אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הין בשיא של 14 שנים אל מול הדולר צילום: בלומברג

הין בשיא של 14 שנים אל מול הדולר

נסחר סביב 85 ין לדולר. מאז 2004 לא התערבה יפן בשער החליפין, אז הוא נסחר סביב 109 ין לדולר. שר האוצר היפני :" אם אצטרך - נתערב"

27.11.2009, 09:16 | ענת ציפקין

הין היפני מתחזק לשיא של 14 שנים אל מול הדולר האמריקאי, ונסחר סביב 85 ין לדולר. השפל אליו הגיע הדולר אל מול הין מחזק את ההערכות כי ממשלת יפן תיאלץ בצורה כזו או אחרת להתערב ולעצור את התחזקותו של הין, הפוגעת ביצואנים היפניים.

שר האוצר היפני, הירואישה פוג'י, הודיע אתמול בטוקיו כי במידת הצורך ייאלץ להתערב, ואף לדון בסוגיה עם בכירים בממשל האמריקאי והאירופי.

מאז מרץ 2004 לא התערבה ממשלת יפן בשער החליפין של הין היפני,  אז הוא נסחר סביב 109 ין לדולר. הבנק המרכזי היפני מכר אז 14.8 טריליון ין (172 מיליארד דולר) בשלושת החודשים הראשונים של 2004, זאת לאחר שמכר כ-20.4 טריליון ין יפני עוד במהלך 2003.

לפני כן התערבה יפן בפעם האחרונה בשערי החליפין בשנת 1998. בשל התחזקותו של הין רושמות היצואניות היפניות בבורסת טוקיו ירידות שערים חדות, בהובלת מניות סקטור הרכב ויצרניות האלקטרוניקה כדוגמת סוני, ירידות שמושפעות לשלילה גם מהודעתה של קרן ההשקעות הריבונית של ממשלת דובאי, כי בכוונתה לבקש הקפאה לחובותיה.

מאז אתמול, התבטא שר האוצר היפני לפחות שלוש פעמים באומרו בצורה כזו או אחרת שהממשלה "תטפל" בכל מהלך "לא נורמלי" של שערי החליפין, מתוך נסיון לעצור את התחזקותו של היין אל מול הדולר. "אני צופה בעצבנות בשווקי המט"ח" אמר פוג'י אתמול. ראש ממשלת יפן הודיע כי להערכתו התנודתיות בשערי החליפין דולר /יין נובעים מהיחלשותו של הדולר, ולא מהתחזקותו של היין".

תגיות