אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות ני"ע: ניר ברונשטיין העביר מידע פנים על בנק הפועלים לעופר אייזנברג צילום: אוראל כהן

רשות ני"ע: ניר ברונשטיין העביר מידע פנים על בנק הפועלים לעופר אייזנברג

הרשות סיימה את החקירה והעבירה את ממצאיה לפרקליטות. החשד: ברונשטיין העביר מידע על הפסדי תיק ה-MBS של הפועלים טרם פרסום דיווח מיידי בבורסה - ואייזנברג קנה "שורטים" על מניית הבנק

12.11.2009, 13:33 | תומר זלצר
רשות ניירות ערך העבירה לפרקליטות המדינה את תיק החקירה בפרשת מידע הפנים במניית בנק הפועלים. ניר ברונשטיין, לשעבר מנכ"ל פועלים שוקי הון, חשוד כי העביר מידע פנים לפעיל שוק ההון עופר אייזנברג. הפרקליטות תכריע אם להגיש כתבי אישום בפרשה. הפרשה נחקרה על ידי מחלקת החקירות והמודיעין של רשות ניירות ערך, שבראשה עומד הפרופ' זוהר גושן.

מממצאי החקירה עולה כי בתאריך 10.1.2008, בשעה 14:14, דיווח בנק הפועלים, בדיווח מיידי, כי חלה ירידת ערך משמעותית בתיק ניירות הערך מגובי המשכנתאות (MBS) שלו בהיקפים של מאות מיליוני דולרים. מיד לאחר חידוש המסחר במניית בנק הפועלים שלאחר פרסום הדיווח המיידי, ירד שער המניה בשיעור של כ-4.71% ויום המסחר הסתיים בירידה של כ-2.9% אל מול שער הבסיס.

59 הוראות בפחות משעה וחצי

ממצאי חקירת הרשות מעלים כי ב-10 בינואר 2008, בסביבות השעה 12:00, הסתיימה ישיבת הדירקטוריון של בנק הפועלים, שבה הוחלט על פרסום הדיווח המיידי בדבר ירידת הערך הצפויה. מהחקירה עולה כי ב-12:05 העביר ברונשטיין, ששימש אז כמנכ"ל פועלים שוקי הון ועודכן על פרסומו הצפוי של הדיווח המיידי, את המידע הזה לאייזנברג, המנהל את פעילות ניירות הערך בחברת "טוארג קונסלטינג לימיטד".

על פי ממצאי החקירה, החל מ-12:07 ועד ל-13:27, טרם הדיווח המיידי, הורה עופר אייזנברג על ביצוע 59 הוראות שונות למכירת מניות בהיקף כספי של כ-16 מיליון שקל על ידי חברת טוארג, אשר כולן נענו. בין השעות 12:00-13:00, דהיינו כשעה לפני פרסום הדיווח המיידי, התבצעה רוב פעילות המכירות במנייה על ידי חברת טוארג, ופעילות זו היוותה כ-30% מהיקף המכירות במניית בנק הפועלים. הרווח שנוצר בחשבון טוארג באותו יום הסתכם בכ-337 אלף שקל. עוד עולה כי מדובר בעסקת "שורט", כך שבעצם טוארג מכרה מניות אשר לא היו ברשותה טרם פרסום הדיווח המיידי, כאשר את המניות אותן התחייבה למכור רכשה רק לאחר פרסום הדיווח המיידי.

אייזנברג חשוד כי מיד לאחר שקיבל את המידע מברונשטיין הוא חלק אותו גם עם קרובת משפחתו, בת שבע שבח, ששימשה אז כמנהלת השקעות בחברת פסגות. החשד הוא כי שבח ניצלה את המידע לביצוע מכירות של מניית בנק הפועלים בהיקף של מיליוני שקלים ובסוף אותו היום נוצר בחשבונות בהם פעלה רווח של כ-74 אלף שקל.

סנגורו של ברונשטיין, עורך הדין פיני רובין, מסר בתגובה: "אני מצר על הפרקטיקה הרווחת שפשטה, לפיה פרטי חקירה או ממצאיה מתפרסמים בתקשורת עוד לפני שהנחקר ופרקליטו מודעים לכך. לי כמובן אין את חומר החקירה שהועבר לפרקליטות, אך משראיתי את הפרסום העיתונאי התחזקתי בדעתי שהאמור שם אינו מגלה עבירה של ניר ברונשטיין וגם לא פוטנציאל של כתב אישום."

רובין הוסיף: "אמנם החשדות כבודן במקומן מונח, והחקירה היתה לגיטיית בנסיבות הענייון, אך משנסתיימה, ומשקראתי את ממצאיה, נראה לי כי הכחשותיו של ניר ברונשטיין בדבר מכירת מידע פנימי לחברו, לא הופרכו כהוא זה. אין ראיה ראויה וקבילה שיכולה להחזיק מים או להחזיק כתב אישום."

תגיות