אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכום חדשות האייפון: חברות הסלולר מנסות לעשות כסף מאפליקציות

סיכום חדשות האייפון: חברות הסלולר מנסות לעשות כסף מאפליקציות

סוגרים את השבוע: פלאפון, סלקום, WinWin ווואלה! משיקים יישומים לאייפון; אתר Vimeo נזכר לתמוך בסרטונים למכשיר; ואפל מעמיסה עוד מכשולים בדרך לאפסטור

19.11.2009, 20:30 | שי ענבל

כל החדשות, כל המדריכים, כל הטיפים. אייפוניסט גם בפייסבוק .

שטף האפליקציות הישראליות ממשיך

אם לפני חודש חשבנו שכמות היישומים הישראליים היא גדולה, השבוע התברר שזו הייתה רק ההתחלה. לא פחות מארבע אפליקציות כחול-לבן הגיעו השבוע לאפסטור, ונראה שהמגמה לא הולכת להיפסק.

1. פלאפון מביאה את הנוויגטור שלה לאפסטור. וסלקום משיקה את המכ"מ, ומתחרטת

Navigator GPS Pelephone, צילום מסך Navigator GPS Pelephone | צילום מסך Navigator GPS Pelephone, צילום מסך
כידוע, בכל הקשור להשקת האייפון בישראל, אפל עושה לשלוש מפעילות הסלולר בית ספר, אולם ספק אם הן הבינו עד כמה. אין להן כבר שליטה על התכנים במכשיר שהן מוכרות. אפל עשתה את המהפכה הזו בכל העולם, וכעת הגיע תורה של ישראל. המכשיר וכל התכנים הנמצאים בו הוא שלה, לא של פלאפון, סלקום או אורנג'. חסל סדר רינגטונים, פורטלים סלולריים וחיוב חודשי קבוע למגוון "שירותים". מאות אפליקציות איכותיות נמצאות כבר עכשיו בחנות היישומים של אפל, ביניהן גם אפליקציות עבריות מוצלחות.

על רקע זה השיקה פלאפון השבוע את ה-Navigator, יישום הניווט שהיה קיים עד כה לפלטפורמות אחרות, באפסטור. היישום מאפשר לנווט בכבישי הארץ, לקבל הוראות הגעה על גבי המפה, להציג נקודות עניין, דיווחי תנועה - ומוקדי שירות לקוחות של פלאפון, כמובן.

המשנה למנכ"ל של החברה, ניר שטרן, אמר בהודעה לעיתונות כי "פלאפון מכינה את הקרקע ומאפשרת ללקוחותיה שירכשו את המכשיר חבילת שירותים מתקדמים משלימים, מהטובים ביותר בעולם". לגבי השירותים המשלימים אין ספק, אולם בנוגע לטיבם הדבר לא כל כך בטוח. הביקורות באפסטור קוטלות למדי, ומעניקות ליישום ציון ממוצע של 2 כוכבים וחצי. זאת, כאשר חלק גדול מנותני הציון הגבוה העניקו אותו על סמך ההנחה שהאפליקציה היא בחינם. הם ודאי יופתעו לגלות בעוד מספר שבועות שלא כך הדבר, ושלאחר 30 של שימוש הם נדרשים לשלם סכום של 19.90 ש"ח בחודש. זאת, בהנחה שהם לקוחות החברה, כמובן.

השבוע הופיעה גם התוכנה של סלקום, המכ"מ - לכמה שעות באפסטור, וירדה. ככל הנראה בחברה עדיין לא מוכנים להשקה הרשמית, אולם באתר iPhoneil הצליחו לשים יד על האפליקציה. מדובר בסך הכל ביישום המאפשר לצפות בנקודות עניין על גבי מפת ישראל. כמו פלאפון, גם הוא בלעדי ללקוחות החברה, אולם לא ברור מה ההצדקה לכך. יישום הרשת "מי קרוב", או אפליקציית דפי זהב החינמיות, עושות זאת כבר בחינם.

