אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפיטורים במודו - תנאי לגיוס בהיקף של 30-20 מיליון דולר צילום: יובל חן

הפיטורים במודו - תנאי לגיוס בהיקף של 30-20 מיליון דולר

בגיוס ישתתפו רוב בעלי המניות במודו - כולל המנכ"ל והמייסד, דב מורן - והוא הותנה בביצוע תהליך התייעלות בחברה. מורן בראיון שנתן מוקדם יותר ל"כלכליסט": "אני צריך לחתוך רגל אבל גם להמשיך קדימה"

12.11.2009, 10:04 | אסף גלעד ומאיר אורבך

הפיטורים במודו - כהכנה לסבב גיוס גדול במיוחד: ל"כלכליסט" נודע כי החברה תגייס בקרוב בין 20 ל-30 מיליון דולר. אתמול בבוקר (ד') ציין מורן כי יזרים לחברה כמה מיליוני דולרים מהונו הפרטי, לאחר שהשקיע בה 10 מיליון דולר מאז הקמתה, וכעת נודע כי יצטרפו אליו רוב בעלי המניות בחברה: הקרנות ג'מיני, ג'נסיס, גריילוק, דניאל רקנאטי, עידן עופר ואלי הררי, מנכ"ל סנדיסק. המשקיעים התנו את הגיוס בהתייעלות החברה, שבמסגרתה יפוטרו 110 עובדים.

הגיוס הבא, שיתווסף ל-102 מיליון דולר שגויסו עד כה, יסייע לחברה בתקופת "תרדמת החורף" שנכנסה אליו. ייתכן כי היקפו אף יוגדל בעתיד, אם אכן תצליח החברה למכור את מודו 2, מכשיר הדור השלישי שלה. ממודו לא נמסרה תגובה לדברים.

 

מוקדם יותר אתמול (ד'), לפני היוודע היקף הגיוס, התראיין מורן ל"כלכליסט", ואמר כי "יש בקרים שבהם אתה קם ויודע שאתה צריך לחתוך לעצמך רגל, אבל אתה גם יודע שצריך להמשיך קדימה". "ברור שזה לא אחד הימים הטובים שלי בחיים".

 

מורן. "לא אחד הימים הטובים בחיי", צילום: עמית שעל מורן. "לא אחד הימים הטובים בחיי" | צילום: עמית שעל מורן. "לא אחד הימים הטובים בחיי", צילום: עמית שעל

מפתח התוכנה קרס

 

החברה, שנאבקת בימים אלה על המשך קיומה, נאלצת להתמודד עם חוסר הרצון של משקיעיה להכניס שוב את היד לכיס. "יש פתגם בארצות הברית שאומר, 'תשים את הכסף שלך ולא רק את הדיבור שלך', ולכן אני משקיע בימים אלה כסף מכיסי במודו", אומר מורן. על פי הערכות, מורן השקיע עד היום במודו כ־10 מיליון דולר וכיום עומדת החברה להשלים סבב גיוס נוסף. "הגיוס, שאותו אנחנו מצפים להגדיל במהלך 2010, יאפשר לחברה אוויר עד סוף הרבעון הראשון של 2011", הוא אומר.

מעבר לפיטורים פותח מורן צוהר לקשיים נוספים שאיתם התמודדה החברה: "השנה האחרונה היתה קשה כי נקלענו לסיטואציה שאנחנו לא רגילים לה. באמצע הפיתוח של מודו 1 קרסה החברה שפיתחה את התוכנה שלנו וקיבלנו לידיים שלנו יותר מ־4 מיליון שורות קוד מלאות בשגיאות שנאלצנו לתקן בעצמנו. לפיתוח מודו 2 (דור 3.5 - מ"א) בחרנו לנו שותף טייוואני שמתמחה בפיתוח טלפונים סלולריים". עם זאת, הוא ממהר להבהיר: "למדנו הרבה מתהליך פיתוח מודו 1 (דור 2.5 - מ"א). הרי אין בישראל ידע נצבר בפיתוח טלפונים סלולריים, רק שני כישלונות שלא ניתן ללמוד מהם כלום. חייבים לזכור שאפילו אפל נכשלה בטלפון הראשון שהיא פיתחה עם אפל".

האם סיימתם לפתח את מודו 2?

