אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוצים להוריד תוכניות מהאינטרנט? הגרו ליפן צילום: גלעד קוולרצ'יק, shutterstock

רוצים להוריד תוכניות מהאינטרנט? הגרו ליפן

דו"ח של הכנסת: מהירות האינטרנט בישראל - 2.5 מגה ביט, מפגרת משמעותית אחרי מדינות מפותחות. ביפן המהירות היא פי 37 ובצרפת פי 17

07.12.2009, 11:00 | תומר אביטל

ועדת המדע והטכנולוגיה תדון הבוקר (ב') בתעריפי האינטרנט ובאיכות החיבור לרשת בישראל. לפי דו"ח שחיבר רועי גולדשמידט ממרכז המחקר והמידע של הכנסת, מחירי הגלישה בישראל אמנם נמוכים יחסית למדינות אחרות, אך מהירות הגלישה גם היא נמוכה משמעותית, ומפגרת אחרי מדינות מערביות מפותחות.

הדו"ח מציין כי 62% ממשקי הבית בישראל מחוברים לאינטרנט (ב-2008) אך מהירות הגלישה הממוצעת בישראל בחודש מרץ 2009 עמדה על הורדה של 2.5 Mb. התפלגות המהירויות באותה עת הייתה: 60% עד 1.5 מגה ביט; 30% במהירות 2-3 מגה ביט ו-10% הנותרים במהירות של 4-10 מגה ביט.

מנתונים אלה עולה כי למרות שמוצעות כיום מהירויות גלישה גבוהות, אחוז הגולשים העושים שימוש בשירותים מתקדמים אלה קטן יחסית. מהירות הגלישה הממוצעת בארצות הברית, לעומת זאת, היתה כבר באוקטובר 2006 כ- 8.8 מגה ביט; בבריטניה כ- 10.6 מגה ביט; בצרפת כ-44 מגה ביט וביפן כ-94 ביט.

הדו"ח מצטט את דו"ח גרונאו שהוגש לשר התקשורת במרץ 2008 לפיו התחרות הביאה אמנם להורדת מחירים, אך "הצרכן הישראלי שילם על יתרון זה במונחי הגבלות על מגוון השימושים שמציע הפס הרחב, ובראש ובראשונה, העדר פלטפורמה נוספת להעברת שידורי טלוויזיה".

דו"ח גרונאו הצביע בזמנו על קיומו של דואופול – בזקו הוט - בתחומי התשתית הנייחת ועל ההשלכות של העדר תחרות בתחום: "בעוד שהמגזר הנייד ממשיך לספק זרם מתמיד של שירותים חדשים, קפאה החדשנות במגזר הנייח. מגזר זה שהיה מורגל בעשור הקודם לזרם מתמיד של השקעות שהעמיד אותו בחזית הטכנולוגית בעולם, ניצב בפני מצב שבו מפגרים שירותי התקשורת הנייחת (בראש ובראשונה שירותי הפס הרחב) אחרי רוב מדינות העולם המערבי. ההאטה בהשקעות במגזר הנייח משליכה לא רק על רווחת הצרכנים, אלא, ואולי חשוב יותר, על יעילות וחדשנותו של המגזר העסקי, ועשויה לפגוע בטווח הארוך בצמיחתו של המשק כולו".

ועדת גרונאו המליצה בשנה שעברה על פיתוחו של שוק סיטונאי שבמסגרתו יוכלו ספקים לחכור או לפעול על תשתיות של אחרים, וקבעה כי "הדרך היחידה לעידוד התחרות במגזר הנייח היא הנמכת סף הכניסה על ידי ויתור על הדרישה שמתחרים חדשים חייבים להיות בעלי תשתיות גישה עצמאיות. הניסיון האירופי מראה שכניסתם של מתחרים חדשים העושים שימוש נרחב ככל הניתן בתשתית עצמאית, ותלותם בתשתית של אחרים מצומצמת, היא מתכון לא רק להורדת מחירים ושיפור באיכות השירות, אלא גורם ראשון בחשיבותו להאצת ההשקעה. תנאי למימוש מודל זה הוא חובת ההחכרה של מקטעים ברשת הגישה שתחול על חברת בזק".

אך הדו"ח הנוכחי מלין כי למרות שחלפו כ- 15 חודשים ממועד אימוץ המלצות דו"ח גרונאו, לא פורסמו תעריפים מרביים להחכרת מקטעי גישה, וכן כי "למרות שחלק מספקי הגישה מציעים כיום למכירה תשתית, הם אינם חוכרים מקטעי גישה אלא קונים 'מוצר סגור' מבזק ו/או הוט".

יושב הראש של ועדת המדע והטכנולוגיה, ח"כ מאיר שטרית, אומר כי "חברות בזק והוט יצאו בהצהרות על אינטרנט במהירות של 50 מגה ביט ו-100 מגה ביט, אך בפועל הן אינן יכולות לספק את השירות לרוב חלקי הארץ".

לדבריו של ח"כ שטרית חברות התשתית, בזק והוט, צריכות לשלוח לכל לקוח שלהן מכתב שבו יצהירו במפורש איזו מהירות אינטרנט הוא יכול לקבל לפי אזור מגוריו.

שר התקשורת, משה כחלון, אשר משרדו סיפק את חלק מנתוני הדו"ח יגיע לוועדה היום וכן נציגי חברות האינטרנט וספקי האינטרנט.

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
יש משהו שישראל לא מפגרת בו? זו מדינה נחשלת שהולכת ומידרדרת
הפערים ביננו לבין העולם המודרני , המערבי רק הולכים וגדלים בכל התחומים. מישהו מכיר מדינה מערבית עם תשתיות תחבורה ציבורית שאינה קיימת כמו שקורה בישראל? מלבד זאת אנו מפגרים בכל שאר התחומים : חינוך , שרות בכלל ושירות לציבור בפרט, שכר נמוך,חוסר במקומות תעסוקה, אפליה כנגד נשים ומיעוטים, חוסר בזכויות אדם, חוסר טיפול בסביבה , הזנחה של שנים בדבר בסיסי כמו מקורות מים, וכמובן גם תשתית תקשורת. כשרוב התקציבים במדינה הולכים לחרדים מושחתים ולצבא ופעילות בטחון ואחזקת המוני פרזיטים בשני התחומים הללו , לכל שאר הדברים והנושאים החשובים לא נשאר. לכן ישראל תמשיך לצבור פיגור ופערים שרק ילכו ויגדלו ביננו למדינות מפותחות
אין פה עתיד  |  07.12.09
לכל התגובות