אפליקציית הרשת "מי קרוב", צילום מסך אפליקציית הרשת "מי קרוב" | צילום מסך אפליקציית הרשת "מי קרוב", צילום מסך

חנות האפליקציות היא המלך החדש, בין אם היא של אפל, גוגל, נוקיה או RIM. לא משנה כמה יבליטו באתר החברה באינטרנט ובשיחות של נציגי השירות שלה את קיומה של האפליקציה האקסקלוסיבית, באפסטור היא עדיין תופיע כשווה בין שווים, באותו גודל אייקון בו מופיעות מתחרותיה - Waze ואפליקציית ה-GPS של איתוראן - כאשר הראשונה בחינם והשניה דורשת תשלום חד פעמי ופתוחה לכל החברות. ואם רק יטרח משתמש האייפון לפתוח את יישום המפות בטלפון שלו הוא יגלה את האטלס האולטימטיבי: Google Maps, אשר לאחרונה התחיל להציג את מפות הארץ, באדיבות חברת "מפה" - אותן מפות המופיעות ביישומים האחרים (מלבד זה של Waze). חברות הסלולר כנראה לא ידגישו פיצ'ר זה במעמד המכירה, מטעמי ניגוד אינטרסים. אבל הוא קיים.

2. גם WINWIN נכנס למשחק

WinWin, צילום מסך WinWin | צילום מסך WinWin, צילום מסך
WinWin, לוח המודעות של Ynet, השיק גם הוא השבוע אפליקציה באפסטור, שפותחה על ידי ידיעות טכנולוגיות וניתנת להורדה בחינם. האפליקציה מאפשרת גישה נוחה ומהירה לשלושה משירותי האתר: מציאת דירות להשכרה או למכירה, קניית רכב ואיתור מוצרי יד שניה.

בכל הקשור לשתי האפשרויות הראשונות, היישום בנוי היטב. ניתן לצפות בתיאור הדירה או הרכב בתצוגה נוחה, לחייג לאיש הקשר בהקשה על המספר, לצפות בתמונות ולשמור את התוצאה לרשימה מיוחדת ביישום, לגישה מהירה מאוחר יותר. אפשרויות הפילוח הן רבות ומאפשרות למצוא תוצאות בקלות, בהנחה שיש כאלה. המבחר קצת דל, אולם זוהי ככל הנראה לא אשמת האפליקציה.

כאשר מנסים למצוא מוצרי יד שנייה מתחילה הבעיה. היישום אינו מאפשר לחפש לפי טקסט חופשי, אלא רק לפי קטגוריה, תת קטגוריה ומיקום. לכל מי שמעוניין לאתר לפטופ של HP עם מעבד שתי ליבות צפויה בעיה, ובשלב זה עדיף לו לפנות ליישום של אתר זאפ, על אף חסרונותיו הניכרים.

3. ואחרון חביב: אתר "וואלה!"

האפליקציה האחרונה שהושקה השבוע הייתה של אתר וואלה. ניתן באמצעותה לגלוש בכל הקטגוריות באתר, לקרוא את הכתבות ולצפות בסרטוני וידיאו, ולהתעדכן במבזקים, תוצאות משחקים, מזג האוויר וההורוסקופ. חבל רק שאין בה שום אופציה לשיתוף הכתבות, כמו דואר אלקטרוני. היישום הוא חינמי וזמין להורדה מהאפסטור.

המתחרה הקטן של יוטיוב נזכר לתמוך באייפון

ואם כבר מדברים על צפיה בסרטוני וידיאו מהאייפון: אתר Vimeo, הגרסה הנישתית של יוטיוב הענקית, תומך כעת בצפיה בסרטונים מתוך מכשירי אייפון ואנדרואיד. בעוד שיוטיוב תומך באופן מלא בהצגת קטעי וידיאו מהדפדפנים של מכשירים אלו, וימאו נאלץ ללכת בדרך הקשה. בעלי האתר דאגו לקדד את כל הסרטונים הקיימים והעתידיים בו לפורמט QuickTime. עבודה שארכה מספר ימים ובסוף שבוע שעבר הגיעה לסיומה. ככה זה כשלא נהנים מחסותה של גוגל, המעניקה תמיכה מובנית בסרטוני האתר שלה דרך יישום המותקן במכשירי אנדרואיד ואייפון.

