אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אלפן גלטשר": אגס בבקבוק צילום: shutterstock

"אלפן גלטשר": אגס בבקבוק

שנאפס האגסים הופק לראשונה לפני 200 שנה כשיקוי נגד מגיפה. הליקר החדש של ארומטיק אולי לא ירפא מחלות, אבל כוסית קטנה ממנו תצליח לחמם אתכם בלילות הקרים

29.11.2009, 11:29 | שלמה פפירבלט

אגם קונסטאנץ (הידוע גם בשם בודנזי) הוא אחד מהמקומות היפים ביותר במערב אירופה, מקום מפגש של שלוש מדינות: גרמניה, אוסטריה ושוויץ. סמוך לחלק הגרמני של האגם שוכנת עיירת חמד יפהפייה - נוידייטנדורף. לפני כ־200 שנה, בתחילת המאה ה־19, פגעה מגיפה קשה במחוז הפסטורלי. הרוקח של העיירה נחלץ למאבק במחלה באמצעות שיקוי אלכוהולי שהיה מבוסס על עשבים, שורשים ופירות מן האזור.

אגם קונסטאנץ. אזור התעשייה של ייצור ליקרים, צילום: shutterstock אגם קונסטאנץ. אזור התעשייה של ייצור ליקרים | צילום: shutterstock אגם קונסטאנץ. אזור התעשייה של ייצור ליקרים, צילום: shutterstock

כאשר חלפה המגיפה, עם או בלי הסיוע של המשקה, לא הסכימו תושבי המקום לוותר על ה"תרופה" שלהם והפצירו ברוקח להמשיך להכינה, ובכמויות גדולות. במשך השנים התפתחה בעיירות מסביב ובעיר הנמל הציורית לינדאו שעל חוף האגם תעשייה של ייצור ליקרים מסוג זה - בעלי חוזק אלכוהולי מרשים של עד 55% - שנודעו בשם הכללי "שנאפס". אחת מיצרניות השנאפס של נוידייטנדורף, שהחלה כעסק משפחתי קטן והפכה למפעל של ממש בשנת 1867, היא ארומטיק, שקיימת עד היום.

לצורך ייצור המשקאות, יצרני האלכוהול של האזור מקפידים להשתמש רק במרכיבים טבעיים שמציעים להם היערות והמטעים של המחוז.

"אלפן גלטשר". ממולץ ללגום היישר מן המקפיא "אלפן גלטשר". ממולץ ללגום היישר מן המקפיא "אלפן גלטשר". ממולץ ללגום היישר מן המקפיא

פרי פופולרי לעשיית אלכוהול הוא האגס מסוג ויליאמס, בשל כמות הסוכר הרבה שלו והארומה העזה. בעבר היו נפוצים בקבוקי האלכוהול אשר בתוכם נח אגס גדול ונאה, מוקף במשקה כמו עובר ברחם. איך הוכנס האגס הגדול דרך צווארו הצר של הבקבוק? התשובה הנכונה היא שהאיכרים היו משחילים אל הבקבוק את קצה הענף עם האגס בעודו זעיר, וקושרים את הבקבוק לעץ. כך האגס התפתח בתוך הבקבוק.

בימים אלה, אמנם ללא האגס עצמו אבל עם שפע מרשים של טעמי פרי בשל, ארומה עשירה וחוזק אלכוהולי נאה (41%), מגיע אלינו ליקר אגסים חדש מתוצרת ארומטיק הגרמנית, ושמו "אלפן גלטשר" (קרחון אלפיני). כך גם מומלץ ללגום ממנו: היישר מן המקפיא הביתי, בכוסיות קפואות, כאשר המשקה עושה את עבודת החימום הנדרשת בתוך כל הקור הזה. נהדר ככוסית אחרונה לפני השינה, בעיקר בחורף. מחיר מומלץ: 169 שקל (יבוא: כספי משקאות חריפים).

קוקטייל פינלנדי

בחודש דצמבר תיערך ההתמודדות המוקדמת בתחרות הברמנים של וודקה פינלנדיה. זו השנה ה־12 שבה מאות ברמנים יתחרו על מקום בגמר הארצי שייערך בתחילת ינואר. המנצח ייצג את ישראל בתחרות העולמית של פינלנדיה בפינלנד. המועמדים יתבקשו להכין קוקטייל מקורי על בסיס וודקה (פינלנדיה, כמובן). צוות שופטים המורכב מאנשי תעשיית האלכוהול, אנשי תקשורת וזוכי התחרויות הקודמות ידרג את ביצועיהם.

לפרטים נוספים והרשמה לתחרות: info@akkerman.co.il

תגיות