אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: גוגל ומיקרוסופט מחליפות מהלומות צילום: shutterstock

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: גוגל ומיקרוסופט מחליפות מהלומות

גוגל מציגה את Chrome OS למחשוב ענן בעוד מיקרוסופט מציגה פלטפורמה משלה; מיקרוסופט מחזרת אחר אתרי החדשות בעוד גוגל מאוימת בניתוק; והמאגר הביומטרי ממשיך לככב

27.11.2009, 10:45 | רוני שני

המאגר הביומטרי מתרחק

חוק המאגר הביומטרי אושר סופית, אמנם בגירסה מתונה מעט, אך כזו שבכל זאת לא תגרום למי שעיניו בראשו לומר "ניצחנו": למשל, על פי הנוסח הסופי שהגה ח"כ מאיר שטרית - אבי החוק - אזרח ישראלי שיחפוץ בתעודת זהות חכמה או בדרכון ביומטרי יחוייב בכל זאת להיכנס למאגר "הוולנטרי". באגודה לזכויות האזרח זעמו על התוספת השרירותית, שאפילו ח"כ שטרית הודה בעבר שאינה מבוססת על דרישה טכנולוגית; רק על היבריס.

ענן המידע מתקרב

בסוף השבוע הציגה גוגל גירסה ראשונה של מערכת ההפעלה שלה, Chrome OS, שמיועדת לנטבוקים, ומבוססת כולה על שירותים מקוונים שדרים בענן. למעשה, מדובר בדפדפן כרום שפועל על גבי לינוקס, אשר הודות לממשק הפשוט שלו, עשוי להתאים לא רק לעכברי רשת, אלא גם למבוגרים. בגוגל, אגב, מבטיחים שהתמיכה העברית תגיע בסוף.

בהשוואות שנערכו בין Chrome OS לבין מערכות הפעלה אחרות לנטבוקים עולה כי בשלב זה היא באמת לא מתחרה רצינית, אבל זה לא אומר שבמיקרוסופט יכולים לישון בשקט. כמו שמציינים ב-Ars Technica, הסיכון לא כל כך גדול ולגוגל יש מספיק זמן לשפר את המוצר.

ב-Wired, בכל אופן, לא ממהרים להתלהב.

מיקרוסופט, ששוב סבלה מתזמון גרוע, הכריזה על מערכת ההפעלה המעוננת שלה, Azure, שזכתה להרבה פחות עניין. היא השלימה פערים עם אופיס 2010, שמוצעת להורדה חינם. פארחד מאנג'ו סקר את המערכת החדשה, ולמרות שהיא מציעה שיפורים לעומת קודמתה, (גם) הוא לא מצליח להבין מי בכלל ישקיע כסף ברכישת חבילת אופיס חדשה.

והעיתונים רוקדים עם מנועי החיפוש

אנשי השיווק המקומיים אמנם חלוקים בדעתם האם אפשר להתפרנס מתוכן באינטרנט, אבל איל העיתונות רופרט מרדוק פועל במלוא המרץ. אחרי
רופרט מרדוק - בלב המריבה בין גוגל ומיקרוסופט, צילום: בלומברג רופרט מרדוק - בלב המריבה בין גוגל ומיקרוסופט | צילום: בלומברג רופרט מרדוק - בלב המריבה בין גוגל ומיקרוסופט, צילום: בלומברג
שהטיימס הבריטי (ששייך למרדוק כמובן), הודיע כי בתוך כמה חודשים יחל לגבות תשלום עבור גישה למהדורות האינטרנט שלו, הסתבר שלמרדוק יש כיסוי לאיומים - מיקרוסופט פנתה אליו ואל עוד גופי תקשורת גדולים, בהצעה שאי אפשר לסרב לה: חסמו את גוגל ועברו לבינג ואנחנו נדאג שזה ישתלם לכם. בשלב זה מרבית הפרטים מעורפלים: האם בעיסקה ישתתפו גם נכסים אחרים של מרדוק, כמו Myspace או רשת החדשות פוקס? מה הסכומים שמיקרוסופט מוכנה ומסוגלת לשלם עבור הבלעדיות? כיצד יגן מרדוק על התוכן הטקסטואלי ברובו מפני זליגה לאתרים "חופשיים"? האם ניתן - משפטית - לחסום את גוגל? קארה סווישר מ-All things D (שגם הוא שייך למרדוק), מנסה לעשות סדר בבלגן.

הפייננשל טיימס, שדיווח ראשון על המגעים, לא מאמין שהעיסקה תשנה משהו בטווח הארוך; ברויטרס תוהים האם מרדוק הוא בעתם האיש החכם ביותר בתעשיה; ב-SAI מדווחים על עוד שני עיתונים אמריקניים שמתכוונים לחסום אף הם את גוגל, בטענה שהתעבורה שהוא מייצר עבורם אינה שווה כסף; ב-Valleywag מסבירים שמלחמות מנועי החיפוש הללו יחייבו את הגולשים לשנות הרגלים; וניק קאר משער  שאם העיתונים יתאחדו זה עשוי לעבוד.

ב-Search Engine Land מסבירים כיצד עובד האלגוריתם של Google News.

 והבלוגר אורי ברייטמן מגלה שלא רק מרדוק, גם דפי זהב ובזק סולדים מגוגל.

בפינצטה

Myspace, הרשת החברתית שירדה מגדולתה, רכשה את שירות המוזיקה Imeem. ב-All Things D מסבירים לשם מה.

על פי נתוני חברת המחקר comScore, הגולשים הישראלים נמצאים במקום הרביעי במספר דקות השימוש בפייסבוק (270 דקות בחודש בממוצע), ועל פי נתוני חברת הדירוג נילסן - הרשת החברתית היא אתר הווידאו השלישי בפופולריות שלו בעולם.

פול גרהאם מנתח את מגוון הטעויות שעשתה אפל בהתנהלותה בכל הנוגע לחנות היישומים שלה, ומפציר בה לחזור בתשובה. ב-Tech Liberation מסכימים שהמדיניות הקשוחה והתמוהה של ה-AppStore בעייתית, אבל מזכירים שיש חלופות ל-iPhone.

הבמאי עידו פלוק מספר איך הצליח לגייס 20,000 ש"ח מהגולשים לצורך הפקת סרטו.

ב-NetwTeeVee מנסים לברר מהן ההשלכות, אם בכלל, של הפסקת פעילות ה-Tracker הוותיק של Pirate Bay, והאם משתמשי ביטורנט בבעיה.

ב-Cnet משווים בין הטכנולוגיות של ימינו לאלו של ימים עברו, ומסכמים שטלגרף מגניב ממייל, רכילות עדיפה על טוויטר, מלחמה בימי הביניים לוקחת את WoW ואין כמו אמונות תפלות. 

תגיות