אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשורה לצרכנים: היטל הבצורת יוקפא מינואר עד אפריל צילום: cc-by ג'ו שלבוטניק

בשורה לצרכנים: היטל הבצורת יוקפא מינואר עד אפריל

מנכ"ל משרד ראש הממשלה הגיע להסכמה בעניין עם ועדת הכספים וועדת הכלכלה. הצורך בהיטל ייבחן מחדש בסוף אפריל. בנוסף, הרפורמה לייקור תעריפי המים תיכנס בהדרגה

12.11.2009, 10:39 | תומר אביטל

הביקורת הציבורית הצליחה ויש בשורה לצרכנים: היטל הבצורת יוקפא מינואר ועד אפריל, ובנוסף הרפורמה לייקור תעריפי המים תיכנס בהדרגה ולא בבת אחת. זאת, לאחר שמנכ"ל משרד ראש הממשלה, אייל גבאי, הגיע להסכמה עם ועדת הכספים ועם ועדת הכלכלה בנושא תעריפי המים. לפי ההצעה, ההיטל יוקפא מינואר ועד אפריל, ולאחר מכן ייבחן מחדש הצורך בו.

בפגישה שנערכה אמש סוכם כי הצעת החוק של ועדת הכספים, שעניינה הקפאת היטל הבצורת, תקבל את אישור ועדת השרים ביום ראשון ותעבור הליך חקיקה מזורז. אתמול גבאי אמר בוועדה כי ההיטל לא נועד להגביר את הכנסות המדינה אלא ליצור שינוי בהתנהגות הצרכנים.

הסכמה נוספת הייתה בנושא הרפורמה בשוק המים. סוכם כי תעריפי המים לא יועלו בבת אבחה אחת אלא באופן הדרגתי. הרפורמה במים אמורה היתה להיכנס לתוקף בינואר 2010, ובמסגרתה תעריפי המים היו אמורים להתייקר ב־50%.  בהתאם לרפורמה, מחיר המים לצרכן יהיה 11.14 שקלים למ"ק מים וביוב, במקום המחיר הנוכחי, 7.36 שקלים (המוצג כיום כשני תשלומים נפרדים - למים ולביוב). עיקר הייקור נועד לאפשר העברת סכומים גדולים יותר לתאגידי מים, בגין עלויות תפעול; חלק אחר בהתייקרות נועד לרכישת מים מותפלים וירידה בצריכה הצפויה.

אלא שגם רפורמה זו צברה מתנגדים רבים, וכאמור, הוחלט להכניס אותה בהדרגה.

היטל הבצורת, שכאמור יוקפא מינואר, מחולק לשלוש תקופות: בראשונה, שהחלה בחודש יולי האחרון והסתיימה בסוף אוקטובר, הוקצבה לכל משק בית של עד ארבע נפשות מכסה של 32 קוב מים. על כל חריגה מעבר למכסה זו, ישלם משק הבית היטל של 20 שקל לקוב. עבור משפחות גדולות יותר, המכסה תגדל ב־8.4 קוב לחודשיים על על כל דייר נוסף. בתקופה השנייה, שתימשך עד 31 בדצמבר, תגדל מכסת המים למשקי בית של עד ארבע נפשות ל־36 קוב לחודשיים.

בינואר 2010 שיטת החישוב היתה אמורה להשתנות, עם הקצאה של 10 קוב מים לנפש במשק בית.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
11 -- תגיד את האמת - אתה פעיל קדימה?
מה הקשר לממשלה הזאת ולמימון התפלה?? בונים מתקני התפלה היום! בעלות של 2 מיליארד שקל! אבל עד שייקח לבנות אותם זה כשנתיים - שלוש.. אין מים עכשיו!!! המס הוא לא מס לכל דבר! שכן רק מי שלא חוסך משלם אותו! הנה עובדה - אני לא משלם שקל מס - למה? כי אני חוסך - ויש לי בית גדול, ואפילו גינה עם צמחיה. הכל שאלה של איך להיות חכם במים! תקרא לו מס - מס לבזבזנים, מי שלא חוסך ומבזבז את המים שלי ושלך - שישלם כסף, ולא כואב לי עליו... הפיתרון שהבאת בקליפורניה אפשרי, אבל מה יותר יחסוך? האפשרות שאני לא אשלם 200 שקל מים, אלא 150 או 100? (חיסכון של 50-100 שקל) או האפשרות שאני אצטרך לשלם 500-600 שקל מים (עלות של 300-400 שקל) הרבה אנשים היום מוכנים לשלם בשביל למלא את הבריכה ולבזבז.. אז אם היית נותן להם צ'ופר על חיסכון הם לא היו משתמשים בו.. אלא רק מבזבזים יותר (כי זה היה עולה להם פחות) כיום היטל הבצורת חסך למשק למעלה מ20% מצריכת המים!! כלומר - הוא לא נכשל..
שי  |  12.11.09
12.
cהצריכה הפרטית היא רק כ4% מן הצריכה הכללית לחקלאות תעשייה ובניין
הצריכה הפרטית היא רק כ4% מן הצריכה הכללית לחקלאות תעשייה ובניין. את המס מטילים רק על משקי הבית. חסכון לש 20% מ- 4% אינו משמעותי כלל. למה משקי בית שהכנסתם דחוקה גם ככה צריכים לשאת בעול? מתי לאחרונה העלי,ם משכורות? חבורת,פרזיטים
גד , נתניה  |  12.11.09
11.
ממשלה אנוכית ומגעילה. לאברכים יש כסף לממון התפלה אין.
ממשלה אנוכית ומגעילה. לאברכים יש כסף לממון התפלה אין. לאחרונה התבשרנו על מס נוסף "מס על צריכה עודפת", או כפי שנקרא בפי כל "מס הבצורת". תקבוליו של מס זה אינם מיועדים לפתרון משבר המים במדינה, אלא מנותבים לקופת האוצר. כספים אלה גם אינם מיועדים כלל למתקני התפלה או יצירת תשתיות רלוונטיות כלשהן לבעיית המים. מס זה הינו מס לכל דבר, והוא מתווסף למיסים נוספים כמו המע"מ, כמו הדלק, הסיגריות, כמו המס שרצתה הממשלה להטיל על פרות וירקות ועוד ועוד. ראוי למס זה שיקרא בשמו – מס, ולא ייעטף במעטפת שכל כולה תרמית והונאה, באצטלה של משבר המים בישראל. יתרה מזו: בשעה שנתבשרנו על מס זה, לא טרחו כלל להודיענו שבינואר נקבל עדכון נוסף בעלויות המים שיביא לעלייה של 50% בגביה. אילו רצתה הממשלה לחנך אותנו, האזרחים, לחיסכון במים, ניתן היה לעשות זאת בדרך של תמריץ, לפיו כל החוסך בצריכת מים ביחס לצריכתו הממוצעת, יקבל הנחה בשיעור של אחוז מסויים. כך פעלו בקליפורניה וחסכו 26% מהצריכה השוטפת של התושבים.
יעקב , פ"ת  |  12.11.09
לכל התגובות