אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהפיכת הפרסום הישראלית: אמובי ואינוביד יאפשרו אספקת תכנים בחינם צילום: עמית שעל

מהפיכת הפרסום הישראלית: אמובי ואינוביד יאפשרו אספקת תכנים בחינם

השתיים, הזוכות הישראליות בפורום חברות הטכנולוגיה החלוציות של הפורום הכלכלי בדאבוס, מתמקדות בשתילת פרסומות בתוכן סלולרי ובסרטוני וידאו

06.12.2009, 18:18 | אסף גלעד

חברות הסטארט-אפ הישראליות אינוביד ואמובי הן שתי החברות הישראליות ברשימת חברות הטכנולוגיה החלוציות של 2010 של הפורום הכלכלי בדאבוס. בין 26 החברות שנבחרו השנה גם ענקית המסרים המידיים טוויטר, וספקית משחקי הרשת פלייפיש. שתי החברות פיתחו תוכנות המשלבת פרסומות בתכנים, כאשר אמובי משלבת אותן בסלולר ואינוביד, של יוצאי הגראז' גיקס צביקה נטר וטל חלוזין, משלבים פרסומות אינטרקטיביות בסרטוני וידאו ברשת.

"אנחנו אמנם לא מפתחים תרופה לסרטן, אבל המוצר שלנו מסייע להרחיב את צריכת התכנים בעולם," אומר ל-"כלכליסט" זוהר לבקוביץ', מנכ"ל אמובי. באמובי שולחים למנויים הסלולרים תכנים בחינם תמורת חשיפה לפרסומת. "בטווח הארוך הדבר עשוי להוריד את מחירי צריכת המדיה על גבי הסלולר, ולהגביר הפצת תכנים, כגון אודיו או וידאו בעולם, ללא תשלום, ובכך יש בשורה מבחינת הפורום הכלכלי בדאבוס" הוא אומר. "הטכנולוגיה שלנו גם משתלבת בשינוי כללי המשחק בעולם הסלולרי ומסייעים למפעילות הסלולריות להפוך מחברות המוכרות זמן אוויר לספקיות מדיה. הדבר דומה למה שהתרחש בשנות התשעים כאשר ספקיות אינטרנט (ISP) הפכו לחברות מדיה. אחת מהן היתה AOL".

אמובי פעילה זה ארבע שנים, וכבר גייסה עד כה 45 מיליון דולר מקרנות סקויה, אקסל, גלובספאן, החברות סיסקו, מוטורולה ואמדוקס. בנוסף, היא כיום החברה היחידה בעולם בה השקיעו במשותף טלפוניקה וודאפון, שתי ענקיות סלולר המתחרות זו בזו. הסיבה להשקעתן באמובי הוא ככל הנראה התעבורה הסלולרית הרבה שאמובי מביאה להן. אמובי מספקת כיום ל-25 מפעילות סלולר בעולם מערכת המשלבת פרסומות בתכנים סלולרים. לדוגמא, היא מאפשרת למשתמש לצפות בסרטון תמורת צפיה בפרסומת ללא תשלום על תעבורת המידע, הן בסמארטפונים והן בטלפונים סלולריים רגילים. מחר (ב') תודיע טלפוניקה על הסכם מחודש עם אמובי הישראלית במסגרתו תהיה אמובי הספקית הבלעדית של מערכת הפצת התכנים בקרב כל המדינות בהן פעילה טלפוניקה, כגון ספרד, אנגליה, גרמניה, אירלנד, מקסיקו וארגנטינה. ההסכם החדש יחשוף את אמובי לכ-270 מיליון לקוחות פוטנציאלים. זהו הסכם משמעותי לאמובי כיוון שהוא מספק לה בלעדיות באחת מרשתות הסלולר הבינלאומיות הגדולות. אמובי מספקת מערכת דומה גם לוודאפון בספרד, איטליה והודו, אם כי הסכם זה אינו מספק לה אקסלוסיביות.

