אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": שרי אריסון מציעה 20% משיכון ובינוי נדל"ן צילום: אוראל כהן

בלעדי ל"כלכליסט": שרי אריסון מציעה 20% משיכון ובינוי נדל"ן

חברת הנדל"ן תנסה לגייס כ־450 מיליון שקל לפי שווי של 2.5 מיליארד שקל לשיכון עובדים. בין המתעניינים - מגדל וכלל ביטוח

06.12.2009, 06:59 | גולן חזני

שיכון ובינוייוצאת בהנפקה פרטית של עד 20% ממניות החברה־הבת שיכון ובינוי נדל"ן (לשעבר שיכון עובדים). ל"כלכליסט" נודע כי החברה, שבשליטת שרי אריסון ושמנוהלת על ידי עופר קוטלר, קבעה פגישות עם חמישה גופים גדולים בשוק המוסדי במהלך השבוע כדי לקיים משא ומתן על ההשקעה בחברה.

לפי הערכות, הגיוס אמור להתבצע לפי שווי של 2.4-2.6 מיליארד שקל לשיכון ובינוי נדל"ן - כך שהחברה עתידה לגייס 400-500 מיליון שקל.

חברות הביטוח הגדולות, מגדלו כלל, הן שתיים מהגופים שהביעו עניין בהנפקה. אולם לפי הערכות יצורף גוף אחד בלבד שירכוש את האחזקה המוצעת, ובשלב מאוחר יותר תצא החברה להנפקה.

ביולי 2007 ניסתה אריסון להנפיק את שיכון עובדים לפי שווי של 2.5 מיליארד שקל, אולם ההנפקה נכשלה. בנובמבר 2007 ניסתה בשנית אריסון להנפיק את שיכון עובדים לפי שווי של 2 מיליארד שקל בגיוס של 400 מיליון שקל, אבל הביקושים שהזרימו המוסדיים היו נמוכים מדי וההנפקה נכשלה. שווייה של שיכון ובינוי בבורסה היה אז 3.8 מיליארד שקל. באותה תקופה העריכה חברת השיערוכים גיזה אבן זינגר את שווייה של שיכון עובדים ב־3.1 מיליארד שקל.

שיכון ובינוי נדל"ן מנוהלת זה שנה על ידי תמיר דגן, שמונה על ידי קוטלר. ההצעות שקיבלה החברה לכניסה לשותפות מגופים מוסדיים התקבלו בחיוב כחלק מניסיון להגביר את הפעילות בישראל הן בתחום היזמות והן בתחום הנדל"ן המניב.

הרווח של שיכון ובינוי נדל"ן בתשעה החודשים הראשונים של 2009 עמד על 90 מיליון שקל. לשם השוואה, אפריקה מגורים רשמה רווח של 20.2 מיליון שקל בלבד באותה התקופה.

החברה מחזיקה בקרקעות שלהן פוטנציאל בנייה של 15 אלף יח"ד; צבר הקרקעות מצוי בעיקר בין חדרה לגדרה. בתחום הנדל"ן המניב בונה החברה את קניון עיר ימים בנתניה ואת קניון השדרה השביעית בבאר שבע, שיהיה הקניון הירוק הראשון בארץ. נוסף על כך בונה החברה את מעונות הסטודנטים באוניברסיטת ת"א, שאמורים לכלול 2,500 מיטות ושבנייתם אמורה להסתיים ב־2012.

חברות הביטוח לוטשות עיניים בחודשים האחרונים לעבר חברות הנדל"ן הפעילות בישראל בניסיון לרכוש בהן נתחים. בולטת בתחום זה מגדל, שרכשה 9% באזורים נדל"ן, החברה־הבת של אזורים, תמורת 100 מיליון שקל, 16% מאמות השקעות תמורת 250 מיליון שקל ו־4% מבריטיש ישראל.

המטרה של שיכון ובינוי כפי שהוצגה בשיחות ראשוניות עם מוסדיים אינה להתרחב באמצעות רכישת חברות אלא באמצעות רכישות בתחומי הקרקעות והנכסים המניבים בארץ. ההון שיגויס אמור לשמש לחיזוק מבנה ההון של החברה ולקבלת פרויקטים חדשים, גדולים בהרבה מהקיימים, לבניית 300 יחידות דיור ומעלה, שיהפכו את החברה לחברת הנדל"ן הגדולה בארץ. עוד מטרה היא ליישם את מדיניות הבנייה הירוקה של שכונות שלמות, לפי החזון של בעלת השליטה שרי אריסון.

בשבוע שעבר דיווחה שיכון ובינוי על מכירה של קרקע בנתניה תמורת 37 מיליון שקל במהלך שיניב לה רווח הון של 30 מיליון שקל. מדובר בקרקע שמיועדת לבניית כ־100 יחידות דיור בעיר ימים, אבל לחברה יש במקום קרקע לעוד 700 יחידות וההחלטה למכור היתה כדי לנסות לקבל את הרווחים כבר עתה במקום להמתין לסיום הבנייה.

שיכון ובינוי נסחרת בבורסה לפי שווי של 2.7 מיליארד שקל, כך שההנפקה של החברה־הבת שיכון ובינוי נדל"ן נעשית כמעט לפי אותו השווי של שיכון ובינוי כולה. החברה־האם כוללת גם את סולל בונה, הפעילה בתחום התשתיות בחו"ל.

שיכון ובינוי, שבשליטת אריסון השקעות (50%) הרוויחה 98 מיליון שקל בתשעה החודשים הראשונים של השנה, וזאת למרות הפסד של 29 מיליון שקל ברבעון השלישי.

את תגובת החברה אי אפשר היה להשיג.

תגיות