אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הכספים תדון בקשיים של מפעל תפרון צילום: דורון גולן

ועדת הכספים תדון בקשיים של מפעל תפרון

ח"כ ציון פיניאן ביקש כי ועדת הכספים תדון בסכנת הסגירה של המפעל, על מנת לדחוק בממשלה לסייע ולמנוע את סגירתו. שר התמ"ת אמר כי ידווח לממשלה תוך מספר שבועות על המתווה שיוצע על ידי הגורמים המקצועיים במשרד התמ"ת, באשר לאופן הסיוע לעובדי ענף הטקסטיל

06.12.2009, 17:16 | תומר אביטל וגולן חזני

ח"כ ציון פיניאן (ליכוד) ביקש כי ועדת הכספים תדון בסכנת הסגירה של מפעל תפרון. זאת בעקבות החובות אליהם נקלע מפעל הטקסטיל. מטרת הדיון היא לדחוק בממשלה לסייע למפעל בדרכים שונות בכדי למנוע את סגירתו.

כפי שחשף "כלכליסט", מפעל תפרון בצפון נתון בסכנת סגירה, שתשאיר 1,500 עובדים בלי עבודה (1,000 עובדים ישירים ו־500 עובדים של קבלני משנה).

שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, אמר היום (א') בישיבת הממשלה כי "ענף הטקסטיל בישראל נמצא במצוקה קשה. ענף זה, שפרנס בכבוד עשרות אלפי משפחות, הולך ונעלם לנו, מפעלים נסגרים ועובדים מאבדים את מקור פרנסתם. כוחות השוק אינם פועלים לטובתנו במקרה הזה. כוח העבודה הזול והזמין במדינות המזרח עושה את שלו, ועלינו כממשלה להוביל את אנשי ענף הטקסטיל בזמן משבר שכזה. עלינו לקבל החלטה אם אנו מאמינים כי לענף הטקסטיל בישראל יש סיכוי להתאושש ולחזור לתפארתו, או שעלינו להכשיר את עובדי הענף ולסייע להם בהסבת מקצוע".

השר הוסיף כי ידווח לממשלה תוך מספר שבועות על המתווה שיוצע על ידי הגורמים המקצועיים במשרד התמ"ת, באשר לאופן הסיוע לעובדי ענף הטקסטיל.

בקופת תפרון כ־5 מיליון דולר; כדי להמשיך ולפעול, היא זקוקה להון נוסף ולמסגרות אשראי מהבנקים. ההערכות הן כי  הבנקים, הממשלה, ובעיקר בעלי המניות, יעשו הכל כדי להשאיר את החברה בחיים. מנייר עמדה שכתב המנכ"ל הפורש של החברה, עדי ליבנה, שהגיע לידי "כלכליסט" עולה כי תפרון עלולה להפסיד 12 מיליון דולר ב־2010.

יו"ר ועדת הכספים, משה גפני, אמר לקראת הדיון בוועדת הכספים על עתיד מפעל "תפרון" כי "אם לפני כמה חודשים נדמה היה כי מדובר במקרה בודד של סגירת מפעל כזה או אחר, כיום כבר ברור שמדובר בתופעה המחמירה מיום ליום. המדינה פשוט מאבדת עצמה לדעת, אלפי עובדים מוצאים עצמם בבית, כי הרבה יותר רווחי לבעלי המפעלים לייבא מחו"ל מאשר לייצר בארץ טקסטיל ומוצרים אחרים. המדינה צריכה לקחת אחריות מיידית בנושא המפעלים ועידוד הפעלתם בישראל, כאשר במעגל הישיר מעידוד המפעלים להישאר כאן, לא יפוטרו אלפי אנשים הנמצאים בסכנה תמידית לעתידם הכלכלי, והמשק בישראל ימשיך לצמוח מהייצור בארץ. עזיבת מפעלים מישראל וסגירתם גורמת נזק אדיר למשק ולעובדים, וקשה יהיה לעצור את התופעה לאחר סגירת מפעלים נוספים".

תגיות