לא פרסום - קריאייטיב

בשורה דומה מביאה חברת אינוביד, אך בניגוד לאמובי, היא עושה זאת מכיוון צריכת סרטוני וידאו בכל פלטפורמה, בעיקר ממחשבים אישיים. אינובד משלבת
טל חלוזין, מייסד אינוביד, צילום: עמית שעל טל חלוזין, מייסד אינוביד | צילום: עמית שעל טל חלוזין, מייסד אינוביד, צילום: עמית שעל
אובייקטים פרסומיים אינטרקטיביים בתוך סרטוני טלוויזיה. כך למשל, היא עשויה לשתול בתוך תכנית בישול אריזה וירטואלית של מוצר, טבעית למראה, וכאשר מקליקים עליו קופצת פרסומת. "יש לנו אימפקט על התעשייה," אומר צביקה נטר, מנכ"ל החברה. מבחינתו, אינוביד אינה חברת פרסום אלא קריאייטיב. "החזון שלנו הוא לקחת את הוידאו, מדיה בת 60 שנה, וליצור בה מהפיכה שמובילה את הצופה להשתתף בפועל בתכנים בהם הוא צופה. פרסום הוא מה שמניע את גלגלי צריכת התכנים והמדיה באינטרנט ומחוצה לה. האפשרות לראות פרק בסידרה בחינם היא תולדה של פרסומת".

בשנה האחרונה, מאז השיקה את המוצר שלה בחודש, הגדילה אינוביד באופן משמעותי את מספר לקוחותיה. לפני כשנה עבדה אינוביד עם MSN קנדה, ואילו היום מונה נטר כי אינוביד מבצעת אינטגרציה עם לפחות חמש מעשר רשתות הטלוויזיה והתוכן הגודלות בארה"ב. נטר אינו חושף את זהותן אך מסתפק בלגלות שאלה "הרשתות ששמן מסתכם בשלוש אותיות" . כיום מתמקדת אינוביד באספקת שירות אחיד לכל לקוחותיה: פרסומות כחלק ממתן חסות של מפרסמים במהלך תכניות בידור שונות. "אנחנו קוראים לזה לשים את הוידאו על סטרואידים," אומר טל חלוזין, ממייסדי החברה, המתגורר כיום בניו יורק. בחודש הבא יגיעו נטר וחלוזין לעיר דאבוס, שם ייטלו חלק בפורום מצומצם בו יידונו חברות הטכנולוגיה כיצד ניתן לעשות את העולם שלנו לטוב יותר. "זו תהיה קבוצת עבודה בה ישתתפו בין השאר מארק צוקרברג, מייסד פייסבוק וביז סטון, מייסד טוויטר. יש לנו כרגע כמה רעיונות שאנו מגלגלים ביננו לבין עצמינו, אך אין לנו ספק שנוכל לשפר את הדרך בה העולם צורך טלוויזיה ווידאו", אומר חלוזין.

בולטות לחיוב

26 החברות נבחרו מתוך 300 מועמדים, ונבחרו על ידי 58 מומחי טכנולוגיה עולמיים. מתוך החברות, 18 הן אמריקאיות ואילו מקורן של השאר מברזיל, גרמניה, הודו, לוקסמבורג, בריטניה וישראל.

הפורום הכלכלי בדאבוס בוחר מדי שנה חברות טכנולוגיה חדשניות שפיתחו טכנולוגיה שתהיה לה השפעה מרחיקת לכת על החברה והכלכלה. החברות שנבחרו מציגות מגוון של טכנולוגיות החל ממחשוב ענן, דרך קוד פתוח, רשתות חברתיות, פיננסים, תקשורת, גנטיקה, שתלים רפואיים, טיפול בשפכים ועד הנעה ירוקה.

בשנה שעברה נבחרו בועידת דאבוס 2 חברות ישראליות מתוך 34 ברשימה, ברייטסורס אנרג'י וריסייקלבנק. עם זאת שתיהן מחזיקות את מרבית פעילותן בארה"ב.

תגיות