אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת מרכז ההשקעות: עו"ד אורי מסר לא יועמד לדין צילום: ערן יופי כהן

פרשת מרכז ההשקעות: עו"ד אורי מסר לא יועמד לדין

פרקליטות מחוז ירושלים החליטה שלא להגיש נגדו כתב אישום בגין מעורבותו בפרשת "מרכז ההשקעות" מחוסר ראיות, זאת לאחר שהמשטרה המליצה להעמידו לדין בגין סיוע לקבלת שוחד וקבלת דבר במרמה

19.11.2009, 15:26 | איתי הר אור

הפרקליטות הודיעה כי נסגר תיק החקירה נגד עורך דין אורי מסר, מקורבו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, בעניין מעורבותו בפרשת מרכז ההשקעות.

ההחלטה התקבלה ע"י פרקליט מחוז ירושלים (פלילי), אלי אברבנאל, על דעת פרקליט המדינה, משה לדור, והמשנה לפרקליט המדינה (פלילי), שוקי למברגר.

לאחר בדיקת חומר הראיות, ובכלל זה ראיות שהתקבלו בימים האחרונים מחקירה משלימה שערכה המשטרה בעניין "מרכז ההשקעות", הוחלט לסגור את התיק בעניינו של מסר וזאת מחוסר ראיות מספיקות.

מחומר החקירה עלה כי במהלך תקופת כהונתו של אהוד אולמרט כשר התמ"ת, הממונה בין השאר על "מרכז ההשקעות", ייצג מסר לקוחות עסקיים במגעיהם עם מרכז ההשקעות. מהראיות עלה לכאורה כי מסר דאג לקיום פגישות בין לקוחותיו לבין השר הממונה אולמרט, וכי אולמרט התערב לטובת לקוחותיו של מסר - קיבל החלטות בנושאים מהותיים הנוגעים לענייניהם ולעיתים אף שינה החלטות שהתקבלו על ידי הגורמים המקצועיים, באופן שהטיב עם לקוחות אלה.

חקירת המשטרה העלתה כי בתקופה הרלוונטית התקיימו יחסי חברות קרובים בין אולמרט למסר: הם היו שותפים לשעבר במשרד עורכי דין, עו"ד מסר ייצג את מר אולמרט ומשפחתו במשך השנים בעניינים משפטיים מגוונים, מסר עמד בראש עמותות שהוקמו כדי לסייע למר אולמרט במערכות בחירות שונות, בין היתר על ידי קבלת כספים מאיש העסקים האמריקאי משה (מוריס) טלנסקי, וכי מסר החזיק באותה תקופה עבור מר אולמרט "קופה סודית" ובה מאות אלפי דולרים.

עובדות אלה העלו חשד לכך שבשלשה מקרים, שבהם ייצג עו"ד מסר לקוחות מול מרכז ההשקעות, נקשר קשר פסול בינו לבין מר אולמרט לפעול לטובתם של אותם לקוחות בדרך אסורה – להטות את שיקול הדעת לטובתם ולפגוע בתוך כך באינטרס הציבור. בנוסף לכך, עלה חשד כי עו"ד מסר היה שותף לעבירות הקשורות להחזקת ה"קופה הסודית" עבור מר אולמרט.

על פי ניתוח החומר, מצאה הפרקליטות כי לא נמצאו די ראיות להוכיח כי אולמרט ומסר פעלו במסגרת יחסים של נותן ולוקח שוחד וכי מערכת היחסים הקרובה והממושכת שנרקמה בין השניים במהלך השנים, התאפיינה בעזרה שמסר נהג להושיט למר אולמרט בדרכים מגוונות. על רקע יחסי החברות האמורה, כך סוברת הפרקליטות, לא ניתן להוכיח ברמה הנדרשת במשפט פלילי כי עזרה זו מצידו של עו"ד מסר למר אולמרט, ניתנה כמתן שוחד דווקא.

לאחר חקירה, מצאה הפרקליטות כי אולמרט פעל אמנם בניגוד עניינים חריף בקשריו עם מסר ובמעורבותו הפסולה בענייני לקוחותיו של מסר, אך למרות החשדות הכבדים לא נמצאו די ראיות לבסס במידת הוודאות הנדרשת את החשד לקשר פלילי מוקדם שנוצר בין השניים או כי בהחלטותיו של אולמרט היתה סטיה מהשורה.

הפרקליטות מסרה לעו"ד מסר כי "בחינת הראיות במקרה שלפנינו, העלתה כי יש פערי מידע בין עו"ד מסר למר אולמרט המחלישים את הראיות בכל הנוגע למודעותו של עו"ד מסר לנסיבות ביצוע העבירה. מטבע הדברים מר אולמרט, כעובד ציבור, מוחזק כמי שמודע לנורמות ההתנהגות המוטלות עליו ובין היתר לחובתו לחשוף בפני מבקר המדינה נכסים שבבעלותו כדוגמת "הקופה הסודית" האמורה - דבר שלא ניתן לומר בעניינו של עו"ד מסר.

בשל העדר ראיות לביסוסם של החשדות שלעיל ומאחר שהאמור בסעיף 34ב לחוק העונשין אינו מתיישב עם הערך המוגן של עבירת המרמה והפרת האמונים בנסיבות הפרשה שלפנינו, לא נמצאה תשתית ראייתית מספקת כנגד עו"ד מסר, שבכוחה לבסס אישום פלילי בעבירה של מרמה והפרת אמונים.

אשר להחזקת ה"קופה הסודית" עבור אולמרט מצאה הפרקליטות כי ספק אם מעשיו של מסר עולים כדי עבירה פלילית. לפי החלטת הפרקליטות "עו"ד מסר אינו עובד ציבור ולא הוכחה מעורבות כלשהיא מצידו בקבלת הכספים ממר טלנסקי, באופן בו התקבלו הכספים, בפעולותיו של מר אולמרט מול טלנסקי בניגוד עניינים, בהפרת חובות הדיווח החלות על מר אולמרט למבקר המדינה".

בנסיבות העניין ולאור ניתוח עבירת הפרת האמונים, החליטה הפרקליטות כי לא ניתן לקבוע שבמעשיו עבר מסר עבירה של מרמה והפרת אמונים, ולפיכך לא נמצאו ראיות מספיקות להעמדתו לדין.

תגובת עורכי דינו של עו"ד אורי מסר, שמעון דולן וצבי אגמון: "כפי שלא נגררנו להגיב מתחילת הפרשה, כאשר פורסמו ידיעות שונות בעניינו של אורי מסר, גם כעת אין אנו מתכוונים להגיב לגופו של עניין בנושא ומקבלים בברכה את החלטת הפרקליטות".

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות