אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אבי דומושביצקי על חברות החממה בארץ: "אין דרך לנהל כל כך הרבה חברות" צילום: עמית שעל

אבי דומושביצקי על חברות החממה בארץ: "אין דרך לנהל כל כך הרבה חברות"

הנציג הישראלי של קרן באטרי מתח ביקורת על מדיניות התמ"ת והמדען הראשי בתחום. לדבריו "צריך לדעת להפסיק בזמן את הפעילות של חברות שאין להן סיכוי"

26.11.2009, 18:43 | אסף גלעד
"ההנחה שכמות חברות גדולה יותר תביא לתוצאה טובה יותר בחממות הטכנולוגיות היא מוטעית", כך אמר הערב (ה') אבי דומושביצקי, איש קרן ההון סיכון באטרי, המושקעת בחממה הטכנולוגית של הטכניון. "אין דרך לשלוט על מספר גדול כל כך של חממות, וצריך לדעת להפסיק בזמן את הפעילות של חברות שאין להן סיכוי", הוסיף. 

דומושביצקי מתח הערב ביקורת על מדיניות משרד התמ"ת והמדען הראשי בדבר חברות החממות הטכנולוגיות, המקבלות מדי שנה כשלוש מאות מיליון שקל. את הדברים אמר בכנס המי"ל שהתקיים במלון דן אכדיה. לדבריו "החממות הטכנולוגיות התחילו כרעיון טוב ונשארו רעיון טוב, אבל הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות. אנחנו התבלבלנו והמטרות כבר לא ממוקדות. הרעיון המקורי היה שתילת 'זרעים' ליצירת מקומות עבודה ופיתוח תעשייה על ידי מינוף הכסף באמצעות תמיכה ממשלתית. ללא מינוף ממשלתי, קשה גם למשקיעים הפרטיים להצטרף. אבל מדיניות המינוף הממשלתית התבררה כצינית, ולא היתה התאמה בין המדיניות הממשלתית לבין הרצון של היזם והמוטיבציה של המשקיע". 

דומושביצקי מתח ביקורת גם על המימון שהורעף על חברות החממה ללא קשר לתוצאותיהן העסקיות. "היעדים של החברה צריכים להיות גם שיווקיים ולא רק פיתוחיים. לגייס כסף לוקח זמן וכסף. קיימות ועדות השקעה רבות מדי. יש סיכון בכל מקרה. הממשלה מעמיסה אבני דרך מיותרות לאורך הדרך". 

דומושביצקי מתח בנוסף ביקורת על יכולתם של היזמים למכור את חלקם לממשלה ועל חוסר הגמישות ביכולת לצאת לאקזיט. "הממשלה נוקטת מדיניות כפולה לגבי החוזים עליהם חתמה עם היזמים. מצד אחד מפסיקה תוכניות כי אין תקציב אבל מצד שני לא נותנת למשקיעים לצאת כי 'אתם בחוזה'. אין דבר כזה. חוזה צריך לכבד וצריך למצוא תקציב. יצירת מקומות עבודה זה המטרה... לא בעלות של המדינה ולא שמירה או בנייה של טכנולוגיות. כשחברה זרה קונה חברה ישראלית זו שחצנות לחשוב שאנחנו מאבדים ידע. הרי לפחות אותה כמות ידע ואיכות של טכנולוגיה ושיטות עבודה חדשניות מגיעות לארץ".

"תנו לשוק לעשות את שלו. הסירו מגבלות. כל ניסיון לאלץ מציאות כלכלית נידון לכישלון" סיכם את דבריו. דומושביצקי נחשב עד לאחרונה לנציג הישראלי הבולט ביותר של קרן באטרי האמריקאית, קרן הון סיכון המנהלת כ-3 מיליארד דולר בארה"ב, הודו וישראל.

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה