אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"גבריאלי ולוסטרניק גרמו לאינטרקולוני נזק של 82 מיליון שקל"

"גבריאלי ולוסטרניק גרמו לאינטרקולוני נזק של 82 מיליון שקל"

ורדה בורשטיין, בעלת השליטה החדשה, טוענת כי קודמיה ביצעו פעולות מרמה ומעילה. חברת אינטרקולוני דוחה את הטענות מכל וכל

06.12.2009, 12:08 | גולן חזני

חברת הנדל"ן אמריקן קולוני, או בשמה החדש אינטרקולוני, ממשיכה לספק דרמות.

 

החברה, שנרכשה לאחרונה על ידי ורדה בורשטיין, העבירה ביום חמישי דיווח לבורסה, ובו בורשטיין מספרת על השתלשלות עניינים שביצעה החברה עוד כשהיתה תחת השליטה של משה גבריאלי ורועי לוסטרניק שמעורבים, לכאורה, באותם מעשים חמורים.

בורשטיין, שרכשה את אחזקותיו של לוסטרניק (42%) תמורת 12.5 מיליון שקל, טוענת כי בעלי השליטה הקודמים, גבריאלי ולוסטרניק, גרמו לנזקים בהיקף של 82 מיליון שקל לחברה בסדרת פעולות שביצעו. עוד הוסיפה בורשטיין כי השניים מנסים לקבל מקלט מהטענות לביצוע פעולות מרמה, הפרת חובת זהירות ונאמנות לחברה ופעולות מעילה שהביאו לחברה נזק רב.

כרוניקה של התכתבויות

השתלשלות האירועים החלה כשבורשטיין הודיעה על רכישת אחזקותיו של לוסטרניק בתחילת נובמבר. ב־18 בנובמבר, שבוע לאחר הרכישה, ביקשה מבית המשפט לקבוע כי היא רשאית להשתתף בכל אסיפות הנושים, בעלי האג"ח והמניות של החברה. אסיפה דחופה כזו נקבעה ל־2 בדצמבר, כדי לאשר את תוכנית הסדר החובות של אינטרקולוני.

בחברה טוענים כי בעלי המניות שרשאים להשתתף באסיפה הם אלה שהחזיקו במניות במועד הקובע - 25 באוקטובר, ובורשטיין נהפכה לבעלת מניות רק ב־11 בנובמבר. בורשטיין טענה בתגובה כי בידיה ייפוי כח מלוסטרניק להשתתף מטעמו באסיפה. במקביל הודיע לוסטרניק כי צבי עמית מתמנה כדירקטור בחברה מטעמה של בורשטיין.

בית המשפט קיבל את עמדת בורשטיין ואישר לה להשתתף באסיפות, אבל בינתיים אלה נדחו לאור התמשכות המשא ומתן מול מחזיקי האג"ח ודרישת רשות ני"ע להוספת פרטים בנוגע להסדר. בורשטיין, מציינת החברה, הביעה במסמך שהגישה ב־26 בנובמבר התנגדות להסדר האג"ח, אולם הדבר נעשה בניגוד גמור לעמדתה בהסכם עם לוסטרניק, שבו התחייבה שלא להתנגד להאישור הסכם החובות במוסדות החברה.

בדיון בבית המשפט ב־30 בנובמבר ביקשה בורשטיין גם למנות מנהל מיוחד או נאמן שיהיה מוסמך לפקח ולנהל את האסיפות שעל סדר היום, ולקבוע כי היא רשאית לקבוע דירקטור מטעמה בחברה. בית המשפט אמנם לא דן בבקשה, אבל היא מצביעה על חוסר האמון המוחלט של בורשטיין בהנהלת החברה ובשותפה החדש לשליטה, גבריאלי, שמחזיק כמוה ב־42% ממניות החברה.

לוסטרניק התפטר ב־29 בנובמבר מתפקידו כיו"ר הדירקטוריון, ולפי החברה באותו רגע פקעה גם חברותו של צבי עמית כדירקטור חליפי. בורשטיין דרשה לדון באותה ישיבה במינויו של עמית לדירקטור קבוע, אולם החברה לא דנה בבקשה, וכך נותרה בורשטיין בלא יכולת השפעה בדירקטוריון.

