אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סנוב, בביירות כבר היית? צילום: עמית שעל

סנוב, בביירות כבר היית?

היא נבחרה כיעד התיירות המומלץ ל-2009, וכעת גם ל-2010 - בגלל הברים הנהדרים, המסעדות הנפלאות וההיסטוריה יוצאת דופן. אצלנו חולמים על תיירים, ללבנון הם גם מגיעים

17.11.2009, 13:35 | יסמין גיל

בעוד שרי התיירות הישראלים, המתחלפים חדשות לבקרים, עסוקים במציאת הנוסחה להבאת תיירים לארץ, נדמה ששכנינו מצפון כבר מצאו אותה. לבנון - מדינה שאי אפשר להעניק לה יתרון גיאו-פוליטי על ישראל, ושאינה מצטיינת באווירת שלום - מסתמנת כיעד התיירות המוביל של 2010, וזה לאחר שגם השנה החזיקה בתואר הנחשק.

בכתבה שפורסמה השבוע ב"טיימס" הלונדוני, תחת הכותרת "לבנון ועוד שישה יעדים חמים ל-2010", נכתב, בין היתר, כי "ביירות היא היעד מספר אחת לבקר בו בעולם. הברים נהדרים, האוכל נפלא וההיסטוריה יוצאת דופן". הכתב אף המליץ לצאת מחוץ לעיר הבירה, לטיולי סקי, רכיבה על אופניים או ארוחת צהריים בסגנון בדואי. נשמע מוכר?

אז נכון, ההסתייגות מתבקשת: זה "הטיימס", זאת בריטניה, הכתב גם מזכיר שבילה כמה שנים כילד בלבנון, הכל נגדנו בסיפור הזה, ועדיין - מתי ישראל תהפוך ליעד החם של איזו שנה, של איזה עיתון, עם אזכור של כתב שאולי בילה כמה שנים כילד בקיבוץ?

גם "ניו יורק טיימס" הציב את ביירות כיעד החם של 2009, והיא עומדת בראש רשימה של 44 יעדים בעולם. ברלין, שיקגו, מרקש, הים האדום במצרים, קזחסטן וזמביה - אלו רק חלק מהמלצות העיתון ליעדי טיול השנה. את תל אביב, ירושלים או הים האדום באילת לא תמצאו שם. ייתכן שמשרד התיירות צריך להזמין בדחיפות כתבי תיירות בינלאומיים לסיור בישראל. אולי נספיק להיכנס לרשימה של 2011.

בלבנון 3.8 מיליון תושבים, כך על פי אתר משרד התיירות הלבנוני. בעשרת החודשים הראשונים של 2009, על פי סוכנויות ידיעות, ביקרו במדינה 1.5 מיליון תיירים, גידול של 43% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. שר התיירות הלבנוני צוטט כמי שמקווה ש-2009 תסתיים עם כשני מיליון תיירים, כמחצית מאוכלוסיית המדינה.

בישראל, שבה 7.4 מיליון תושבים, נרשמו 2.3 מיליון כניסות מבקרים בין ינואר לאוקטובר, ירידה של 12% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2008, כך על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מתוכן, כ-1.9 מיליון היו כניסות של מי שמוגדרים תיירים, קרי, שוהים בארץ למעלה מיממה. אנחנו אולי עוקפים, אבל ממש לא בסיבוב.

הגם שמבקרים מירדן, עיראק, סעודיה וכווית אינם בין הנוחתים בנתב"ג, ומנגד מגיעים לנמל התעופה על שם רפיק חרירי בביירות, הרי שלבנון הופכת ליעד מבוקש גם עבור התיירים השוודים, הצרפתים, האמריקאים, הבריטים, הדנים, הקנדים והברזילאים, ואלו יכולים בקלות לבחור גם באופציה הישראלית. למעשה, מספיק להשוות בין אתרי האינטרנט של משרדי התיירות של ישראל ושל לבנון, בשביל להבין מדוע טיול בביירות, ענג'ר או בעל-בק נשמע כמו אופציה לא רעה בכלל.

תגיות