אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עליית תעריפי המים תממן את גירעון מקורות צילום: cc-by turydddu

עליית תעריפי המים תממן את גירעון מקורות

רשות המים לא עדכנה את תעריפי המים כבר שנתיים, ועקב כך צברה מקורות גירעון של 400 מיליון שקל. עכשיו יממנו אותו הצרכנים

11.11.2009, 06:59 | רויטל חובל

הרפורמה במים, שתיכנס לתוקף בינואר 2010, אמורה לייקר את תעריפי המים ב־50% - בין היתר, כדי לפצות את מקורות על גירעון של 400 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט".

בשנתיים האחרונות לא עדכנה רשות המים את תעריפי המים, ומקורות מכרה את המים במחירי הפסד. יחד עם הירידה בצריכת המים (15%) הוביל הדבר לגירעון אצל מקורות - גירעון שהחמיר לנוכח עלות חיבור מתקני ההתפלה החדשים למערכת המוביל הארצי. על פי ההסכם בין רשות המים לבין מקורות, הוצאותיה והכנסותיה של מקורות אמורות להיבחן מדי שנה; אם מתגלה פער, אמורה המדינה לכסות אותו - אלא שאת הפער הנוכחי, 400 מיליון שקל, תגלגל המדינה על הציבור.

בהתאם לרפורמה במים, מחיר המים לצרכן יהיה 11.14 שקלים למ"ק מים וביוב, במקום המחיר הנוכחי, 7.36 שקלים (המוצג כיום כשני תשלומים נפרדים - למים ולביוב). עיקר הייקור נועד לאפשר העברת סכומים גדולים יותר לתאגידי מים, בגין עלויות תפעול; חלק אחר בהתייקרות נועד לרכישת מים מותפלים וירידה בצריכה הצפויה. עם זאת, הרפורמה לא כוללת פתרון לעלויות נוספות שיושתו על מקורות לחיבור מערכות המים המותפלים במתקני התפלה חדשים מתוכננים, כך שצפוי פער נוסף בהוצאות ובהכנסות של מקורות.

הרפורמה אמורה להיות שינוי קבוע באופן החישוב של התעריפים. תעריפי המים נתונים לשיקול דעתה של רשות המים, כך שהרפורמה לא טעונה אישור של הממשלה והכנסת.

הרפורמה כבר צברה מתנגדים רבים, ובהם ח"כ מירי רגב (ליכוד) שהגישה הצעת חוק לפיקוח על מחירי המים כדי להצר את סמכויות רשות המים. על פי הצעת החוק, רשות המים לא תחליט על גובה תעריפי המים ללא אישור ועדת הכספים, שתדאג לאזן את אינטרס משק המים עם אינטרס הציבור. רגב אף פנתה למנכ"ל משרד ראש הממשלה, אייל גבאי, וביקשה אותו להקים צוות בדיקה לרפורמה, יחד עם משרדי האוצר והתשתיות. עמדת שר התשתיות עוזי לנדאו היא שעליית תעריפי המים תיכנס לתוקפה בהדרגה, אולם לא ברור אם מדובר בחודשים או בשנים.

ממקורות נמסר: בידי מקורות תוכניות לפיתוח משק המים, המחייבות השקעה מיידית. התוכניות אושרו על ידי הממשלה ורשות המים, ומקורות החלה לבצעם תוך הבטחה להעברות של 400 מיליון שקל, אולם עד כה, הממשלה לא העבירה את הסכום.

מרשות המים לא נמסרה תגובה.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
ל-לולן,אני מסכימה חלקית עם מה שאתה אומר
אבל הכללות זה לא לעניין רוב החקלאים עובדים רוב שעות היממה בעבודה פיזית קשה,בישובים נידחים בדרום ובצפון נאלצים להעסיק עובדים זרים כי הישראלים היחידים שמסכימים לעבוד בחקלאות הם עובדים ממש ממש גרועים. על עגבניה שאתה משלם עליה בשוק או בסופר החקלאי מקבל חמישית מחיר. אז טוב שיש להם הקלות.ויש להפריד בין אנשים שמנצלים את זה בשביל הבריכות שלהם בחצר ולבין אנשים שמשתמשים במים בשביל חקלאות אמיתית. באמת היית רוצה לייבא פירות וירקות? מאיפה ? מאירופה? איפה שלמלפפונים יש טעם של צמר גפן ובהתאם לגודלם העצום הם עולים יורו למלפפון? לסיכום אומר,שהעירוניים לא פחות בזבזניים.וכולנו צריכים ללמוד להתקמצן על המים שלנו ,לא משנה מה מחירם.
בת של חקלאי  |  11.11.09
11.
אחת הבעיות של מקורות היא עודף כח אדם שלא עושה שום דבר או במקרה
הטוב עושה דברים שלא צריך אותם במסגרת של חברה לאספקת מים. סקר אוביקטיבי של היחידות השונות יחשוף בקלות מעוותים אלו. בין השיטים אתם יכולים להבין שהיתי פעם (לפני יציאתי לגמלאות) עובד חברה זו. וכואב לי.
מכיר מקרוב , צפון  |  11.11.09
לכל התגובות