אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה מתבשל: בודקים את השוק צילום: גיא אסיאג

מה מתבשל: בודקים את השוק

אנשי מחניודה הירושלמית מחפשים מקום לפתיחת סניף בתל אביב, ניר צוק חונך פטיסרי חדשה ביפו, ומסעדת תאודור מרמת ישי מגיעה לעיר הגדולה

02.12.2009, 11:17 | גלי וולוצקי

חבורת מחניודה הירושלמית מתפשטת. החבורה מונה את השפים יוסי אלעד, לשעבר הבעלים של ביסטרו שק־קמח במבשרת ציון ובעבר מבעלי מסעדת סרגו ושף במסעדות אוקיינוס וקקאו; אסף גרניט, שעמד בראש מסעדת אדום הירושלמית של האחים ריזי; ואורי נבון, לשעבר האופה של מסעדת רפאל ובוגר מסעדת לה אנטרקוט הלונדונית, שזכתה בכוכב מישלן, והשף במסעדת לבן של האחים ריזי.

מחניודה. הבעלים קיבלו תיאבון ועובדים על התרחבות, צילום: גיא אסיאג מחניודה. הבעלים קיבלו תיאבון ועובדים על התרחבות | צילום: גיא אסיאג מחניודה. הבעלים קיבלו תיאבון ועובדים על התרחבות, צילום: גיא אסיאג

השלישייה החלה בסיור אתרים למציאת מיקום שיאכלס את הסניף התל־אביבי של מחניודה. המסעדה, שנפתחה לפני כחמישה חודשים בלבד, הפכה חיש מהר לחביבת הקהל, וההצלחה, כדרכה, מביאה עמה תוכניות התרחבות. הקבוצה מסרבת לחשוף פרטים בשלב זה, אך גורמים מקורבים מספרים כי בין השאר נבדק המבנה של מסעדת הרוטיסרי מרקט ברחוב אחוזת בית בתל אביב, שנסגרה לאחרונה.

נפוליאון חוזר ליפו. השף ניר צוק והקונדיטור לירן גרודה מרחיבים את שיתוף הפעולה ביניהם. אחרי שגרודה רקח עבור צוק תפריט קינוחים חדש למסעדת קורדליה, לביסטרו נועה ולבר ג'אפה, יפתחו השניים בשבוע הבא את נפוליאון, פטיסרי חדשה ביפו העתיקה, שאותה הם מגדירים כ"גלריה לעוגות". במקום יימכרו מגוון מוצרים מתוצרת בית, ובהם עוגות, לחמים, סוכריות בעבודת יד, מרשמלו בעבודת יד וגם כמה מוצרים מלוחים, כמו קישים, מאפים וסלטים. נפוליאון תכלול גם כמה מקומות ישיבה, לטובת מי שיהיו מעוניינים לאכול במקום. פרטים: כיכר קדומים 15 יפו.

ספרים ובשרים. מסעדת צ'יינה לי, הסינית הוותיקה הסמוכה למגדל שלום מאיר בתל אביב, נסגרה אחרי יותר מ־20 שנות פעילות. במקומה תיפתח בתחילת ינואר מסעדת תאודור, שלוחה של מסעדת־האם המצליחה מרמת ישי. המסעדה החדשה תעוצב בסגנון ביסטרו עירוני, ובמרכזה יוצב בר גדול ובו ספרייה גדולה שתכיל מאות ספרים לעיון, להנאת הסועדים. התפריט יתבסס על סגנון הביסטרו הקז'ואלי עם נגיעות אסייתיות, ויציע מבחר רחב במיוחד של ארוחות בוקר, סלטים, מנות בשריות, פירות ים ועוד. פרטים: מונטיפיורי 7 תל אביב.

אירועים בתל אביב. שני חללי אירועים מסקרנים נפתחו לאחרונה בתל אביב. אבי נעמן, הבעלים של מסעדת עדנה המיתולוגית ברמת השרון, פתח את הילדה. המקום עוצב בסגנון וינטג' מהודר, והתפריט מבוסס על בשרים מן הגריל, פסטות וסלטים. פרטים: שונצינו 11 תל אביב. טל': 052-7724883.

השף פרנק אזולאי פתח את קנסטל - חלל אירועים המגיש מטבח גורמה כשר, וכולל גם מטבח הדגמה מצויד היטב לעריכת סדנאות ואירועי אוכל. פרטים: השרון 10 תל אביב. טל': 074-7707777.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות