אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוק חדש יבטל את השכר באגודות הסטודנטים; ראשי האגודות: "הופכים אותנו לעבריינים" צילום: גיא אסיאג

חוק חדש יבטל את השכר באגודות הסטודנטים; ראשי האגודות: "הופכים אותנו לעבריינים"

ראשי הסטודנטים טוענים כי ככל שאגודות הסטודנטים אינן מקבלות מימון ציבורי, על הרגולטור להתערב התערבות מינימאלית בפעילותן, ולהותיר להן להסדיר את ענייניהן בעצמן תוך קביעת מגבלות מסוימות ושמירה על השקיפות ועל יכולת הבקרה

26.11.2009, 12:49 | איתי הר אור

תקנות העמותות החדשות העוסקות בגמול ושכר ליושב ראש ועד, חבר ועד וחבר ועדת ביקורת בעמותה שאושרו בינואר 2009 על ידי ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת, יביאו את אגודות הסטודנטים למצב שבו הן מוצאות אל מחוץ לחוק, כך טוענים בימים האחרונים ראשי אגודות הסטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה.

בניגוד למצב החוקי החוקי כיום שלפיו אין אבחנה בין סוגי עמותות, התקנות החדשות קובעות כי לא ניתן לשלם שכר לחברי ועד בעמותה, אלא רק החזר הוצאות על השתתפות בישיבות ועד, בסכום מקסימלי של כמה מאות שקלים בחודש, בהתאם למחזור הכספי של העמותה.

אלא שבמכתב ששלחו ראשי אגודות הסטודנטים לוועדה הבין-משרדית לסיווג אלכ"רים שהוקמה בין היתר כדי לפתור את בעייתן של אגודות אלה, טוענים ראשי הסטודנטים כי אגודות הסטודנטים הם מסוג "תאגיד לחבריו" שעיקרן קבוצת אנשים עם אינטרסים משותפים שמתאגדים כדי לדאוג לרווחתם ולקדם את האינטרסים שלהם, וככאלה, וככל שהן אינן מקבלות מימון ציבורי, על הרגולטור להתערב התערבות מינימאלית בפעילותן ובהסדרים שחלים בהן, ולהותיר להן ולחבריהן להסדיר את ענייניהן בעצמן תוך קביעת מגבלות מסוימות ושמירה על השקיפות ועל יכולת הבקרה.

בעניין תשלום השכר לחברי הוועד באגודות הסטודנטים, אמר יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב, שחר בוצר: "החברים משקיעים שעות רבות מזמנם מדי חודש, ועל כך הם מתוגמלים בשכר שהנו שכר סטודנטיאלי מקובל. חבר ועד באגודת הסטודנטים של אוניברסיטת ת"א, אשר בנוסף ללימודיו משקיע בממוצע כ-150 שעות חודשיות בפעילותו בוועד האגודה, מקבל על כך גמול של כ-4,000 שקל בחודש. באגודות סטודנטים אחרות, בהן נפח הפעילות קטן יותר, סכומי התגמול אף נמוכים יותר".

"אם לא ישונה המצב, החל ממועד כניסת התקנות החדשות לתוקף בפברואר 2010 תהפוכנה כל אגודות הסטודנטים בישראל לעברייניות", טוענים ראשי אגודות הסטודנטים, ומוסיפים כי "עבור אגודות הסטודנטים מדובר על שינוי סדרי עולם ועל גזירה שהן תתקשינה מאוד לעמוד בה. האגודות תיאלצנה לשנות את הדרך בה הן פועלות ומונהגות מאז קום המדינה ועד היום, וזאת בלא סיבה מוצדקת וכאשר המחוקק הראשי מאפשר להימנע מכך".

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
החוק החדש- פגיעה עצומה!
אני יושבת ראש אגודת סטודנטים מזה שנתיים. אני משקיעה בעבודה זו את רוב זמני, יומם וליל 7 ימים בשבוע. כשאני מחשבת את מספר השעות שאני נותנת עבור אגודתי ועבור הסטודנטים לעומת השכר שאני מקבלת- יוצא כי השכר הינו הרבה פחות משכר המינימום! עבודתי דורשת כל רגע פנוי ולכן איני יכולה להרשות לעצמי לעבוד בעבודה נוספת. עצוב לי לראות שאנשים מוכנים בכזו קלות לוותר על אנשים המתנדבים חברתית ועושים הכל למען קהילות בחברה הישראלית ולמען מטרות חשובות ביותר. גם ככה רוב האנשים חושבים על עצמם ועל סביבתם הקרובה לרוב, למה לא לתמוך ולחזק את אלו שעדיין חושבים גם על אחרים???
אביגל  |  28.11.09
6.
לכל מי שרושם שלא צריך תגמול....
לכל מי שרושם שלא צריך תגמול.... אין לכם מושג על מה אתם מדברים. לא השכר הוא זה שמניע את חברי הוועד והיורי"ם לקחת חלק באגודות הסטודנטים, אלה השליחות והרצון לעזור. השכר שמשולם להם הוא רק כדי לתת להם את מרחב התמרון בין הזמן הרב שהם משקיעים לבין הצורך הבסיסי להתקיים משכר כלשהו. אתם לא מבינים כמה שעות על גבי שעות חברי הועד משקיעים ומוותרים על הרבה אפשריות אחרות, ותאמינו לי שאנשים אלו מספיק כישרוניים ובעלי איכויות כדי לקבל שכר כפול ומשולש ממה שהם מקבלים באגודות. אז בבקשה לכל האנשים שמצדיקים את החוק, תעשו קצת שיעורי בית לפני שאתם מגיבים. לילה טוב 
טל חדד , תל חי  |  27.11.09
לכל התגובות