אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפעם זה הצליח: הסיבוב המוצלח של רילון על האג"ח של אפריקה צילום: shutterstock

הפעם זה הצליח: הסיבוב המוצלח של רילון על האג"ח של אפריקה

רילון בשליטת יוסף בודנשטיין רשמה בתוך חצי שנה רווח "על הנייר" של 13 מיליון שקל על השקעת החברה באג"ח כ"א של אפריקה ישראל

07.12.2009, 09:42 | שניר הנדלר

יוסף בודנשטיין יכול הפעם לחייך. לאחר שרשם בעבר הפסדים של מיליוני שקלים מהשקעותיו במניות בנק לאומי, באמצעות חברת אלדן־טק שבשליטתו, והפסד לא פחות קטן בעקבות הימור כושל על פוזיציית שקל־דולר בשנת 2006, זוכה היום יוסף בודנשטיין לרשום רווחים מהשקעתו בני"ע סחירים.

חברת רילון שבשליטתו של בודנשטיין נהנתה מההתאוששות שנרשמה בשווי איגרות החוב של אפריקה ישראלמסדרה כ"א מתחילת השנה. העלייה במחירי האיגרת הניבה לרילון רווח ("על הנייר") של יותר מ־13 מיליון שקל.

מאז אישר דירקטוריון חברת ההשקעות ואחזקות הנדל"ן בחודש מאי האחרון רכישת איגרות חוב קונצרניות (מבלי שנקב בשם ספציפי), נוכח היקף מזומנים שהצטבר בקופת החברה (כ־18 מיליון שקל), ביצעה רילון רכישות אג"ח בהדרגה. בשלב זה הסתירה רילון מהמשקיעים כי האג"ח בה היא משקיעה היא אג"ח של אפריקה ישראל. וכך, רק לאחר שהשקיעה יותר מ־17 מיליון שקל באג"ח, פרסמה החברה בסוף אוגוסט הודעה כי בתיק ני"ע שלה אג"ח אפריקה כ"א, והסבירה כי חששה שפרסום זהות האג"ח עלול לגרום לה נזק.

עם נעילת הרבעון השלישי חתם בודנשטיין על רווח תיאורטי של 5.2 מיליון שקל אשר נבע מהשקעה מצטברת בסכום של 19.3 מיליון שקל באג"ח הקונצרניות של אפריקה. למרות הרווח הנאה, מדובר בירידה ברווח שרשמה על ההשקעה באג"ח לעומת הרבעון השני, אז שווי השקעתה של רילון באג"ח אפריקה עמד על 28.7 מיליון שקל לעומת השקעה מצטברת של 17 מיליון שקל בלבד.

אולם, מאז נעילת הרבעון השלישי ועד פרסומו של הדו"ח הכספי חל שיפור משמעותי במחיר האג"ח מסדרה כ"א. במועד פרסום הדו"חות באמצע נובמבר הסתכם הרווח "על הנייר" של החברה כאמור ב־13 מיליון שקל, לאחר ששווי אחזקתה של רילון באג"ח עמד על 32.3 מיליון שקל.

עיקר הכנסותיה של רילון נובע מדמי שכירות ושירותים שגובה החברה בגיאורגיה ובבולגריה. הכנסות אלה, שהסתכמו בסכום של 520 אלף שקל, רשמו במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה יציבות לעומת הרבעון המקביל. מסיבה זו, עיקר השוני בביצועים הרבעוניים נובע מפעולות מימון, או משינוי בשווי ההוגן של נכסי החברה.

קיזוז ההפסד הקודם

במהלך הרבעון השלישי הסתכמו הפסדי החברה בכ־11 מיליון שקל, סכום הגדול פי 7.3 מההפסד שרשמה חברת הנדל"ן במהלך הרבעון השני השנה אשר נבע בעיקרו מהוצאות מימון של יותר מ־10 מיליון שקל בגין האג"ח של החברה והשקעתה באג"ח של אפריקה.

בודנשטיין, המשמש כמנכ"ל רילון, מסר ל"כלכליסט" כי הרווח שנוצר מההשקעה באג"ח אפריקה סדרה כ"א משמש את החברה לתשלום החוב לבעלי האג"ח. אם תחליט רילון לממש את האג"ח שברשותה, היא תצליח לקזז מהפסדים שצברה בשנת 2006 לאחר שביצעה הימור כושל על הדולר.

השקעתה של רילון בדולר (בהיקף של 25.2 מיליון דולר) עלתה לה בהפסד של 3.4 מיליון שקל, אשר מרביתו נרשם בדו"חות הרבעון הרביעי של 2006.

אלדן־טק, החברה־האם של רילון, רשמה גם היא הפסד של 4.5 מיליון שקל בעקבות השקעה בנגזרי שקל־דולר בהיקף של 28.8 מיליון דולר.

השקעה בני"ע סחירים

השקעה זאת, כאמור, מתווספת להשקעות נוספות שביצע בודנשטיין מאז החל להוסיף לעיסוקי הנדל"ן שלו גם השקעות בני"ע סחירים.

לאחר שרכש במהלך 2002 מניות בנק לאומי בסכום של 53 מיליון שקל, רשם בודנשטיין באמצעות אלדן־טק הפסד של 11 מיליון שקל בשל ירידה בערכה של המניה.

תגיות