אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תל אביב לא על הגובה: אחרונה ברשימת הערים עם הבניינים הגבוהים בעולם צילום: אוראל כהן

תל אביב לא על הגובה: אחרונה ברשימת הערים עם הבניינים הגבוהים בעולם

המועצה הבין לאומית לבנייה גבוהה וסביבה עירונית שיקללה נתונים כמו מספר המגדלים בכל עיר, היקף מ"ר לנפש, גובה מצטבר וכן את היחס שבין תושב למגדל. היחס במטרופולין תל אביב עומד על 54,237 תושבים למגדל. את שלושת המקומות הראשונים תופסות הונג קונג, ניו יורק וטוקיו

17.11.2009, 12:34 | דותן לוי

תל אביב ממוקמת במקום ה־50 והאחרון ברשימת הערים הגבוהות בעולם. כך עולה מנתונים של המועצה הבין לאומית לבנייה גבוהה וסביבה עירונית, ה־CTBUH. מדובר בערים בהן המספר הגבוה ביותר של מגדלים מעל 100 מ"ר.

הבדיקה שיקללה נתונים כמו מספר המגדלים בכל עיר, היקף מ"ר לנפש, גובה מצטבר וכן את היחס שבין תושב למגדל שעומד במטרופולין תל אביב על 54,237 תושבים למגדל, עם 59 מגדלים (כולל רמת גן ויפו),

הראשונה ברשימה היא הונג קונג שבה 2,354 מגדלים בגובה של 100 מטר ויותר (כ-30 קומות) והיחס בה עומד על 3,059 תושבים לכל מגדל מגורים. במקום השני, עם 794 מגדלים מעל 100 מ"ר ויחס של 27,582 תושבים למגדל, נמצאת ניו-יורק. טוקיו תופסת את המקום השלישי בדירוג עם 556 מגדלים בשטחה וכ־60 אלף תושבים פר מגדל.

הונג קונג. במקום הראשון , צילום: בלומברג הונג קונג. במקום הראשון | צילום: בלומברג הונג קונג. במקום הראשון , צילום: בלומברג

בדובאי, נכון לשנת 2010, יש 403 מגדלים מעל ל־100 מ"ר עם יחס מעניין של כ־3,800 תושבים פר מגדל. עוד בעשירייה הראשונה במקומות החמישי עד העשירי בהתאמה, שנגחאי, בנגקוק, שיקגו, גואנז'ו (סין) סיאול וסינגפור. במקומות האחרונים ברשימה לפני תל אביב מדשדשות דאלאס במקום ה־49 לאס וגאס, האנגז'או ושיאמן וריו דה ז'נרו.

סין הכניסה לדירוג לא פחות מ־16 ערים, לעומת 10 ערים בלבד מארה"ב, ושלוש ערים בלבד באירופה (מוסקבה, פריז ואינסטנבול) בסך הכל תרמה אסיה לרשימה 26 ערים או 52% מחמישים הערים הגבוהות בעולם.

מהנתונים עולה גם כי בשלוש הערים הגבוהות באירופה ישנם פחות מגדלים גבוהים מאשר בעיר אחת (גונז'או) בסין. נתונים אלה מתייחסים למגדלים קיימים ומגדלים שיבנו עד שנת 2010.

יו"ר איגוד המהנדסים לבנייה ותשתיות בישראל, דני מריאן, אומר כי המהנדסים בישראל נמצאים כיום בחזית הידע העולמית של בנייה לגובה ומתכננים בניינים גבוהים בארץ ובעולם, משתתפים בקונגרסים בינלאומיים ומבחינת הידע ההנדסי אין מניעה לתכנן או לבנות בישראל בניין בן 150 קומות או יותר.

"ראשי ערים חוששים"

ישראל דוד, ממלא מקום יו"ר איגוד המהנדסים לבנייה ותשתיות ונציג הארגון בישראל, אומר ערב הכנס הארצי השנתי של איגוד המהנדסים, כי הבעיה היא שראשי ערים ומהנדסי ערים במקומות מסוימים מפחדים לאשר מבנים רבי קומות בשל החשש שלהם מהסביבה. השכנים לא מעוניינים בהגדלת הצפיפות וטוענים טענות שונות כמו הצללה. ראש העיר רוצה להיבחר בפעם הבאה ולא מעוניין להסתכסך עם האזרחים.

"רק בחצי השנה האחרונה ראינו את תוצאות מאבק התושבים במגדל אסותא וככר המדינה", אמר דוד. "הדרך הנכונה היא לבצע פינוי בינוי בבנייה ישנה, לשפר את סטנדרט הבנייה ולהקים מגדלים תוך יצירת יותר שטחים ירוקים בשטח המתפנה. היתרון של מבנים רבי קומות הוא חד משמעי : שימוש טוב יותר בתשתיות ופינוי קרקע ויצירת ראות ירוקות", הוא אומר.

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
רמת גן הוחשבה כחלק מתל אביב
אם היו לוקחים את המגדלים בת"א המיקום היה גבוה יותר כי בר"ג אין הרבה מגדלים. באותה הזדמנות אולי תספחו את ר"ג לתל אביב? הרי הן ממש מעורבות זו בזו, בעלות אוכלוסייה ברמה סוציואקונומית גבוהה במרכזי הערים וכו' (ואפשר גם להוסיף את גבעתיים ואז זה יהיה מטרופולין ענקי ברמה של פריז או רומא!
17.11.09
24.
ל19
שכחת את המגדלים הבאים: מגדל החזון בפארק עתידים (בניה) מגדל רמז (בניה) מגדל דיזינגוף פרישמן (בניה) מגדל סונול מגדל צמרת נקרא אביב בצמרת המגדל שבונים באלמבי פינת רוטשילד נקרה מגדל מאייר המגדלים שצמודים למגדל אמפא נקראים סנטרל פארק המגדל אלחנן נקרא העיר הלבנה מגדל דנקנר נקרא צמרת דנקנר אגב לא בטוח בכלל שכל המגדלים שציינת עולים על ה100 מ'
. , .  |  17.11.09
לכל התגובות