אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": מפעל תפרון בצפון בסכנת סגירה צילום: גלעד קוולרצ'יק

בלעדי ל"כלכליסט": מפעל תפרון בצפון בסכנת סגירה

המפעל שמעסיק כ-1,000 עובדים בצפון, נקלע לחובות של 35 מיליון דולר לבנקים. בעלי המניות העיקריים בתפרון הם ישי דוידי ומאיר שמיר

03.12.2009, 10:42 | גולן חזני

המפעל של חברת תפרון בצפון, שמייצר הלבשה תחתונה ובגדי ספורט, בסכנת סגירה. ל"כלכליסט" נודע כי שלושת הבנקים המממנים של המפעל - לאומי, דיסקונט והפועלים - מאיימים לסגור את קווי האשראי שלו בעקבות חוב של 35 מיליון דולר. בעקבות חשיפת "כלכליסט" השעתה הבורסה הבוקר (ה') את המסחר במניית החברה.

החברה מנהלת משא ומתן עם הבנקים בניסיון להציג תוכנית הבראה שתאפשר לבנקים להמשיך להעמיד לה אשראי. ל"כלכליסט" נודע כי הבנקים המממנים לא הסכימו לקבל את התוכנית העסקית הראשונית שהציגה החברה שלפיה היא תמשיך להפסיד עשרות מיליוני שקלים בשנה.

זעזוע נוסף ביצרנית ההלבשה בתוך שנה שני מנכ"לים מתפטרים מתפרון עדי ליבנה, שהחליף בספטמבר 2008 את יוסי שירן שהתפטר, הודיע לאחרונה על עזיבתו נעמה סיקולר, תגובה אחתלכתבה המלאה

"אם לא יימצא רוכש לחברה הזו, היא תיסגר", אמר אתמול ל"כלכליסט" גורם בנקאי בכיר המעורב במשא ומתן. תפרון מעסיקה כאלף עובדים במפעל בגוש שגב, ומייצאת בהיקף של כ־100 מיליון דולר בשנה.

50% מהחוב של תפרון הוא לבנק לאומי, ואילו דיסקונט והפועלים מחזיקים בכ־25% מהחוב כל אחד.

בתשעת החודשים הראשונים של 2009 רשמה החברה הפסד של 48 מיליון שקל, לאחר שאת 2008 סיימה בהפסד של 68 מיליון שקל. הכנסות תפרון בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה עמדו על 350 מיליון שקל. לחברה הון עצמי של 192 מיליון שקל, נכון לסוף ספטמבר.

את הירידה בהכנסות הסבירה החברה בכך שחברת נייקי כמעט והפסיקה לחלוטין את הזמנותיה מהחברה לקווי מוצרי ה־Cut&Sew וה־Seamless. כמו כן חלה ירידה בהזמנות של ויקטוריה סיקרט מהחברה לאחר שהעבירה פרויקט להודו.

החברה דיווחה שלשום על כוונתה לצאת בהנפקת זכויות כדי לגייס כסף. בעלי המניות העיקריים בחברה הם קרן פימי בניהולו של ישי דוידי ומבטח שמיר שבשליטת מאיר שמיר. לפי הערכות יסכימו השניים להשתתף בהנפקת הזכויות ולהזרים הון לחברה. עם זאת, ספק אם הזרמה כזו תספיק.

מנכ"ל החברה עדי ליבנה התפטר לפני כשבועיים. יו"ר החברה הוא יעקב גלברד.

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
ישראל חוזרת על השגיאות של ארה"ב
ארה"ב הוציאה את יכולות היצור שלה לחו"ל וגרמה לאבטלה נוראית ואובדן כושר התחרות שלה. בישראל כמו בארה"ב זלזלו בעובדי היצור והמקצוע מספר 1 הנינו עורכי דין ואחר "מומחים" ביוקרטים כמו רואי חשבון ומומחי פיננסים של עסקי אויר. בישראל כמו בארה"ב הפער בין "הצוארון הלבן" לעובדי היצור ולעובדים בעסקים הזעירים גבוה מידי. זה התנקם בהם וזה מתנקם בנו. אנו זקוקים לחזור לרוח החלוציות של קום המדינה. מדינה החפצה חיים ומשטר דמוקרטי החפץ להתקיים חייבים לדאוג לתעסוקה הולמת ולרמת חיים סבירה לכולם!
ראובן גרפיט  |  03.12.09
13.
לאן נעלמה ההסתדרות .
ההסתדרות דואגת רק לעובדי חברת חשמל , הנמלים וכו' . גם אמריקה הקפיטליסטית מגינה על הכלכלה ועל העובדים . אסור , אסור , אסור לתת למפעל להסגר . מה קרה לכל הקרנות , תרומות ימי חופשה וכו' שהאוצר וההסתדרות התגאו בהם לפני שנה . הפערים בחברה הולכים וגדלים . הבורסה חוגגת . הממשלה מעלה מחירים : חשמל, מים , ארנונות , מע"מ וכו' וכו' . כולם אדישים למצוקות האמיתיות של השכבות החלשות . לסדום היינו כעמורה דמינו . העיקר ששלוש שנים בשרות בקבע , ו - 5 שנים חופשה ללא תשלום , מסדרים פנסיה לכל החיים מגיל 40 . יופי מושחתים !!!!!
כלכלן בכיר , ת"א  |  03.12.09
לכל התגובות