אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי לכלכליסט: סקירת יו-בנק סידרה למשקיעי אג"ח אפריקה 50% רווח תוך חודשיים

בלעדי לכלכליסט: סקירת יו-בנק סידרה למשקיעי אג"ח אפריקה 50% רווח תוך חודשיים

סקירה שנשלחה ליועצי ההשקעות בבנקים יום לאחר ההודעה על הסדר החוב של אפריקה והגיעה לידי "כלכליסט" גזרה באותו יום שווי מינימלי של 27 עד 37 אגורות לכל איגרת חוב. כל זאת במצב בו החברה הולכת לפירוק ומוכרת את נכסיה במחירי סוף עונה

14.11.2009, 08:25 | שהם לוי

קול המחאה של מחזיקי סדרה ט' של אפריקה נשמע בשבוע האחרון היטב בתקשורת הישראלית. אלה שציפו שחברת הנדל"ן של לב לבייב תשלם בזמן את הקרן התאכזבו, אחדים מהם הביעו שוב נכונות לשלוח את החברה לפירוק. מנגד, קולם של אלה שהרוויחו כסף מהרגע בו הודיעה אפריקה ישראל שהיא לא יכולה לשלם, לא נשמע.

לידי "כלכליסט" הגיעה סקירה מיוחדת שערכה מחלקת המחקר ביו-בנק והופצה עבור יועצי ההשקעות בבנקים, בדיוק יום לאחר שאפריקה הודיעה על הסדר חוב. אותם לקוחות שהלכו אחרי ההמלצה של יו-בנק לרכוש את איגרות החוב של אפריקה גרפו בתוך חודשיים רווח של 50%, בממוצע, בהתאם לסדרה בה הם השקיעו.

אנליסט ביו-בנק ניתח את מצבה של החברה בתרחישי קיצון שונים והגיע למסקנה כי גם בתרחיש הגרוע הקיצוני ביותר, שבו החברה הולכת לפירוק ומוכרת את נכסיה במחירי סוף עונה, אזי כל מחזיק איגרת חוב יכול לקבל לפחות 27 אגורות על כל יחידת חוב. כלומר עבור כל איגרת חוב.

"שוויה של אפריקה הוא אפס"

מי שעקב אחרי סדרות האג"ח של אפריקה יום לאחר ההודעה של החברה, היה יכול למצוא חלק גדול מהסדרות נסחר במחירים של בין 39.6 אגורות לאג"ח יד' (הזולה ביותר) ל-81.9 אגורות לאג"ח ט', שכאמור לא נפרעה השבוע. כאשר מרבית הסדרות נסחרו סביב 40 אגורות.

המסקנה של יו-בנק מניתוח תרחיש הקיצון הייתה: "השקעה באג"ח של אפריקה במחירים של 27-37 אגורות ומכירת איגרות אלה במחירים של 62-72 אגורות עשויה לגרוף רווח, לא קטן, בסיכון לא נמוך אמנם, אבל מחושב".

רק כדי לסבר את האוזן, תרחיש המקרה הגרוע ביותר של יו-בנק, שלפי שעה לא התממש, מגלם בתוכו מצב בו נאלצת אפריקה למכור את האחזקות הסחירות שלה בהנחה של 40% עד 50% על מחיר השוק ב-31 באוגוסט.

במקרה של אפי פיתוח ברוסיה לקחו ביו-בנק תרחיש קיצוני מאוד, בו להערכתם תאלץ החברה לנטוש את כל הפרויקטים שלה לטובת הבנקים המלווים ולמשוך 80% מהמזומנים בתור דיבידנד בעת פירוק. לא זו בלבד, ביו-בנק הניחו כי בתרחיש הקיצוני ביותר, החברה נוטשת את כל הפרויקטים בארה"ב ושוויה של אפי ארה"ב הוא אפס.

בין השורות הסתתרה גם המלצת מכירה חזקה למניות החברה, כפי שטענו חלק מהאנליסטים המסקרים את החברה מבתי ההשקעות הגדולים. ביו-בנק גרסו אז כי על פי מודל NAV סחיר שוויה של אפריקה ישראל הוא אפס.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
שאלו מישהו שנופל מגורד שחקים מה המצב ... והוא ענה בקומה 24 ... בינתים בסדר
לב לבייב הגיע לסוף הדרך ... השופטת השוחטת ורדה אלשייך תסביר ללב לבייב מי בעל הבית האמיתי באפריקה ... ובדרכה הציורית היא תבהיר לו מהיכן משתין הדג ... כדור השלג מתגלגל במדרון .... אחרי בעלי סידרה ט' שפנו להוצאה לפועל .., הבנקים בישראל יצטרפו לבקשות הפרוק .. משקיעי אפי בלונדון יתנפלו על הגוויה הטריה ... והחוליגנים ברוסיה ישלימו את המלאכה
יורם מראשון  |  15.11.09
9.
מעניין מי מריץ את המניה
אפילו אחרי הירידות האחרונות, שווי השוק של אפריקה עדיין 2.5 מליארד - שזה בערך 2.5 מליארד מעל השווי האמיתי של חברה פושטת רגל. האם ייתכן שלבייב עצמו מריץ את מניה כדי ליצור רושם ש"ההסדר" המפוקפק שהגיע אליו עם ה"מוסדיים" באמת שווה משהו? האם כדי להריץ את המניה משתמשים בכסף שנגזל ממחזיקי אג"ח ט (גילוי נאות - גם אני כזה). בכל אופן - אני במקום מחזיקי המניה הייתי מוכר כמה שיותר מהר. ההמלצה שלי למניה - מכירה חזקה עם מחיר יעד 0 תוך 30 יום.
יואל , חיפה  |  14.11.09
6.
שיחקו אותה בענק
היועץ שלי הסביר את הרציונל נכנסתי עם 300 אלף שקל ב-40 אגורות לאיגרת בזכות יו-בנק שהיום הם שווים 450 אלף שקל ואני מחייך כל הדרך אל הדירה שלי. כל הכבוד ותודה ללבייב שהחליט להחזיר את הכסף למשקיעים. מי שלא נכנס בזמן ולא חשב בצורה רציונלית פשוט אוכל את הלב וזה לא יפה צריך לדעת גם לפרגן שצריך.
ערן כהן , תל אביב  |  14.11.09
לכל התגובות