מצפים לו עדיין רחוק: "על אף התגברות הסימנים החיוביים הנראים בחלק מהנתונים המאקרו כלכליים ובשערי המניות, הצפי קדימה נותר קודר". עוד מוסיפים ואומרים במעלות כי למרות שמרבית ההשפעה של ירידת השווים כבר ניכרת במאזני החברות הפעילות מחוץ לישראל ולמרות היציבות היחסית הנשמרת בשיעורי היוון הנכסים בישראל צופה חברת הדירוג שההשפעה השלילית של ההרעה בפרמטרים המאקרו כלכליים תיתן את אותותיה על תזרימי המזומנים של חלק מהחברות במהלך השנתיים הקרובות.

במעלות מתייחסים גם לשוק המשרדים שעל פי הדו"ח ספג פגיעה חמורה במשבר. עיקר ההשפעה, על פי מעלות, ניכרת בשוק המשרדים באזור המרכז ובמיוחד בעיר תל אביב שם הייתה הפגיעה הקשה ביותר. מדובר בירידה מצטברת של כ-20% בשכר הדירה המבוקש באזורי הביקוש העיקריים במהלך השנה האחרונה. "אי הוודאות בסקטור זה, גרמה לעצירה חדה בייזום פרויקטים חדשים ובעיקר פרויקטים בעלי מאפיינים ספקולטיביים ללא שוכרים ייעודיים מראש", מציינים עורכי הדו"ח. בתחום זה התחזית קודרת פחות כאשר בחברת הדירוג סבורים כי בגלל הירידה המתמשכת בהיצע בנייני המשרדים באזור המרכז עתיד סקטור זה להתאושש מהר יותר בהשוואה למשבר של תחילת שנות ה-2000.

הדו"ח נוגע גם בתחום המרכזים המסחריים. במעלות מספרים כי: "טרם ראינו השפעה מהותית של ההאטה הכלכלית על דמי השכירות למ"ר או על שיעורי התפוסה". במקביל, נכתב בדו"ח, כי במהלך 2008 והמחצית הראשונה של 2009 נאספו נתונים המעידים על ירידה בפדיונות למ"ר בשיעור שבין 5% ל-10% דבר העלול לגרור לחץ של שוכרים שידרשו הפחתה בדמי השכירות או הקלות שונות בחוזה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
דיור צריך להניב משפחות ולא משקיעים חמדנים שגורמים למשפחות להישתעבד
לשכר דירה לבעל דירה שכיום עושה עם הדייר ככול העולה ברוחו ומי שמשלם שכר דירה ממשיך להישתעבד לבעל הדירה וכמובן אינו יכל לחסוך ולקנות דירה וגם לא יוכל בעתיד ממש עבדות מודרנית נוסח מדינת ישראל משפחות מיתפרקות על הרקע הזה ואחרות מיתפתות לרכוש דירות במחירים דמיונים על ידי משכנתאות דימיונית שבהרבה מיקרים לא יכולים לשלם לכן כל הנושא של דיור מניב ממש מעורר גועל והממשלה חייבת לפעול מהר והיא תפעל להפסיק את הפרסה הזו
אורי , תל אביב  |  14.11.09
4.
אני חוזה קריסת בנק גדול בישראל ב-5 שנים הקרובות
אני חושב שפיצוץ הבועה תגיע בצורה של קריסת בנק גדול בישראל. כשיותר ויותר אנשים לא יעמדו בתשלומי המשכנתא והבנק יתחיל לגזול את הדירות, המחירים ירדו לרצפה כי הבנק יהיה חייב להפטר מהדירות במינימום זמן. הבנק יפסיד חלק ניכר מהכספים שהלווה...
11.11.09
3.
ומה לגבי ההלוואות המנופחות שהציבור הישראלי המטומטם לוקח בשביל איזה 4 חד! בפ"ת?
קונים דירות במחירי בועה ולוקחים הלוואות של 800K שההכנסה של שני בני הזוג היא 10K. חבל מאוד שהמדינה ברשות ביבי ותמיכת פישר מעודדת טיפשים לקנות דירות כדי להציל את המשק,ואח"כ שהטיפשים ייפלו זה כבר לא יעניין אף אחד,כל משפחה תשאר עם הצרות שלה.
ציבור טיפש ומנהיגות מושחתת  |  11.11.09
לכל התגובות