אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיזוג גזית–גורניצקי: העסקה המסתמנת - 20% תמורת מוזי ורטהיים צילום: אוראל כהן

מיזוג גזית–גורניצקי: העסקה המסתמנת - 20% תמורת מוזי ורטהיים

מי זוכר שהיתה פרישה? המגעים בין רון גזית לפיני רובין על המיזוג מאיצים. לכלכליסט נודע שלגזית הוצעה שותפות בכירה בגורניצקי אם יביא את לקוחותיו הגדולים, בהם קוקה־קולה וקשת שבשליטת ורטהיים, חתנו לשעבר

03.12.2009, 09:20 | מארק שון

רון גזית מתרגם את הזעזוע מעזיבת שבעת השותפים הצעירים למוטיבציה לקדם את מיזוג משרדו עם משרד גורניצקי. המשא ומתן בין מה שנותר ממשרד גזית רוטנברג לבין משרד גורניצקי מתחמם, וגורמים אופטימיים המקורבים לנושא מעריכים כי החתימה בין הצדדים תהיה כבר בתחילת השבוע הבא.

ל"כלכליסט" נודע שעל פי העסקה הנרקמת בין הצדדים גזית יקבל קרוב ל־20% מרווחי גורניצקי אם יצליח להוכיח שלקוחותיו הוותיקים ממשיכים איתו. בתנאי זה מתכוונים אנשי גורניצקי - ובראשם השותף הבכיר פיני רובין - ללקוחות הרצים עם גזית עשרות שנים, בהם קוקה־קולה, קשת ונביעות.

מתווה זה הופך את מוזי ורטהיים, חתנו לשעבר של גזית, לאיש המפתח של העסקה. ורטהיים הוא בעל השליטה בקשת ובחברה המרכזית למשקאות קלים (קוקה־קולה ונביעות). החלטתו של איש העסקים אם להמשיך את דרכו עם גזית תכריע את הכף ככל הנראה בעסקת המיזוג עם גורניצקי.

רון גזית, צילום: אוראל כהן רון גזית | צילום: אוראל כהן רון גזית, צילום: אוראל כהן

עיקר אחוזי הרווחים בגורניצקי כיום מתחלקים בין ארבעת השותפים הבכירים: פיני רובין, שמחזיק חלק נכבד מהאחוזים, השותף המנהל מוריאל מטלון, אריאל זליכוב וצבי אפרת. כניסתו של גזית תיצור בעיה בתוך חלוקת הרווחים בקרב ארבעת עורכי הדין המובילים. הפתרון יכול להיות ויתור של כל שותף בכיר על חלקו או צמצום משמעותי של חלקו של אחד מהשותפים.

הגמול על נאמנות: הרעה במעמד

בחזית המגעים מול אנשי גורניצקי ניצב אמנם גזית, אך לידו נמצאים שותפו לעסק בני רוטנברג, שני שותפים זוטרים יותר, שירין הרצוג ואמיר וונג, וארבעה עורכי דין שנשארו בשלב זה במשרד. אם המהלך יושלם, רוטנברג יצטרף כשותף במשרד הממוזג. עם זאת, חלקו בשותפות יהיה קטן משמעותי מזה של גזית, שנחשב לדמות המובילה וזו שתבטיח את מעבר הלקוחות, אם יעברו.

בנוגע לשני השותפים הזוטרים יותר - הרי שמעמדם יורע משמעותית והם לא יהיו ראשי מחלקות. וונג והרצוג ייטמעו בתוך מערכת גדולה באופן ניכר כשותפים זוטרים. לאחר שהיו מובילים במשרד של כ־30 עורכי דין, הם יצטרפו לפירמת ענק שגודלה פי שלושה (כ־90 עורכי דין) ומספר השותפים בה כרגע עומד על כ־27. למרות הפגיעה במעמד, רווחי פירמה בסדר הגודל של גורניצקי הם גדולים משמעותית מרווחי משרד גזית. מכאן ייתכן כי הפגיעה הכספית תהיה קטנה בסופו של יום.

הלקוחות שומרים על איפול הלקוחות של משרד עורכי הדין, עליהם נמנים מיקרוסופט, שופרסל ופרטנר, נמנעים מלחשוף האם ימשיכו בהתקשרות עמו איתי הר אורלכתבה המלאה

בין גזית לאנשי גורניצקי יש הסכם לא לחשוף את פרטי המשא ומתן בשלב זה. השותף המנהל מטלון ציין כי "יש לנו הערכה רבה לעורכי הדין רון גזית ובני רוטנברג, עורכי דין עם לקוחות מצוינים". מאחורי הקלעים מתנהל ביממה האחרונה מרתון פגישות אינטנסיבי כדי לסגור את הקצוות לקראת המיזוג האפשרי. למרות ההערכות האופטימיות, נראה שטקס החתימה ייאלץ להמתין למטלון, הנמצא בחו"ל עד יום שישי אך מעודכן כל הזמן במהלכים.

