אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עודכנה "הרשימה השחורה": 228 חברות תעופה לא מורשות לטוס בתחומי האיחוד האירופי צילום: בלומברג

עודכנה "הרשימה השחורה": 228 חברות תעופה לא מורשות לטוס בתחומי האיחוד האירופי

הנציבות האירופית פרסמה את הרשימה המעודכנת של חברות שנאסר עליהן לטוס בתחומי 27 מדינות האיחוד האירופי. בין היתר, מדובר בחברות תעופה מאנגולה, קונגו, קזחסטן וקירגיזסטן

27.11.2009, 14:31 | יסמין גיל

הנציבות האירופית פרסמה היום (ו') את "הרשימה השחורה" המעודכנת של חברות התעופה שנאסר עליהן לטוס בתחומי 27 מדינות האיחוד האירופי, בשל ליקויי בטיחות וכשלים אדמיניסטרטיביים הקשורים לרישום. הרשימה כוללת בעיקר חברות תעופה ממדינות אפריקאיות ומזרח-אירופיות.

הנציבות אוסרת על חמש חברות תעופה לעבור בתחומה: אייר קוריו (Air Koryo) מקוריאה הצפונית, אייר ווסט (Air West) מסודן, אריאנה-אפגן איירליינס (Ariana Afghan Airlines) מאפגניסטן, סיאם ריפ איירווייז (Siem Reap Airways) מקמבודיה וחברת מטוסי המטען סילבר-בק (Silverback) מרואנדה.

מטוס נוסעים (ארכיון). הנציבות האירופית: "אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להתפשר בבטיחות אווירית", צילום: shutterstock מטוס נוסעים (ארכיון). הנציבות האירופית: "אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להתפשר בבטיחות אווירית" | צילום: shutterstock מטוס נוסעים (ארכיון). הנציבות האירופית: "אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להתפשר בבטיחות אווירית", צילום: shutterstock

בנוסף, נאסר לחלוטין על מרבית חברות התעופה מ-15 מדינות - בסך הכל 228 חברות - לפעול בשמי האיחוד האירופי. המדינות ב"רשימה השחורה" הן: אנגולה, למעט חברה אחת שתוכל לפעול באירופה תחת תנאים מיוחדים; בנין, קונגו, ג'יבוטי, גינאה המשוונית, גבון, אינדונזיה, קזחסטן, קירגיזסטן, ליבריה, סיירה-לאון, האיים סאו טומה ופרינסיפה השוכנים מערבית לאפריקה, סווזילנד וזמביה.

"הרשימה הכרחית"

סגן נשיא הנציבות, אנטוניו טיאני, מוסר בהודעה הרשמית, כי "לאזרחים יש את הזכות לטוס בבטחה באירופה ובכל העולם. לא נסכים שחברות תעופה יטוסו, כשהן לא עומדות בסטנדרטים בינלאומיים של בטיחות. הדבר מסכן את כולנו, ולכן הרשימה הכרחית". יחד עם זאת, טיאני מציין שמטרת הנציבות היא לא רק ליצור רשימת חברות תעופה מסוכנות, אלא גם לסייע למדינות הללו "לבנות יכולת טכנית ואדמיניסטרטיבית, שתבטיח את בטיחות התעופה האזרחית שלהן".

מטוס אחד בלבד

בתוך כך, שלוש חברות תעופה אוקראיניות הוסרו מ"הרשימה השחורה" הקודמת, ולא בהכרח בגלל שיפור, אלא כי איבדו את רישיונות ההפעלה שלהן: אוקראין קרגו איירווייז (Ukraine Cargo Airways), וולאר (Volare) ומוטור סיץ' (Motor Sich). חברה רביעית, אוקראיניאן מדיטרניאן איירליינס (Ukrainian Mediterranean Airlines) הורשתה לחדש את טיסותיה עם מטוס אחד בלבד, "כתוצאה מביקור מוצלח של סוכנות בטיחות התעופה האירופית באוקראינה, על מנת לבדוק את השיפור שהושג".

בהודעה מוזכרת גם התקדמות שנעשתה ברשות התעופה האזרחית של אנגולה, וכך חברת התעופה המקומית TAAG, הורשתה להגדיל את מספר כלי הטיס שהיא מפעילה לפורטוגל. כן מצוין על שיתופי פעולה הדוקים של הנציבות עם חברות תעופה מאלבניה, מצרים, רוסיה, קזחסטן, קירגיזסטן ותימן.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
מגיב 1
כמעט מדי יום נוחתים בישראל מטוסים שלא ראוי שיגיעו לכאן, מצב תחזוקתי ירוד של המטוסים וטייסים שחסרים הכישורים ו/או ההכשרה הנחוצים לטייס מסחרי. מטוסים בעייתים אלה חולפים מעל ראשיהם של מאות אלפי תושבים, שאינם יודעים כי מדובר בפצצות מתקתקות. מגיב 1 צודק בדרישה שלו להידוק הפיקוח של הרשויות על חברות התעופה שפועלות בישראל.
29.11.09
1.
משרד התחבורה
רק כאן בישראל יש ל228 החברות ברישמה השחורה סיכוי ב- 100 % לטוס בתחומנו. לשר התחבורה ולקודמיו וכמובן לרתא (המשת"פ) אין כל עניין בבטיחות אלא ב"תחרות" לא הוגנת עבור הצרכן. אני מפחד מההתעוררות תהיה לאחר אסון חלילה. מטוסי אלעל עוברים ביקורות מחמירות ברומא. מטוס של חברת ישראייר "נעצר" למשך 24 שעות ברוסיה בעקבות בעיה בניירת החברה. שר התחבורה , אני פונה אליך אישית , תעיר את ר.ת.א ושיעלו על כל מטוס שנוחת במדינתנו ותבצעו ביקורת בצורה הדוקה. (לדוגמא הרשות ברומא). אתה יודע הדיוק למה אני מתכוון, במידה ולא תפנה בבקשה לרשות האמורה לפקח על חברות המקבלות אישור להגיע למדינה. שבת שלום. ממני הנושע המודאג!
רונן , יבנה  |  27.11.09