צפיה בסרטוני Vimeo מתוך האייפון, צילום מסך צפיה בסרטוני Vimeo מתוך האייפון | צילום מסך צפיה בסרטוני Vimeo מתוך האייפון, צילום מסך

השאלה היא מדוע הדבר לקח זמן רב כל כך. אין ספק שהעיכוב של וימאו בהצגת סרטונים באייפון עלה להם במשתמשים. אולי הם קיוו שאפל תאפשר תמיכה בפלאש במכשיר שלה, אולם לאחר שעברו שנתיים והקרע עם אדובי הגיע לשיא חדש, הבינו שהם חייבים לדאוג בעצמם לפיתרון.

מוטב מאוחר. מה שחשוב הוא שעכשיו אפשר סוף סוף לצפות בפרקי תיק תקשורת ישירות מהטלפון הסלולרי החביב עלינו.

אפל הוסיפה מחשבים לתהליך האישור באפסטור

דיווחים שמתגלגלים ברשת בימים האחרונים טוענים כי אפל הוסיפה עוד שכבה של הגנה בתהליך אישור האפליקציות באפסטור, וכעת כל יישום עובר דרך מחשב שסורק את שורות הקוד בו, ובודק האם הוא עושה שימוש ברכיבי פיתוח שלא אושרו על ידי אפל. את ההסבר המלא ניתן לקרוא בגיזמודו. לא מדובר בשינוי במדיניות האפסטור כלפי המפתחים, אלא רק בדרך שבה האכיפה נעשית. היא יעילה יותר, מהירה יותר וחפה מתקלות, וחוסכת לעובדי אפל מעבר סזיפי על שורות קוד.

השורה התחתונה היא שרבות מהאפליקציות שעד עכשיו היו כשרות לחלוטין, נפסלות, ואפילו לא על ידי בני אדם. הן נפסלות בתהליך אוטומטי של סריקה שמתבצע על ידי מקינטוש פדנט במיוחד. וברגע שהוא ימצא משהו חשוד, האפליקציה תידחה, גם אם כוונתו של המפתח הייתה תמימה לחלוטין, וכל שעשה היה קצת קופי-פייסט של שורות קוד.

ההסבר הצפוי של אפל הוא שהיא ערבה לחוויית המשתמש. אולם הגישה הבעייתית הזו התחילה לעלות כבר להמון מפתחים על העצבים, והמצב רק הולך ומחמיר. השבוע התברר שעזיבת מפתח אפליקציית פייסבוק הייתה רק ההתחלה. מוקדם לדבר על נטישה המונית, אבל תסכול קיים גם קיים. בהקשר זה, אתר Appsfire הציע השבוע כמה הצעות ייעול לאפל, כאשר העיקרית שביניהן היא פשוט להשתחרר (ובלועזית: Let go). נקווה שבקופרטינו מקשיבים.

(חזרה למדור אייפוניסט - iphonist.calcalist.co.il)

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
אפל- אייטיונס ההגבלות והמיגבלות
כן זה נכון ויותר מכך לפני זמן מה עוד הייתי יכול להחליף לגירסה חדשה של האייטיונס והכל היה נשמר לי כאיש מחשבים יש לי גיבויים לכן בשידרוג האחרון התפלאתי לראות שכל האפליקציות שרכשתי נעלמו לי מהרובליקה של האפליקציות שיחזרתי מהגיבוי אבל לאחר כיבוי והדלקה הן נעלמו שוב וכך מס' פעמים עד שחשבתי כי אפל ודאי מעלימים לי את האפליקציות בכוונת זדון דבר שלא הצלחתי לרדת לעומקו ולוודא אותו עדיין מוזר אבל נראה לי תואם לקו של אפל עם הדורסנות שלה
hawk , מרכז  |  06.12.09
2.
לי יש אייפון
אני עובדת בפלאפון וחילקו לנו אייפונים . אחלה מכשיר- באמת שיהיה קשה לחזור למכשיר הישן והפשוט. דבר שני לגבי התוכנה אייטונס- יש בתוכה מספיק תכנים של חינמים ...יש לי בערך איזה 20 אפליקציות שהורדתי עד אכשיו. אחלה של מכשיר - אפל שיחקו אותה. לגבי עלות של חבילות הגלישה בארץ - זה אכן יהיה בעייתי מכיוון שפה אפל לא יכולה לאסור על מחירים גבוהים.
kami , tel aviv  |  23.11.09