נסיעתו איננה האתגר היחיד העומד בפני המיזוג. ברקע מרחפות גם כוונותיו העתידיות של גזית בפוליטיקה של עריכת דין. גזית הוא ממלא מקומו של ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד יורי גיא־רון, וישנה אפשרות סבירה שהוא ירצה להתמודד על התפקיד. מינוי אפשרי מסוג זה יאלץ את גזית להשקיע את מלוא מרצו בתפקיד הפוליטי. במקרה זה תקטן מאוד היכולת שלו להשקיע במשרד ותוריד את ערכו עבור גורניצקי.

מכשול העבר: השם

גזית וגורניצקי כבר דנו בתחילת השנה באפשרות של מיזוג, ולכן היו פחות קשיים במשא ומתן המחודש, טוענים גורמים המקורבים לנושא. עו"ד אפרת, השותף בגורניצקי, היה הסיבה להתחלת המגעים מלכתחילה. בינו לבין גזית נוצרה ידידות במהלך ישיבות דירקטוריון של בנק מזרחי טפחות, שם גזית ייצג את קבוצת ורטהיים ואפרת ייצג את האחים עופר. מה שמנע את השלמת המיזוג לפני שנה היה מחלוקת בנוגע לשם הפירמה ולמקומו של גזית בשם. על פי עו"ד בכיר המקורב לצדדים, הפעם הנושא הזה אינו מהווה מכשול.

מוזי ורטהיים , צילום: צביקה טישלר מוזי ורטהיים | צילום: צביקה טישלר מוזי ורטהיים , צילום: צביקה טישלר

בניגוד לסברה, המגעים בין גזית לגורניצקי מעולם לא הופסקו. כפי שפורסם ב"כלכליסט", השלבים האחרונים של המשא ומתן נעשו מאחורי גבם של השותפים בגזית. נראה כי היתה זו הסיבה המרכזית לפרישתם השבוע של שבעה שותפים ו־18 עורכי דין ממשרד גזית ורוטנברג. השותפים הפורשים - לאחר שגילו שהמשא ומתן מתקיים - הבהירו שאין להם עניין למצוא את עצמם נבלעים בתוך משרד ענק. התשובה היחידה של גזית ורוטנברג לשותפיו היתה: "הבנו, שמענו". על פי מקורות המקורבים לשותפים הפורשים, היה ברור שמהלך המיזוג ייצא לפועל בשלב זה או אחר, והם רצו להקדים תרופה למכה.

הרצוג לא התחברה

ובינתיים בצד של השותפים הפורשים נעשה ניסיון לגייס את מיטב הלקוחות שלהם ממשרד גזית. הפורשים אינם פוסלים אפשרות שחלק מהלקוחות יחלקו בין הפורשים לבין גזית את הפעילות שלהם. שישה מבין השותפים שפרשו, מלבד עו"ד יואב כספי, גדלו והתפתחו

במסגרת המשרד של גזית, ולהם זאת ההזדמנות הראשונה להוכיח לשוק "כמה הם שווים" בלי השם של גזית. מדובר באמיר עמר, יעקב כהן ורמי זלקו בתחום הנדל"ן, ירון רייטר בתחום התובענות הייצוגיות, רם ז'אן בתיקי ליטיגציה מורכבים, אייל שגיא בקניין רוחני והגבלים עסקיים, ויעקב כהן בתחום התכנון והבנייה, דיני מקרקעין ופריסת תשתיות.

יואב כספי הגיע למשרד לפני כשנתיים ממשרד יגאל ארנון במטרה להקים מחלקה מסחרית שתתמקד במיזוגים ובשוק ההון. סיפורו של כספי מבליט את חלקה של אחת משני השותפים שנשארו עם גזית - שירין הרצוג. הרצוג הובאה גם היא לפני כשנתיים לצורך הקמת המחלקה עם כספי. מקורות המקורבים לפורשים הסבירו את אי־צירופה של הרצוג לפרישה בכך ש"הם פחות התחברו אליה חברתית, כל הפורשים הם קבוצה מגובשת, חבורה הומוגנית מאוד, ועם שירין לא היה קליק".

מעו"ד גזית נמסר בתגובה: "כל לקוחות העוגן של משרד רון גזית רוטנברג ושות' שעובדים עם המשרד במשך שנים רבות הבטיחו את הישארותם במסגרת המשרד. המשרד נערך וימשיך לתת ללקוחותיו שרות איכותי כפי שהורגלו".  

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות