אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיטת הפירמידה צילום: בלומברג

שיטת הפירמידה

חופשה במצרים יכולה להיות פשוטה ומהנה מאוד אם יודעים במה להתמקד. כתב "כלכליסט" ביקר במקדש בכרנך, לן במלונות פאר שמשלבים בין ישן לחדש, שט על הנילוס וקינח בפיתה עם פול חם

08.12.2009, 11:34 | דקל גודוביץ

מעטים הישראלים שנוסעים למצרים לענייני תיירות. למי שבכל זאת רוצה לנסוע, העונה המומלצת ביותר היא כרגע, כשהחום הגדול עבר והקור המדברי עדיין לא חודר לעצמות בלילות. כדי להגיע לקהיר אפשר לבחור באחת מהטיסות של אל על או של אייר איג'יפט. יש גם אופציה יבשתית - באוטובוס - שהיא זולה יותר, אך הנסיעה, שאורכת כ־14 שעות ועוברת דרך אילת ולאורך כל חופי סיני, היא חוויה שאינה מתאימה לכל אחד.

קסם ישן, פאר חדש

הודות לתפקידה ולעושרה ההיסטוריים, מצרים משופעת במוצגים ארכיאולוגיים. בעמק המלכים שבלוקסור נמצאות מערת הקבורה והמומיה של המלך הפרעוני תות ענח אמון. (כניסה: 190 לי"מ). את ממצאי החפירות שנאספו מהמערה (ריהוט ותכשיטים מאלבסטר, זהב ואבנים טובות) תמצאו בקומה השנייה של המוזיאון המצרי לארכיאולוגיה בקהיר (כניסה: 60 לי"מ).

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

אתרי הארכיאולוגיה הפרעוניים המוקדשים לפולחן המוות מתחלקים לשלושה: הפירמידות, מערות הקבורה עמוסות הציורים והמקדשים שאליהם שטו הפרעונים בסירת המוות. אם עליכם לבחור באתר ארכיאולוגי אחד, נדמה לי שדווקא המקדש הוא המסקרן מן השלושה, מאחר שנמצאים בו ציורי הקיר של מערות הקבורה, ואפשר לגעת ולהסתכל בו מקרוב, בניגוד לפירמידות בגיזה. המקדש בכרנך הוא הגדול והשמור ביותר במקדשי מצרים - יש בו אובליסקים, אולמות עמודים צפופים, שדרות ספינקסים, ציורי קיר ותקרה ואפילו בריכת מים. מומלץ להאריך את הביקור במקום עד שעות הערב, כדי ליהנות מהמופע האור־קולי. (120 לי"מ לכניסה למקדש ולמופע האור־קולי).

מי שמחפש שאריות של קסם רומנטי על הנילוס, ימצא אותן בלוקסור בהפלגה בת שעתיים על גבי פלוקיה, סירת המשוטים המסורתית, לאי הבננה ובחזרה. מומלץ להביא לסירה יין או בירה (כ־60 לי"מ). הפלגה רועשת יותר על הנהר תמצאו באחת מהסירות הצבעוניות בלילה. מומלץ להשקיע מעט יותר ולעלות על אוניית המסעדה היוקרתית של מלון מריוט, העוגנת מול המלון ומציעה גם הופעה וארוחה (200 לי"מ).

אסור לפספס את ספריית אלכסנדריה החדשה, שבנייתה הסתיימה לפני שבע שנים. המבנה המרשים בדמות שמש הזורחת מהמים שסביבה הוא למעשה אולם עמודים עצום, שבו 12 קומות קריאה. בספרייה גם סרטון אינטראקטיבי רב־מסכים על ההיסטוריה של מצרים, פלנטריום (בתשלום נוסף של 30 לי"מ) וארבעה מוזיאונים (10 לי"מ, כולל סיור מודרך).

רחובות קהיר, צילום: בלומברג רחובות קהיר | צילום: בלומברג רחובות קהיר, צילום: בלומברג

חנויות הספרים במצרים הן מוסדות. אחת החשובות שבהן היא חנות האוניברסיטה האמריקאית בקהיר. היא מעוצבת בסגנון עכשווי וכוללת גלריה בעלת רצפת זכוכית, מעמדים לספרים מעוצבים מעץ ותקרה עם תאורת לדים מנצנצת. פרטים: מוחמד מחמוד 1.

לעומתה, חנות הספרים המשפחתית Anglo-Egyptian Bookshop קיימת כבר כמאה שנה ומציעה פינת ישיבה נעימה בכניסה, מוכרים אדיבים ואלפי ספרים. פרטים: מוחמד פריד 165.

פול ווליום

מלון Cairo Marriott באי זמאלק הוא הבחירה המוצלחת ביותר ללינה בקהיר. מדובר בארמון מהמאה ה־19, שבו עמודי ברזל מוזהבים, גינה מקסימה, מזרקות, לובי מלכותי, חדרים מאובזרים ואפילו קזינו. (500 דולר ללילה בחדר ממוצע).

מלון ארבע העונות באלכסנדריה מציע גרסה מודרנית ושונה לגמרי. הוא ממוקם מעל קניון חדש, שיש כניסה ישירה ממנו ללובי. למרות המעברים עמוסי השיש בסגנון מעט מזרחי, יש בו בר משקאות אירופי עם אח מבוערת וחיפויי קירות מעץ. למלון גם חוף ים פרטי ומעגן ליאכטות (400 דולר ללילה לחדר ממוצע).

מלון Old Winter Palace Hotel מציע בשבתות בלבד בשעות 19:30–22:00 בילוי לילי משתלם ביותר גם למי שאין ביכולתו להיות אורח של המלון (400 דולר ללילה). ארוחת הערב כוללת מזנון חופשי של בשרים על האש, תבשילי טאג'ין, סלטים וקינוחים בטעמים עדינים ונפלאים, והתוכנית האמנותית מורכבת מריקודי בטן וממחולות סוּפיים. הישיבה היא בגן הארמון הויקטוריאני המקסים לצד הבריכה (150 לי"מ, לא כולל שתייה).

בין המאכלים שחובה לאכול במצרים תמצאו את מרק המלוחיה הירוק, כמו זה המוגש במסעדת מלון נפרטיטי שמול המקדש בלוקסור (12 לי"מ).

נסו גם את הפול המצרי החם הנדלה מקנקן אלומיניום ומוכנס לתוך פיתה מקמח מלא, הנמכר בכל פינת רחוב. ואל תשכחו לחזור הביתה עם גבינת פטה למריחה, הנמכרת באריזות ואקום מקרטון.

רחובות קהיר, צילום: יעלה גל רחובות קהיר | צילום: יעלה גל רחובות קהיר, צילום: יעלה גל

המצרים לא אוהבים ללכת לישון מוקדם, ושעת סגירת החנויות יכולה להימתח עד אחרי חצות, כפי שתבינו מרגע שתדרכו ברחובה הראשי, טָלאאת הַרבּ.

באלכסנדריה מומלץ לבדוק את רחוב נבי דניאל, ולבקר בקניון החדש שבסט. סבסטיאן, הנמצא מתחת למלון ארבע העונות, שם כדאי להתמקד בחנות הנעליים שבקומת הקרקע.

תגיות