אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צ'ק פוינט משיבה מלחמה למייסדי סופוור: הגישה תביעה בסך 4.2 מיליון דולר צילום: עמית שעל

צ'ק פוינט משיבה מלחמה למייסדי סופוור: הגישה תביעה בסך 4.2 מיליון דולר

המייסדים של החברה שבשליטת צ'ק פוינט מנהלים כנגדה מאבק משפטי ותובעים ממנה 23 מיליון שקל בטענה לגרימת נזקים

01.12.2009, 11:45 | מארק שון
חברת צ'ק פוינט החליטה להשיב מלחמה נגד שני מייסדי סופוור, איתי בוגנר ועדי רופין. החברה הגישה היום (ג') לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה בגובה 4.2 מיליון דולר בטענה לחוסר תום לב בזכויות ההצבעה שלהם.

רופין ובוגנר הם מייסדי החברה העוסקת באבטחת מידע שהחזיקו בעבר כ-45% מניות כל אחד, ובשנת 2004 הפכו להיות בעלי המיעוט שמחזיקים כל אחד בכ-12.3% והשליטה נמצאת בידיה של צ'ק פוינט. מייסדי סופוור מנהלים הליך משפטי נגד צ'ק פוינט, במסגרתו הם מבקשים לאשר הגשת תביעה נגזרת (תביעה של בעל מניות מיעוט בשם החברה) נגד צ'ק פוינט, בעלת השליטה בסופוור, בגובה 23 מיליון שקל, בטענה לגרימת נזקים לחברה בכך שהיא אינה מעבירה לה כספים עקב שימוש בטכנולוגיה שלה.

השניים טוענים למעשה שצ'ק פוינט גרמה לנזק לבעלי המיעוט בכך שהשתמשה בכוחה כבעלת שליטה כדי לאלץ את החברה להפחית את גובה התמלוגים שצ'ק פוינט משלמת לה.

כעת טוענת צ'ק פוינט בתביעה החדשה כי השניים ניצלו את זכויות הווטו שלהם לרעה תוך כדי שהם גורמים לצ'ק פוינט נזקים בגובה של 4.2 מיליון דולר. מטרתם של היזמים בהתנהגותם היא להכריח את צ'ק פוינט לרכוש את מניותיהם במחיר מופרז ולשם כך מוכנים להכשיל את החברה, להוביל לפירוקה ולטרפד כל החלטה בחברה, נכתב בתביעה.

בתביעה נטען עוד, כי השניים מציגים עצמם כ"מקופחים" על ידי צ'ק פוינט, אולם התמונה היא הפוכה לחלוטין, "מדובר בבעלי מניות מיעוט אשר לא השקיעו מכספם אגורה, תרומתם לחברה בתקופה בה עבדו בה וקיבלו ממנה משכורת היתה אפסית, ואשר מטרפדים כל פעולה לטובת החברה, ולמעשה מובילים אותה לאבדון".

את צ'ק פוינט מייצגים עורכי הדין יואב רזין, פנינה ברודר – מנור ושי דיל ממשרד נשיץ ברנדס.

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
רגע, בואו ננסה להבין, האם גם המייסדים וגם צ'קפויינט רוצים בהצלחת סופהוור?
כי מבחינה משפטית הם טוענים שהם רוצים שהחברה תצליח, אבל מה שקורה בפועל זה שצ'קפויינט משווקת את מוצרי סופהוור תחת המותג של צ'קפויינט. זה לא ממש עוזר לסופהוור. מה גם שרוב עובדי סופהוור הם כיום עובדי צ'קפויינט (או שעברו מסופהוור לצ'קפויינט. מה שאומר שצ'קפויינט מעוונינת למחוק את סופהוור ולמזג את הטכנולוגיה שלה בצ'קפויינט. לא שחס וחלילה זה מעשה לא טוב, אבל עם כול הכבוד מגיע למייסדים איזה שהוא תגמול הוגן. לדעתי זה מקרה קלאסי לבוררות, בו שני הצדדים ינסו ללכת צעד אחד קדימה ובכך לסיים את הפרשה שמלכלכת אותם ואת המותג שלהם. אין ספק שצ'קפויינט צריכה לשפות את המייסדים בסכום מסויים, בהתחשב בעובדה שהמוצר של סופהוור הוא הצלחה בכול העולם והוא עוד פוטנציאלית יכול להניב רווחים, שווה לצ'קפויינט לסגור את הפרשה ולהמשיך לרוץ קדימה ולהתרכז בתחום שהם טובים בו, במקום להתגושש על גבי דפי העיתון.
במבינו המקורי (מIOL)  |  01.12.09