אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דוד חודק: "יש השלכות שאולי צריך לבחון מחדש"

חודק, שעמד בראש ועדת חודק לבדיקת שוק איגרות החוב הקונצרניות בישראל, הגיב בכנס איגוד החברות הציבוריות לביקורות ואמר כי "היו מחלוקות אך החלטנו לצאת עם המסקנות ולראות את תגובת השוק"

18.11.2009, 15:51 | הדר רז

"בנושא של ועדות והסדרת שווקים יש מרכיב מעשי ומרכיב פילוסופי", אמר היום (ד') עו"ד דוד חודק, שותף מנהל במשרד גרוס, קליינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות' בכנס איגוד החברות הציבוריות. חודק, שעמד בראש ועדת חודק אותה מינה המפקח על שוק ההון, הביטוח והחיסכון במשרד האוצר אמר כי "בעיניי, מעורבות של רגולטורים ושל ממשלות היא לא עניין פילוסופי. בעיניי זו שאלה של צורך, מידתיות ומינון נכון. אני לא רואה פסול במעורבות רגולטור בשם הציבור".

מסדירים את שוק האג"ח מסקנות ועדת חודק מפילות יותר אחריות על כתפי המוסדיים הועדה ממליצה על לקיחת שיעבודים על ידי המוסדיים, מנגנון העלאת ריבית במקרה של הורדת דירוג ועמידה באמות מידה פיננסיות רחלי בינדמןלכתבה המלאה

דו"ח הביניים של ועדת חודק עורר בימים האחרונים התנגדות, בין היתר מצד איגוד הבנקים וקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר. "הארץ רעשה בימים האחרונים בעניין הקובננטס אבל לא נורא", אמר חודק. "חשבנו שהשעבוד השלילי צריך להיות, אבל ועדת השקעות רשאית לוותר על דרישה זו. היא ראשית לעשות כל דבר כולל להחליט להתאבד". חודק אמר באשר לזכות העמדה לפירעון מיידי, כי "חשבנו שצריכה להיות זכות לבעלי איגרות החוב להעמיד לפירעון מיידי. היו על זה מחלוקות, לא הכל עבר בקלות, אבל החלטנו לצאת עם המסקנות לשוק ולראות את תגובת השוק".

"במסקנות הקשורות לשינוי שליטה יש בעיה שנצטרך להתמודד איתה. אנו קוראים את התגובות שאנשים נותנים לנו ונצטרך לשקול אותן. יש השלכות שהן השלכות רוחב או עומק שאולי צריך לבחון מחדש, אך אלו המלצות ואני מקווה שעד סוף נובמבר נוכל לגבש המלצות סופיות".

"בין חברי הוועדה קבוצת אנשים בעלי מומחיות שונה שאיפשרו לנו לבוא מתוך הזירה עצמה ולדעת מה האמת, מה המגמות הנכונות ומה קורה בעולם", אמר חודק, "כדי להשיג את המטרה - הגנה על כספי החיסכון הפנסיוני - חשבנו שיש להתמודד מהר ככל האפשר עם גל ההנפקות החדש. כשבדקנו את הנושאים ניסינו למפות את הכשלים או המאפיינים של אג"ח קונצרני לעומת חוב בנקאי".

"הבנק מקיים משא ומתן ודומיננטי מול החברה הלווה, באג"ח קונצרני כמעט שלא התקיים משא ומתן", הוסיף חודק, "למוסדי ספציפי אין עניין להשקיע משאבים לפני הנפקה מכיוון שהפוזיציה שלו היא בדרך כלל קטנה. במצב של מוסדי יש לו יתרון כי הוא יכול למכור את ההלוואה בשוק, בישראל העניין של אריזה של הלוואת לא כל כך מפותח עדיין. למוסדיים אין אינטרס משמעותי להשפיע, החברות מנווטות את ההנפקות והמוסדיים רוכשים בסופו של דבר מוצר נחות".

תגיות