אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגמת הייצור התעשייתי עלתה בשיעור קל של 0.3%

מגמת הייצור התעשייתי עלתה בשיעור קל של 0.3%

זאת בהמשך ליציבות שנרשמה בו בחודש יוני, לאחר 11 חודשים רצופים של ירידות. בשלושת החודשים יולי-ספטמבר גדל הייצור התעשייתי בשיעור שנתי של 2.4%, לאחר קצב ירידה שנתי של 3.1% בשלושת החודשים הקודמים

19.11.2009, 13:47 | אמנון אטד

נמשכת ההתאוששות האיטית ברמת הייצור התעשייתי במשק. מנתונים שמפרסמת היום (ה') הלמ"ס מתברר כי בספטמבר עלתה מגמת הייצור התעשייתי, זה החודש השלישי ברציפות, בשיעור קל של 0.3%.

 

זאת בהמשך ליציבות שנרשמה בו בחודש יוני, לאחר 11 חודשים רצופים של ירידות. בשלושת החודשים יולי-ספטמבר גדל הייצור התעשייתי בשיעור שנתי של 2.4%, לאחר קצב ירידה שנתי של 3.1% בשלושת החודשים הקודמים. יחד עם זאת, בתשעת החודשים הראשונים של השנה הייצור התעשייתי נמוך עדיין ב-7.2% מרמתו בתקופה המקבילה בשנה שעברה.

הייצור התעשייתי בארה"ב עלייה של 0.1% מדובר בנתון נמוך לעומת תחזיות האנליסטים, שנבע מירידה בייצור מכוניות ובביקוש העסקי סוכנויות הידיעותלכתבה המלאה
 

מנתוני הלמ"ס עולה עוד כי השינויים בהיקף הייצור התעשייתי בתקופה הנסקרת לא היו אחידים בקרב ענפי התעשייה השונים.

 

בענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד) נרשמה בתקופה זו העלייה הגדולה ביותר, בשיעור שנתי של 8.5%, לאחר ירידה של 2.9% שנרשמה בהם בשלושת החודשים הקודמים.

 

בענפי התעשייה המעורבת-עלית (מכונות, ציוד חשמלי וכימיה) נרשם בתקופה יולי-ספטמבר גידול בשיעור שנתי של 3.4%. בענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר) נרשם גידול סמלי בלבד של 0.4%. ואילו בענפי תעשיית ההיי-טק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות) נרשמה עלייה שנתית של 1.6%.

 

הגידול המתון בייצור התעשייתי עדיין לא בא לידי ביטוי במספר העובדים המועסקים בתעשייה. בתקופה הנסקרת קטן מספר העובדים בכלל ענפי התעשייה בשיעור שנתי של 2.7%, בהמשך לירידה של 6.6% שנרשמה במספרם בשלושת החודשים הקודמים. מתחילת השנה קטן מספרם של עובדי התעשייה ב- 5.1% בהשוואה לתשעת החודשים הראשונים של השנה שעברה.

עלייה בפדיון ענפי המסחר והשירותים

מנתונים נוספים שמפרסמת היום הלמ"ס, מתברר כי ברבעון השלישי של השנה (יולי-ספטמבר) גדל הפדיון של ענפי המסחר והשירותים בשיעור שנתי של 5.8%, בהמשך לעלייה של 5.9% ברבעון הקודם. בענפי המסחר הסיטונאי והקמעונאי גדל הפדיון ברבעון השלישי בשיעור שנתי של 4.8%, בהמשך לעלייה של 7.2% בשלושת החודשים הקודמים.

סך המכירות של רשתות השיווק גדל בשלושת החודשים אוגוסט-אוקטובר בשיעור שנתי של 1.1%, בהמשך לעלייה בשיעור שנתי של 1.6% בשלושת החודשים הקודמים. במכירות המזון של רשתות השיווק נרשמה בתקופה זו ירידה בשיעור שנתי של 2%, בהמשך לירידה גדולה יותר של 3.3% בשלושת החודשים הקודמים.

תגיות