אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא לעולם חוסן

לא לעולם חוסן

למרות הגידול במתאם בין השווקים בעולם חשוב לשמור על הפיזור הגיאוגרפי של ההשקעות. וגם, איפה כדאי להשקיע בעולם - תיק ההשקעות המומלץ

02.12.2009, 11:14 | דן הלמן

אני נמנה עם החסידים ההדוקים של פיזור תיק ההשקעות מעבר לים. בשיא המשבר פנו אלי לא מעט אנשים בטענה כי "מה עוזר לנו הפיזור? כשיורד גשם, כולם נרטבים".

ובכן, אמרות לחוד ומציאות לחוד. אמנם, המתאם בין שווקי העולם הולך וגדל ככל שחולפות להן השנים אבל, גם המשבר הנוכחי הדגים כי העוצמה שונה בין השווקים. כלומר, לא כל השווקים נופלים באותן השיעורים וגם לא כולם מתאוששים באותו האופן, כפי שניתן לראות בטבלה המצורפת. לפיכך, פיזור השקעות עולמי מסייע לייצוב התיק בכללותו.

מה עשו המדדים בעולם

מה עשו המדדים בעולם
מדד/תאריך
1.1.08 - 31.12.08

1.1.09 - 30.10.09

ת"א 100
51.1% -

69.7%

S&P500
38.5% -
14.7%
אירופה (DJ600)

45.6% -

19.4%
רוסיה
68.7% -
200.6%
ברזיל

41.2% -

163.9%
סין
65.4% -
64.5%
קנדה

35.0% -

21.4%
אוסטרליה
32.8% -
17.0%

אין ספק כי בתור אזרחי ישראל החלק הארי של תיק החסכונות שלנו צריך להיות מוטה ישראל. קל וחומר כשמצבה הכלכלי של ישראל טוב יחסית למרבית מדינות העולם.

לדאבוני נוכחתי לדעת, כי בישראל אין התייחסות מספקת לאופן פיזור ההשקעות בחו"ל והציבור עצמו גם כאשר הוא מפזר את נכסיו בחו"ל לא באמת מבצע פיזור השקעות גיאוגרפי אלא רוכש נקודתית קרן נאמנות או תעודת סל (אחת או שתיים) ובכך ממצה את תיק השקעות חו"ל. לדעתי, הסיבה נעוצה בהיעדר מידע כיצד יש לפזר את תיק ההשקעות ופחות ממודעות לחשיבות ההשקעה בחו"ל.

אי לכך, אפרסם אחת לחודש חלוקת נכסים לשווקים בחו"ל. על מנת שיהיה מכנה משותף אחיד וטרמינולוגיה אחידה אציין כי נקודת הייחוס להרכב התיק הינה מדד ה-World MSCI.

מדד MSCI העולמי

מדד MSCI World
אזור
משקל במדד
אירופה
28%
ארה"ב
41.5%
שווקים מתעוררים
12.6%
קנדה
4.1%
פסיפיק
5%
יפן
8.3%
Frotier Markets
0.5%

להערכתי, בטווח הקצר השווקים בעולם ימשיכו לקבל תנופה מהריבית האפסית בשל היעדר אלטרנטיבה והמשך החלשות הדולר בעולם. מנגד, יעיבו החששות לגבי צמיחת הכלכלה, ועליית שנאת הסיכון שגרם המשבר של דובאי הדבר יביא את המשקיעים להיות זהירים בטווח הקצר במיוחד בשווקים המתעוררים.

קיים צפי כי המשקיעים בשווקים המתעוררים יבחרו לנצל את רמות המחירים הנוכחיות והתשואות היפות מתחילת השנה למטרת מימוש רווחים לקראת סופה. בארה"ב ובעולם המערבי מקווים כי עונת הקניות לקראת חג המולד תסייע לאושש את הכלכלה והשווקים עשויים להגיב בחריפות אם יתקבלו נתוני מכירות חלשים מהצפוי.

תיק ההשקעות המומלץ בחו"ל

משקל חסר

ארה"ב - שילוב של שיעור אבטלה מעל 10% ושוק נדל"ן שמתקשה להתאושש, מורידים מהאטרקטיביות של ארה"ב. כמו כן, הפסקת תמריצי הממשלה יכולה להביא למכה נוספת שתעכב התאוששות.

אירופה - האבטלה לא צפויה להיבלם לפני סוף 2010 או תחילת 2011, כך שהלך הרוח של משקי הבית יישאר מדוכדך ויקשה על התאוששות הכלכלה.

יפן - יפן תהנה מההתרחבות המהירה בשאר חלקי אסיה, אך ללא התחדשות הביקושים המקומיים, האבטלה תיוותר ברמות הגבוהות ותהליך ירידת המחירים במדינה יתרחש לאורך זמן רב. בנוסף, יפן כיצואנית, תמשיך לסבול מהתחזקות היין.

משקל יתר

פסיפיק - המדינות אוסטרליה,ניו זילנד, הונג קונג וסינגפור - דגש על אוסטרליה שבה המערכת הפיננסית איתנה ותמשיך ליהנות מביקושים מסין בתחום הסחורות.

FRONTIER MARKETS - דגש על וייטנאם - המדינה חווה צמיחה מואצת בשנים האחרונות ואנליסטים צופים צמיחה של כ-7% בשנת 2010. בנוסף, המדינה זוכה להתעניינות מתמשכת וקבלת תמיכה ממדינות המערב.

קנדה - המערכת הפיננסית המקומית חזקה וצפויה להמשיך ליהנות מהביקוש העולמי לסחורות (בהיותה יצואנית של נפט וזהב).

שווקים מתעוררים - כלכלת סין נתמכת על ידי אשראי בנקאי זמין וחבילת תמריצים בגובה 4 טריליון יואן, או 585 מיליארד דולר. כתוצאה, הכלכלה צומחת בצורה חזקה משמעותית ממדינות גדולות אחרות. ברזיל תמשיך ליהנות מהביקוש העולמי לסחורות ומביקוש מקומי חזק שצפוי להתרחב בתחום התשתיות על רקע אירוח המונדיאל והאולימפיאדה.

תגיות