אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אישום נגד בכירה לשעבר במי עדן ובן זוגה: עשו שימוש במידע פנים והרוויחו משערי המניות צילום: עמית שעל

אישום נגד בכירה לשעבר במי עדן ובן זוגה: עשו שימוש במידע פנים והרוויחו משערי המניות

על פי כתב האישום, בני הזוג אתי ודן פינקלשטיין סחרו במניות מי עדן בהתאם למידע שהתקבל על עסקה עתידית עם חברת דנונה, והרוויחו כחצי מיליון שקל

16.11.2009, 15:10 | איתי הר אור

פרקליטות מחוז ת"א הגישה היום (ב') לביהמ"ש השלום בת"א כתב אישום נגד בני הזוג אתי ודן פינקלשטיין מנתניה בעבירות מידע פנים שבוצעו לכאורה בתקופה עבדה אתי בחברת מי עדן.

כתב האישום הוגש בטענה כי בידי פינקלשטיין, בכירה לשעבר במי עדן, היה מידע מהותי אודות התפתחות בחברת מי עדן, אותו העבירה לבעלה על מנת שיעשה בו שימוש. על פי כתב האישום, ביצוע עבירות מידע הפנים הניב לשניים רווח מיידי של כחצי מיליון שקל על חשבון ציבור המשקיעים, וזאת כתוצאה ממימוש חלק מן המניות אותן רכשו, וכן רווח נוסף מעליית ערך יתרת המניות שרכשו.

על פי כתב האישום, בתקופה הרלוונטית שימשה אתי פינקלשטיין כמנהלת הפרסום של חברת מי עדן. במהלך תחילת שנת 2003 נוהלו במי עדן מגעים עם חברת דנונה הבינלאומית בנוגע לעסקה בין שתי החברות לצורך שיתוף פעולה בינלאומי באירופה. עסקה זו הייתה בעלת שווי משמעותי עבור מי עדן באותה תקופה. בחודשים מרץ-אפריל 2003 החלו המגעים בין החברות להפוך אינטנסיביים יותר וחלה התקדמות של ממש לקראת סגירתה של העסקה. המידע אודות ההתקדמות במשא ומתן לקראת סגירת העסקה לא דווח לציבור ועל כן לא היה ידוע לו. מידע זה היה באותה עת נחלתם של המעורבים במשא ומתן ושל עובדי החברה בלבד.

על פי כתב האישום, כשמידע הפנים בידו, וכשהוא יודע כי המידע נודע לו עקב נגישותה הייחודית של אשתו למידע מכוח עבודתה בחברה, הזרים דן פינקלשטיין לפחות 36 הוראות רכישה והגיע לאחזקות במניות מי עדן בשווי של למעלה מ-3 מיליון שקל. את המניות רכש לחשבונות בבעלותו, בבעלות אשתו וכן בחשבון חברה פרטית בבעלותו בשם גשר לרכב.

עם פרסום הדיווח המיידי לבורסה על העסקה ב-10.4.03 בוצעה הפסקת מסחר יזומה על ידי הבורסה. לאחר מכן גדל נפח המסחר במניית מי עדן באופן משמעותי ושערי המנייה עלו באופן ניכר. שער הנעילה בסוף יום המסחר עלה בשיעור של 22.5% משער העסקה האחרונה לפני פרסום הדו"ח המיידי, ובשיעור של 27.76% משער הבסיס ביום זה. על פי כתב האישום, החל מיום ההודעה לבורסה ומיד לאחר פרסום הדו"ח המיידי, החל פינקלשטיין להזרים הוראות למכירת מניות מי עדן, עד שמכר את כל המניות שרכש על רקע המידע הפנים.

אתי פינקלשטיין מיוצגת בידי עו"ד פרופ' דוד ליבאי ועו"ד דפנה ליבאי. בעלה, דן פינקלשטיין, מיוצג על ידי עו"ד גיורא אדרת, שמסר ל"כלכליסט" כי בכוונתו להילחם בבית המשפט על חפותו של מרשו.

פרשת השימוש במידע פנים בחברת מי-עדן נחשפה במאי 2006, כאשר רשות ניירות ערך עצרה בין היתר את גיורא נפתלי, מבעלי השליטה במי עדן ודירקטור בה, וכן מספר אנשים נוספים, פנימיים וחיצוניים לחברה. ממשרד המשפטים נמסר: "טרם נתקבלו החלטות בעניינם של שאר החשודים בפרשה".

 

כתב האישום הוגש על ידי עו"ד יהודית תירוש ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה).

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות