אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד רה"מ לבג"צ: ועדת האיתור ליו"ר מפעל הפיס פעלה באופן תקין צילום: צביקה טישלר

משרד רה"מ לבג"צ: ועדת האיתור ליו"ר מפעל הפיס פעלה באופן תקין

משרת יו"ר מפעל הפיס לא מאוישת מזה כשנתיים בעקבות עתירה לבג"צ שהגיש עדי אלדר בגלל אי הכללת שמו מרשימת המועמדים. יו"ר ועדת הביקורת יואל חסון:"אשקול לבקש ממבקר המדינה להתערב".

25.11.2009, 11:44 | תומר אביטל

ועדת הביקורת דנה היום (ד') בהתנהלות משרד ראש הממשלה בבחירת יושב ראש חדש למפעל הפיס. לפני כשנתיים, לאחר פרישת היו"ר אברהם כצנלסון, הקים ראש הממשלה דאז, אהוד אולמרט, ועדת איתור שהמליצה על שלושה מועמדים: אביטל שטיין, רענן כהן ורונית תירוש.

עדי אלדר, כיום ראש עירית כרמיאל, עתר לבג"צ בגין היעדרותו מרשימת המועמדים. בג"צ הקפיא את התהליך וביקש לבחון את פעולת ועדת האיתור. כתוצאה ראש הממשלה הנוכחי, בנימין נתניהו, הקים ועדה נוספת לבדיקת ועדת האיתור. בראש הוועדה עומד מנכ"ל משרדו אייל גבאי. כעת בג"צ מחכה לתשובת ראש הממשלה.

היועצת המשפטית של ראש הממשלה עו"ד ברנע אמרה היום בוועדת הביקורת:"מסרנו את תגובתנו הראשונית לבג"צ לפיה ועדת האיתור פעלה ללא רבב". אייל גבאי, מנכ"ל משרד ראש הממשלה הוסיף:" הממשלה נבחרה כדי למנות אנשים שהיא מאמינה בהם. אני לא חסיד של ועדות איתור. אך בהנחה שוועדות איתור עושות עבודה נאמנה הן מחייבות את הממשלה. ראש הממשלה ייתן בקרוב תשובה סופית לבג"צ. כעת אנחנו בודקים את העובדות".

בא כוחו של אלדר שעתר בנושא לבג"צ, טען בישיבה כי "ההליך של ועדת האיתור היה לא תקין. הוועדה לא נימקה את מסקנותיה להעדפת שלושת המועמדים".

יו"ר ועדת הביקורת, ח"כ יואל חסון, הזהיר כי:"ההתנהלות בבחירת יושב הראש מציגה מצג בו ראש הממשלה מבקש להיתלות בבג"צ כדי להביא לביטול החלטות ועדת האיתור. אך אותה ועדה פעלה לפי עמדת היועץ המשפטי לראש הממשלה ללא רבב. במידת הצורך אערב את מבקר המדינה ואבקשו לבדוק את התהליכים הפנימיים במשרד ראש הממשלה".

ראש הממשלה רשאי לפי חוק למנות לתפקיד יו"ר מפעל הפיס כל אדם שייבחר לאחר ששקל את התאמתו. יו"ר מפעל הפיס חולש על תקציב שנתי של כארבעה מיליארד ומחזיק במשכורת בעלות של כ-100 אלף שקל בחודש.

תגיות