"הפרסומים שהיו לאחרונה כאילו סיימנו לפתח את המוצר רחוקים מהאמת. אמנם יש לנו כמה יחידות עובדות, אבל אנחנו עדיין עובדים על המוצר והתאמתו למספר רב של מערכות הפעלה וטכנולוגיות של הטלפוניה הסלולרית. להערכתי, נשיק אותו במהלך המחצית השנייה של 2010".

לפי הערכות חתומה מודו על הסכמים עם מפעילים במספר רב של מדינות. לא מדובר בהכרח בהסכמים של עשרות מיליוני דולרים אלא בהסכמים עקרוניים לבלעדיות בשיווק המכשיר במדינות אלה. "השוק הסלולרי, שמגלגל 200 מיליארד דולר בשנה, משווע לפתרונות חדשניים ומודו 2 הוא בדיוק כזה". אומר מורן.

"נשקיע פחות במובייל וורלד"

 

לפני כשנתיים הופנתה ביקורת רבה כלפי מודו כשהשקיעה עשרות אלפי דולרים בהשקת החברה בתערוכת "מובייל וורלד" בברצלונה, אחד האירועים החשובים בתחום.

האם אתה הולך להשתתף ב"מובייל וורלד" בפברואר הקרוב אחרי הביקורת שקיבלת לפני שנתיים?

"אמנם השקעתי הרבה בתערוכה בעבר, אבל היתה לזה מטרה אחת והיא מיצוב שמה של החברה שאותו השגנו בעלות יחסית קטנה. אני מתכוון להשתתף בתערוכה הקרובה, אמנם בהיקף נמוך יותר, אבל נהיה תוך כדי פעילות עסקית מלאה".

בהתייחסות ראשונה לעזיבה של בני איינהורן, סמנכ"ל השיווק של החברה, אמר מורן: "בני עוזב מיוזמתו המלאה עם המון פרגון וחברות מצדו ונישאר בחברות קרובה".

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
"וקיבלנו לידיים שלנו יותר מ־4 מיליון שורות קוד מלאות בשגיאות שנאלצנו לתקן בעצמנו"
מנהלי הייטק יקרים, תמשיכו להשתמש בכוח תכנות זול מאי שם (מזרח רחוק, מזרח אירופה..) וזה מה שתקבלו. מה שעולה בזול - עולה ביוקר. מאחל לכל חברה כזאת - שמעדיפה להעסיק מתכנתים הודים/ויאטנאמים/כורדים על פני מהנדסי תוכנה ישראלים להתרסק.
שארפ  |  14.11.09
14.
תסבירו לי מה זה המודו הזה תסבירו לי בבקשה
כל הרעיון לקחת "שבב מוח טלפוני סוללרי" ולהלביש עליו ואותו במגוון מכירים יעודיים,סבבה,נכון? תגידו לי ובאמת אשמח לתגובה, מישהו חשב שכל "השבב מוח טלפוני סוללרי" הזה שנקרא מודו זה בעצם כרטיס SIM? מה ההבדל לעזעזל בין כרטיס SIM לבין מודו? איפה היתרון בדיוק של מודו? (שלא צריך להוציא את הסוללה?). אם למשל אני בונה סוללרי שהכרטיס SIM שלו נשלף מהצד, בדומה לכרטיסי זכרון בחלק מהטלפונים, אז זהו יש לי "מין מודו"?
mistral , חדרה  |  14.11.09
12.
הבעיה לא מודו 1 או 2 או 3
כל המוצר הזה בעייתי. מי רוצה מוצר שמפוזר בין ג'קטים?? כל העולם הולך לכיוון איחוד תכונות במכשיר אחד - מצלמה, אלחוטי, מייל, משחקים ועוד ועוד ואילו מודו ממציאים את הגלגל עם פיצול התכונות לג'קטים שונים ומשונים. למה בדיוק אני צריך ג'קט למוזיקה שילך לי לאיבוד בתיק של החדר כושר??? או שאני אשכח לקחת אותו איתי??? אני רוצה הכל במכשיר אחד! לשמוע מוזיקה, לגלוש ולשלוח מיילים בלי יותר מדי ג'קטים והמצאות. גם השווקים של העולם השלישי אליהם מודו פונה לא שונים מכלל העולם בהקשר הזה. שורה תחתונה מוצר שמנסה להמציא שוק שפשוט לא מעוניין.
טלפוניסט  |  12.11.09
לכל התגובות