אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: לקט מיוחד לחג ההודיה צילום: בלומברג

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: לקט מיוחד לחג ההודיה

ה-CrunchPad קורס, גוגל מחדשת, MTV מעתיקה וסמסונג משיקה מערכת הפעלה חדשה; ואף מילה על אפל או מיקרוסופט

04.12.2009, 10:30 | רוני שני

מאחר שהאמריקנים עסוקים בהודיה לאל בתיווך טונות של תרנגולי הודו, האינטרנט שקט השבוע והרשת התרוקנה מחדשות. לרגל המאורע הנדיר, החלטנו גם אנחנו לחסוך במילים ולהציע מדור מקוצר, שכל כולו אנקדוטות שנבחרו בפינצטה.

ה-CrunchPad, מחשב הטאבלט המובטח של מייקל ארינגטון מ-TechCrunch, נפל חלל לסכסוך עיסקי ומשפטי ולא יושק לעולם. ארינגטון מגולל את סיפור המעשה ברגשנות אופיינית, סטיב ג'ובס המזוייף סרקסטי כהרגלו ודווקא ה-ValleyWag מביע צער על הגניזה.

גוגל עובדת על ממשק חדש, ושום גיק שמכבד את עצמו לא יכול להרשות לעצמו להישאר מאחור. אם תרצו שגם חייכם ישתנו, עקבו אחר ההוראות ב-Blogoscoped וחוונית החיפוש שלכם לא תחזור להיות כשהיתה.

אתר MTV ישראל העתיק מיקסטייפ של הבלוגר אורי זר אביב, שבתורו השתמש ללא רשות במוזיקה של האמן סול וויליאמס. יובל דרור תוהה האם מדובר בהעתקה או הפרת זכויות יוצרים, ואם כן - מי אחראי לה? זר אביב, בתגובות, מתרעם בעיקר על השמטת הקרדיט מצד האתר. ואולי התשובה הרבה פחות חשובה ממה שעורכי הדין היו רוצים שהיא תהיה. מחקר על יצירתיות, שנערך באוניברסיטת בריטיש קולומביה, ופורסם לאחרונה קובע כי נורמות של העתקה מועילות לחברה.

ומן הצד השני, בניו יורק טיימס משתמשים בסיפורה של MySQL כדי להבהיר מדוע חשיבותן של חברות קוד פתוח עולה בהרבה על שווין הכלכלי.

ב-GigaOm מסבירים מדוע Bada, מערכת ההפעלה הסלולרית של סמסונג, אינה רעיון כל כך רע; לא למשתמשים, לא למפתחים ולא לחברה עצמה. אום מאליק עצמו שוחח עם בכיר בנוקיה, שחושף נתונים על שירות Ovi של החברה, מפרט מעט מהתוכניות לבצע לו לוקליזציה ומודה שארה"ב אינה השוק החשוב ביותר בעיני היצרנית הפינית.

להרמן ואן רומפוי, נשיאו הטרי של האיחוד האירופי, יש בלוג פעיל למדי. אם זה היה ההבדל היחיד בין אירופה לישראל - דיינו.

הבלוג סטיב ספולדינג ממליץ לגורואי המדיה החברתית למיניהם ללמוד את לקח ההיסטוריה, ולהתארגן על עצמם בטרם יכחדו כמו הוובמסטרים הנערצים של תחילת שנות ה-90.

ה-Global Language Monitor, מעין ארגון ששם לו למטרה לתעד את השינויים המתרחשים בשפות - בעיקר אנגלית, אבל לא רק - הכריז כי מילת השנה היא טוויטר. המונח המוביל הוא "מלך הפופ", אבל מייקל ג'קסון עצמו דורג במקום השני, אחרי אובמה (שבתורו, מזנב בטוויטר וסוגר מעגל). ואפרופו שפות, עיתונאית ממגזין Salon חשה צורך לאוורר את התיעוב שהיא חשה כלפי סמיילים בכלל ואמוטיקונים בפרט.

ב-Slate מתגעגעים ל-Contact Sheets של עידן הפילם, וחשים ששום תיקיה עמוסת Thumbnails לא תשווה לעיון בהם. את הנוסטלגיה משלימה גלריית צילומים מעניינת.

עיתונאי הניו יורק טיימס דיוויד קאר כותב על שקיעתה של העיתונות והמו"לות כפי שהכיר אותה, ומשתדל לקנח בנימה אופטימית.

ניק קאר מגלה שאנשי חברת "ווסטרן יוניון" חשבו על מיחשוב ענן עוד ב-1965.

מגוון שיטות מדידה מקובלות בעולם. ב-Wired מציעים אחת חדשה - הגיקית.

תגיות