אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": מחיר דירה בשוק הסיטונאי יחל בכ־20 אלף שקל למ"ר צילום: ויו פוינט

בלעדי ל"כלכליסט": מחיר דירה בשוק הסיטונאי יחל בכ־20 אלף שקל למ"ר

לדברי השמאית מטעם המוכרים, "שווי הקרקע למגורים בפרויקט הוא 3 מיליארד שקל, ושווי מחיר קרקע לדירה בשטח ממוצע של כ־150 מ"ר יעמוד על 1-1.5 מיליון שקל"

29.11.2009, 06:59 | שי פאוזנר

המחיר לדירות מגורים במתחם השוק הסיטונאי יחל ב־20 אלף שקל למ"ר, שהם כ־3 מיליון שקל לדירה, כך על פי הערכה שביצעה עבור המוכרים שמאית המקרקעין נחמה בוגין.

"שווי הקרקע הכולל למגורים בפרויקט השוק הסיטונאי מוערך ב־3 מיליארד שקל, ושווי מחיר קרקע לדירה בשטח ממוצע של כ־150 מ"ר יעמוד על מיליון עד 1.5 מיליון שקל, תלוי באופי המגדל או בניין המגורים", אמרה בוגין ל"כלכליסט" בסוף השבוע. "המחיר יעלה ככל שהגימור יהיה יוקרתי יותר והדירות גבוהות יותר", אמרה בוגין. "מחיר זה גבוה במעט ממחירי הדירות במתחם שרונה, שבו מדובר בדירות קטנות יותר". מחירי הדירות במתחם שרונה בדרום הקריה החלו בכ־16 אלף שקל למ"ר.

אל קו הגמר בהליך מכירת חלקו הראשון של מתחם השוק הסיטונאי בתל אביב הגיעו עשר חברות. בחודשי האביב והקיץ נשמעו הערכות כי 16 חברות יתמודדו על המתחם, זאת על רקע הזינוק בפעילות שוק המגורים ברבעון השני של השנה. הירידה במספר המתמודדות מצטרפת לסימנים על שינוי לרעה בענף המגורים בישראל. ההערכה היא כי הפורשים עשו זאת על רקע צפי כי המחירים שבהם הוערכו הקרקעות במתחם ייהפכו בעתיד ללא כדאיים.

בעלי המתחם דיווחו בסוף השבוע כי המשתתפים שנותרו בהליך מתחלקים לשלוש קבוצות. הקבוצה הראשונה כוללת את שיכון ובינוישבשליטת שרי אריסון, חברת יורוקום נדל"ן שבשליטת שאול אלוביץ', חברת קנדה ישראל וחברת אביב. הקבוצה השנייה כוללת את תדהר, שבשליטת גיל גבע ואריה בכר, חבס, מגדלו בריטיש ישראל. הקבוצה השלישית כוללת את משה ויגאל גינדי וחברת גינדי השקעות.

כעת יחלו המוכרים במשא ומתן עם המתמודדות בניסיון למקסם את ההכנסה ממכירת המתחם. לא ברור כיצד ומתי תוכרז הקבוצה הזוכה, אך ההערכות הן כי התהליך יימשך כמה ימים. מדובר כאמור במכירת החלק הראשון - כנראה אחד משניים - של קרקע שהנה מהיקרות בישראל. החלק הראשון כולל שטחי מגורים ומרכז מסחרי והחלק השני - עוד קבוצת מגדלים, קניון, מוסדות לימודים ומוזיאון.

ערב הגשת ההצעות החליט קונצרן אי.די.ביבראשותו של נוחי דנקנר לוותר על ההשתתפות בהליך לאחר שבחן את הכדאיות להשתתף בו במשך כמה חודשים.

בין החברות הנוספות שהוזכרו כמתמודדות פוטנציאליות בהליך והחליטו לוותר היו אפריקה ישראל מגורים, אזורים, האחים עופר, אנגל השקעות, גינדי החזקות, חנן מור, משולם לוינשטיין, חברת נוה וקרדן נדל"ן. גם קבוצות הרכישה החליטו להימנע מלהשתתף בהליך. בשוק מעריכים כי הסיבה היא השפעת מכרז דרום הקריה, שבו כמה קבוצות הפסידו למשפחת גינדי. בין קבוצות הרכישה שצפויות היו להשתתף בהליך המכירה בלטה קבוצה שהובילה חברת "העיר החדשה" של דרור הלוי ורביב צולר ושאליה נרשמו אלפי משתתפים.

מתחם השוק הסיטונאי בתל אביב משתרע על 55 דונם שממוקמים על דרך מנחם בגין, רחוב קרליבך ורחוב החשמונאים. בפרויקט ייבנו ארבעה מגדלים בני 40 קומות, מגדל בן 20 קומות ובניינים בני 12 קומות. בסך הכל ייבנו כ־1,800 דירות. זאת, לצד בית ספר, גני ילדים, פארק, קניון ומוזיאון. 

תגיות

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
יש פה הזדמנות פז
זו הזדמנות של פעם בחיים לצור מפולת, וזה מאוד מעשי תארו לכם שהיזם ישווק 1800 דירות (במחירים מופקעים) ובודדים יקנו, לחץ הריבית שהיזם משלם לבנקים יחייב אותו להוריד מחירים. נניח שהוא יוריד 10% מהמחיר, הדבר יצור פער מחירים בין פרויקט השוק שסיטונאי לפרויקט שרונה. הקונים בפרוקיט שרונה יעדיפו לוותר על דמי הרישום של 50000 ש"ח בכדי לעבור לפרויקט השוק הסיטונאי ( שכן הרווח שם הוא בממוצא 250000 ש"ח וכן הפרויקטים ממש באותו מיקום) זה יגרום למפולת שלג שצחייב את חברת גינדי להוריד מחירים.. למעשה ניתן להמשיך את קן החשיבה הזאת וליצור וד מספר הורדות
רוני  |  29.11.09
29.
מגדלים עלות בנייה יקרה חבל להפריח מחיר שאין לו כיסויי,
בניית מגדל של 40 קומות כולל חניון תת קרקעי בהקף כזה עליות המימון גבוהות לא יתכן מחיר של 20000 ש"ח למטר זו שערוריה לפרסם מחיר שאין לו כיסויי סתם ליצור מצגת שווא,במיוחד שעלות הקרקע גבוה,בת"א הקרקע עד 50% ממחיר דירה ואגרות הטלי פיתוח גבוהים מאוד.
ביקה , תל אביב  |  29.11.09
לכל התגובות