אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וינשטיין יתחייב מראש באילו תיקים לא יעסוק מחשש לניגוד עניינים צילום: יריב כץ

וינשטיין יתחייב מראש באילו תיקים לא יעסוק מחשש לניגוד עניינים

עו"ד יהודה וינשטיין, שהממשלה אישרה את מינויו ליועץ המשפטי, ייצג בעבר את נתניהו, אולמרט ודרעי

07.12.2009, 16:27 | צמרת פרנט ותומר אביטל

הממשלה אישרה אתמול (א') פה אחד את מינויו של עו"ד יהודה וינשטיין לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה. וינשטיין ייכנס לנעלי היועץ הנוכחי, מני מזוז, ב־1 בפברואר 2010. הוא עתיד לכהן בתפקיד עד 31 בינואר 2016.

וינשטיין אמר לאחר אישור מינויו כי עד תחילת כהונתו הוא מתכוון להיפגש עם היועץ המשפטי לממשלה היוצא ועם פרקליט המדינה, כדי ללמוד את התפקיד. "כעת לא העת לדבר אלא לעשות", אמר וינשטיין.

וינשטיין (65), מעורכי הדין הפליליים המוערכים במגזר הפרטי, ייצג בעבר את ראש הממשלה בנימין נתניהו, את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ואת יו"ר ש"ס לשעבר אריה דרעי. וינשטיין אמור לחתום בימים הקרובים על מסמך המפרט את התיקים שבהם לא יעסוק, מחשש לניגוד עניינים.

שר המשפטים יעקב נאמן אמר בפתח ישיבת הממשלה: "לאחר שבחנתי את שלושת המועמדים שהיו בפניי, אין לי ספק שעו"ד וינשטיין הוא המתאים ביותר". נאמן הוסיף כי הוא משוכנע בדבר יכולתו הארגונית והמינהלית.

גם מזוז שיבח את וינשטיין ואמר לפני ההצבעה: "הוא זוכה להערכה כללית בקהילה המשפטית, הן בשל ידיעותיו ומקצועיותו והן בשל אופיו ויושרו. הוא יקבל את מלוא הסיוע מהמערכת המשפטית להעברה מסודרת של התפקיד וגיבוי ותמיכה בעבודתו".

מזוז עצמו זכה לשבחים מצד ראש הממשלה נתניהו: "עשית עבודה מעולה בתנאים קשים מאוד. ניווטת בחוכמה רבה, חוכמת הראש וחוכמת הלב. אתה ראוי לכל שבח על מעשיך".

בהצעת ההחלטה כתב השר נאמן כי עו"ד וינשטיין בעל ניסיון משפטי רב: הוא כיהן כסגן בכיר לפרקליט מחוז מרכז, ועם פרישתו מהפרקליטות הקים משרד עו"ד שהתמחה בעיקר בעבירות צווארון לבן, עבירות כלכליות, משפט פלילי, דיני הסגרה, נושאים הנוגעים לביטחון המדינה, משפט חוקתי ומינהלי, שוק ההון, ניירות ערך ונושאים מגוונים אחרים בתחום המשפט הציבורי.

כפי הנראה, מינויו של וינשטיין אינו מסיר מעל הפרק את ההצעה שמקדם נאמן בעניין פיצול סמכויות היועץ המשפטי. "המשמעות של מינוי וינשטיין הוא קידום ההליך של פיצול התפקיד", אומר עו"ד אלקס הרטמן, שהיה חבר בוועדה הראשונה לבחירת היועץ המשפטי: "אני מאחל לו הצלחה רבה, אבל צריך לזכור שמדובר בעורך דין שהוא מומחה לפלילים, שיכול לעמוד בראש התביעה. הוא אינו ידען בתחום הציבורי והמינהלי, שהוא עיקר תפקיד היועץ", אומר הרטמן. "המשמעות היא שוינשטיין יצטרך להפקיד את עיקר הטיפול בתחום הזה בידי אנשים שנמצאים תחתיו, ולכן במקרה שלו יהיה קל יותר ליישם את הפיצול".

תגיות