הסירה את הכפפות

בורשטיין, בעברה עיתונאית כלכלית וכיום יזמית נדל"ן בלונדון ובברלין, הסירה את הכפפות סופית ביום שלמחרת, ודרשה לכנס בתוך 24 שעות ישיבת דירקטוריון נוספת כדי לדון במינויו של עמית, וכן להעביר אליה כרטסת הנהלת חשבונות של החברה, ובפרט בענייני עסקאות שביצעה החברה עם לוסטרניק וגבריאלי, מסמכי הסכם הלוואה בין לוסטרניק לחברה מתקופה קודמת, הסכמי ניהול והנחיות רשות ני"ע בעניין. לטענתה, החברה לא הגיבה למכתב.

אבל את הטענות החמורות ביותר העלתה בורשטיין ב־24 בנובמבר במכתב ששיגרה לחברה, ובו טענה כי לאחר חתימת הסכם הפשרה בינה לבין לוסטרניק, בוצעו פעולות שונות על ידי גורמים בחברה, תחת ידם המכוונת של גבריאלי ולוסטרניק, לטובתם האישית ותוך הפרת הסכם הפשרה. עוד טוענת בורשטיין כי פעולות אלה נעשו בידיעת או בהחלטת הדירקטורים בחברה ונגעו לזכותה של בורשטיין להשתתף באסיפת בעלי המניות של החברה.

בורשטיין טוענת כי סעיף הפטור והוויתור שביקשה החברה להכניס בזימון לאסיפת בעלי המניות של החברה נועד להעניק לשניים מקלט מטענות של מרמה, הפרת חובת זהירות ונאמנות לחברה. בורשטיין טענה כי היא מוכנה להציג ראיות המבססות את הטענות הללו, והביאה כדוגמאות מכירת ארבע דירות בפרויקט נווה צדק במחיר של 250 אלף שקל לדירה. כמו כן הביאה כדוגמה פערים במכירות דירות בגבעתיים, שבה נמכרו דירות 5 חדרים במחיר של 745 אלף שקל ודירות אחרות ב־6 מיליון שקל. דוגמאות נוספות שהביאה הם ביטול 18 הסכמי מכר של דירות בפרויקט החברה בגבעתיים, ופער במחיר הקנייה של פרויקט וולנטר ברומניה לבין המחיר במאזני החברה הרומנית.

בתגובה לטענות, החברה כותבת כי דו"ח החקירה שהכין משרד רו"ח בר־לב עבור בורשטיין, הוכן בזמנו במסגרת הליכי הבוררות שניהלה בורשטיין עם לוסטרניק, וכי לוסטרניק הכין דו"ח נגדי באמצעות משרד החקירות עופר אלקלעי שמתייחס לטענות בר־לב ומפריח (הטעות במקור - ג"ח) באופן יסודי את הטענות שעלו ממנו.

עוד טוענת החברה כי הטענות לגבי הדירות בפרויקט נווה צדק, וולונטר וגבעתיים, אין בהן ממש והן נושאים מדו"ח לקוי של בר־לב. דו"ח זה מכנה הנהלת החברה מגמתי, הרצוף טעויות, אי־הבנות והטעיות שהוכן על ידי צד אינטרסנטי. החברה טוענת כי לא נמכרו דירות במחיר 250 אלף שקל בנווה צדק, או 745 אלף שקל בפרויקט גבעתיים, וכי כמה מכירות שנעשו לעובדי החברה או גופים קשורים נעשו במחירים דומים למחירי יתר הדירות. כמו כן, ביטול הסכמי 18 הדירות נבע מתנאי שהוצב בעת מכירת פרויקט גבעתיים לצד שלישי.

החברה שלחה מכתב לבורשטיין שבו דחתה את טענותיה מכל וכל, וטענה כי אינה מבינה את מניעי פעולתה ואינה פועלת לקידום הסדר, אף שהברירה האחרת הנוספת של החברה היא פירוק.

החברה ביקשה מבורשטיין להעביר אליה כל מידע שיש בידיה, אם יש, בנוגע להוצאת כספים במרמה מהחברה על ידי לוסטרניק וגבריאלי. החברה הודיעה כי היא רואה בדברים של בורשטיין ובא כוחה, עו"ד יוסי שגב, לשון הרע. עם זאת, היא הסכימה להוריד מסעיפי סדר היום באסיפה את הפטור והוויתור לשני בעלי השליטה כדי שלא ייווצר רושם שבהסדר מוענקות טובות הנאה לשניים. החברה הודיעה כי תמנה בודק חיצוני לבדיקת הטענות של בורשטיין.

תגיות