אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: עוד דחייה צילום: shutterstock

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: עוד דחייה

ההכרעה בעניין המאגר הביומטרי נדחתה בשנתיים, אבל המאבק לא נגמר; נוקיה וגוגל (ואפילו מיקרוסופט) הולכות לכיוון קוד פתוח, אבל במשרד החינוך מעדיפים לחדש הסכם עם מיקרוסופט; ודל מצטרפת לחגיגת האנדרואיד

20.11.2009, 10:10 | רוני שני

המלחמה במאגר הביומטרי לא הסתיימה

בניגוד להערכות המוקדמות, הצעת חוק המאגר הביומטרי לא אושרה בכנסת, וההצבעה עליה (שוב) נדחתה בשבוע. לעת עתה נראה כי גם אם החוק יעבור בשבוע הבא, בשנתיים הראשונות ליישומו הוא יפעל במתכונת ניסיונית על בסיס התנדבותי. ב-ynet מסכמים שנה וחצי של מאבק בחוק, אבל המלחמה בחוק המסוכן הזה לא הסתיימה - לא בכנסת ולא ברחוב: סקר שנערך מטעם מטה המאבק במאגר הביומטרי מגלה כי מרבית האזרחים אמנם סבורים כי המידע במאגר ידלוף לגורמים בלתי מורשים - אבל רובם בכל זאת תומכים בהקמתו. תחי הדמוקרטיה. 

ההצבעה נדחתה, ההצעה שונתה, צילום: shutterstock ההצבעה נדחתה, ההצעה שונתה | צילום: shutterstock ההצבעה נדחתה, ההצעה שונתה, צילום: shutterstock

ובצד השני של שולחן הממשלה העסקים כרגיל: משרד החינוך עומד לחדש את ההסכם עם מיקרוסופט, המאפשר לבתי ספר לרכוש את תוכנות החברה בהנחה ניכרת. העובדה שחלופות קוד פתוח זמינות בעלות נמוכה אף יותר נעלמה מעיניהם של קברניטי המשרד, אבל עזבו אתכם מכסף - העיקר שמערכת החינוך המפוארת של ישראל מסייעת למיקרוסופט בקידום מכירות. 

ואגב, זה לא לגמרי נכון שקוד פתוח מתאים רק לאשפי מחשב; אפילו אנשי מיקרוסופט בחרו (בטעות או בכוונה תחילה) להפיץ למשתמשים תוכנת קוד פתוח להתקנת חלונות 7 ללא כונן תקליטורים.

עוד חברה שמאמינה בקוד פתוח, לפחות עד גבול מסוים, היא גוגל. זו לא רק שחררה בשבוע שעבר את ערכת הפיתוח המשמשת אותה לבניית ממשקי המשתמש של ג'ימייל ושל שירות המפות שלה, אלא אף הודיעה על פיתוח שפת תכנות חדשה וחופשית בשם Go, שמעוררת עניין בקרב מפתחים.

סלולר: נוקיה זונחת, וינדוז מובייל צונחת

וזה לא נגמר. גם נוקיה הולכת לכיוון הקוד הפתוח, והודיעה שעד 2012 תעבור כל סדרת מכשירי N שלה לפעול על גבי Meamo הלינוקסית (כמו N900) במקום על סימביאן. ראשי החברה מצהירים אמנם שמערכת ההפעלה הוותיקה הזו, הפתוחה בחלקה, אמנם תמשיך לרוץ על מכשירים מסדרת X המוזיקלית ו-E העסקית, אבל לא היינו שמים על זה כסף.

Windows Mobile בינתיים, מאבדת נתח שוק. מנתוני חברת המחקר גרטנר עולה כי חלקה בשוק מערכות ההפעלה לסמארטפונים עמד ברבעון האחרון האחרון על 7.9% בלבד, ירידה של 28% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. מהדו"ח עולה כי גם סימביאן חוותה ירידה (של 10%), ואילו חלקו של האייפון עלה (17.1%). האנדרואיד, שלא היתה קיימת ב-2008, מחזיקה ב-3.9% מהשוק. במגזין Wired מונים את הסיבות לכישלון של מיקרוסופט.

עוד שחקנית שמצטרפת למגרש הטלפונים החכמים מבוססי האנדרואיד היא דל, שה-Mini 3 המדובר שלה מושק בשלב הראשון רק בברזיל ובסין. רק בעוד כמה חודשים היא תטבול רגל בשוק האמריקאי והאירופי.

N97 של נוקיה. בקרוב ללא סימביאן, צילום: בלומברג N97 של נוקיה. בקרוב ללא סימביאן | צילום: בלומברג N97 של נוקיה. בקרוב ללא סימביאן, צילום: בלומברג

כמה מפתחי אפליקציות לאייפון נקטו שיטות שעבדו עבור משתמשי אפל בישראל, ופרסמו עצומה שקוראת לחברה לתת גז ולאשר את האפליקציות שהגישו לפני חודשים רבים. נראה שזה עובד. חנות היישומים של אפל (וגישתה הסובייטית בכלל) אמנם זוכה ללא מעט ביקורת מצד רבים - מפתחים ומשתמשים גם יחד - אבל דווקא ב-Tech Liberation מגנים עליה אל מול מבקרים מודאגים כמו לורנס לסיג, ג'ונתן זיטריין ואחרים.

בפינצטה

מהפכה באתר הבלוגים רשימות, שקפא על שמריו הטכנולוגיים לפני זמן רב. אורי ברוכין, ירדן לוינסקי ואילן גליני, האנשים שמאחוריו, הודיעו על מעבר לפלטפורמת וורדפרס, שתאפשר לכל אחד מהבלוגרים בשכונה האיכותית שלהם להפעיל בלוג עצמאי בלי לאבד את הקהילתיות. המיזם החדש (למה בעצם לשנות שם?) ייקרא "דף חדש".

האנליסטים אמנם צמצמו בצורה ניכרת את הערכות השווי של טוויטר, והצמיחה במספר המשתמשים כמעט נעצרה, אבל לביז סטון יש מודל עסקי בשרוול: גרסאות בשפות אירופיות וגרסה בתשלום לחברות. סטון, ממייסדי האתר, הבטיח בעבר שב-2009 יהפוך השירות לרווחי.

גוגל, התאחדות המו"לים האמריקאית וגילדת הסופרים הגישו בסוף השבוע לבית המשפט נוסח מתוקן של ההסכם, שיאפשר לגוגל לקדם את פרויקט סריקת הספרים שהיא מתאווה לו. השינוי העיקרי שהושג בפשרה בין הצדדים הוא שהחברה תסרוק רק ספרים באנגלית, אבל יש שמזהירים שזו עדיין עסקה שתועיל לה הרבה יותר מאשר לציבור.

בינג, שנתח השוק שלו בארה"ב עומד על כמעט 10%, משתף פעולה עם וולפראם אלפא ומציע עוד כמה חידושים. האם זה מה שיעזור לו לכבוש עוד לבבות?

ב-Business Week מסבירים מה צריך לקרות כדי שיישומי Augmented Reality יתפסו תאוצה.

מגזין Time אוסף את ההמצאות הכי טובות של 2009 ו-Newsweek מרכז את 10 התחזיות הכושלות.

מעצבים כועסים על סקרני גאדג'טים: אין לכם חוש אסטתי.

הוול סטריט ג'ורנל בראיון עם טוני הוק, האיש והמשחק.

פסיכולוגים מאוניברסיטת סטנפורד גילו להפתעתם שריבוי משימות זה לא כזה שוס, וכי "מולטי-טאסקרים כבדים" סובלים מחוסר ריכוז.

תגיות